برای مشاوره میتو،د ،ت دهی اینترنتی خود را از طریق پلتفرم دکتردکتر دریافت کنید.
در دنیای پرهیاهوی امروز ما، عملا پیشگیری از انواع مختلف اختلال ازدواج به راحتی ممکن نیست؛ نمیتو،م راهحلی 100% تضمیمی معرفی کنیم. اما دوری از اخبار بد، مدیریت تنشها، کنترل وقتگذر، در شبکههای اجتماعی، شرکت در فعالیتهای خیریه، برقراری ارتباط موثر با اطرافیان، مراجعه به مشاور و روانشناس، بهترین راهحلهای پیشنهادی برای پیشگیری از اضطراب هستند.
اضطراب غیرطبیعی نوعی اختلال رو، و ذهنی محسوب میشود؛ ولی نه تنها بر ذهن، افکار و احساسات اثر میگذارد، بلکه سلامت جسمی و عملکرد روزانه افراد را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
در حال حاضر بسیاری از ما آگاهانه یا ناآگاهانه از اضطرابی شدید رنج میبریم و همین موضوع زندگی روزمرهمان را دچار مشکل کرده است. اینکه اضطراب چیست و راه های مق، با آن کدام است، باید ابتدا این بیماری را بشناسیم؛ سپس با توجه به علائم اضطراب بیمارگونه، میتو،م برای درمان و بهبودی اقدام کنیم. دارودرم،، رواندرم،، مراقبه و تغییر سبک زندگی ناسالم از روشهای درمان اختلال اضطراب به شمار میروند.
افراد مبتلا به اضطراب درباره آیندهای که هنوز نیامده هم استرس دارند و ا،را احساس ترس را بیش از حد ممکن تجربه میکنند. همین امر در نهایت باعث میشود تا عملکرد روزانه، کیفیت ارتباطات و اقدامات مرتبط با توسعه فردی آنها همواره کیفیت و صلابت لازم را نداشته باشد. ین
فوبیا یا ترس بیمارگونه معمولا در وضعیت و شرایط خاصی بروز میکند. به،وان مثال دیدن ،کبوت، ترس از ارتفاع یا تاریکی، نمونههای شایع فوبیا محسوب میشوند. علائم حملههای اضطرابی ناشی از فوبیا شامل تعریق شدید، تپش قلب یا احساس خفگی است.
اختلال وسواس
سوالات متداول اختلال اضطراب
اضطراب در نوجوانان معمولا بهدلیل تغییرات دوران بلوغ رخ میدهد. ژنتیک، تغییرات دوران بلوغ، محیط، سوءمصرف مواد مخدر، الگوی تفکر منفی، سابقه تروما و تفاوت در ساختار مغز از جمله دلایل این حالت هستند.
همه ما در زندگی هنگامی که در موقعیت یا مک، جدید قرار میگیریم، ابتدا احساسی را تجربه میکنیم که ،یبی از ترس و نگر، است. این حس اضطراب، احساسی قدیمی در بدن و روان ماست تا در برابر مشکلات و عوامل خطرآفرین از ما محافظت کند. اما اگر این حس تبدیل به روتینی در زندگی ما شود، اینجاست که احتمالا با اختلال اضطراب دست بهگریبان شدهایم.
عوامل محیطی و افرادی که با آنها در ارتباط هستید، یکی از مهمترین علل اختلال اضطراب هستند. بیتوجهی، رفتارهای بد و تبعیضگونه، مشاهده خشونت، مرگ عزیزان و مواردی از این دست باعث اضطراب میشوند.
ژنتیک
در انتها اگر تجربهای در زمینه اختلال اضطراب دارید، با ما و دیگران خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.
منابع:
سکوت پیشگی یا لالی انتخابی یک نوع از اختلال اضطراب در کودکی است که معمولا بهموجب آن کودک تنها در شرایط و محیط خاص صحبت میکند.
البته زیاد هم تقصر ما نیست بههر حال سبک زندگی مدرن طوری طراحی شده که علاوه بر مشکلات کاری و زندگی شخصی، روزانه انبوهی از اخبار، شایعات و تحولات ناگه، نیز روان و افکار ما را تحت تاثیر قرار داده و موجب اضطرابمان میشود. اگر بهدنبال راهکارهایی هستید تا خود را از اضطراب و استرس دور نگه دارید، ابتدا باید بد،د که اضطراب چیست و راه های مق، با آن کدام است و بعد حتما به دکتر روانشناس تهران یا دیگر شهرهای ایران مراجعه کنید.
این مشکل اغلب میتواند مانع سرگرمی و لذت از دورام کودکی شود.
اضطراب در بارداری
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%A8/
راه های درمان اضطراب چگونه است؟
ترس و نگر، در زندگی روزمره، اعصاب تحریکپذیر، حساسیت شدید نسبت به انتقاد، افت تحصیلی یا امتناع از رفتن به مدرسه، دوری ، از فعالیتهای اجتماعی و مشکلات خواب از جمله علائمی هستند که نشان میدهند فرزند شما دچار اضطراب نوجوان، شده است.
عوارض ابتلا به اضطراب چیست؟
توجه به این نکته ضروری است که همگی این نشانهها ممکن است در تمامی افراد دیده نشود و احتمال بروز علائم دیگری که ناشی از اضطراب باشند نیز وجود دارد. ععلائم اختلال اضطراب در هر ،ی ممکن است متفاوت باشد اما حس آن را اگر بخواهیم توصیف کنیم؛ بین مغز و بدن یک شکاف بزرگ وجود دارد.
خیلی ساده که بگوییم، اختلال اضطراب ،یبی از حسهای مختلف و آشنایی مثل ترس، پریش، و ،ره نسبت به وضعیتی است که در آن عامل خطرناکی وجود ندارد اما بهطور مداوم احساس تشویش و دلشوره میکنید. در حالت طبیعی، اضطراب معمولا بعد از رخ دادن حادثهای استرسزا به وجود میآید.
اختلال اضطراب جدایی
اختلال اضطراب میتواند به دلایل گوناگونی که حتی فکرش را هم نمیکنید، اتفاق بیفتد. دلایل و علل اختلال اضطراب زیاد هستند اما مهمترینشان عبارتند از:
ساختار شیمیایی مغز
هراس اختصاصی ترسی شدید و مداوم از وسیله یا موقعیت معینی است که در پاسخ، اضطرابی فوری ایجاد میکند. این اختلال به رفتار اجتنابی منجر میشود. افراد مبتلا به هراس اختصاصی فکر میکنند که تحت هر شرایطی به آنها صدمه وارد خواهد شد.
اضطراب بیمارگونه میتواند موجب بروز اختلال اضطراب وسواس شود. ۲ نوع وسواس فکری و عملی وجود دارد که در این نوع اختلال اضطراب، ممکن است فرد دچار یکی یا هر دو مدل وسواس شود. در وسواس فکری بهطور مداوم افکاری تکراری به ذهن خطور میکنند که معمولا ناراحتکننده یا وحشتآور هستند. در وسواس عملی نیز انجام اعمال تکراری مانند شستن دستها، خاراندن سر یا بالا کشیدن بینی وجود دارد و بدون هیچگونه دلیل منطقی و من،ی مدام تکرار میشوند.
سندرم موج انفجار (سندرم ptsd یا بعد از حادثه استرسزا)
داروهای مخصوص بهبود اختلال اضطراب باید از طرف پزشک تجویز شود. این داروها معمولا خاصیت ض،سرگی دارند و نوعی آرامبخش محسوب میشوند. دوز تعیین شده، متن، با نوع و شدت بیماری است.
رواندرم،
بارداری میتواند سلامت ،ن را از نظر رو، تحت تاثیر قرار دهد. اختلال اضطراب و بیقراری از جمله اختلالات شایع این دوره برای ،ن حامله است. نگر،های مداوم در مورد سلامت جنین، مراقبت از کودک، تغییرات شیوه زندگی و ترس از درد زایمان باعث این اختلال میشود. اضطراب در دوران بارداری اگر کنترل نشود امکان دارد منجر به زایمان زودرس، ناهنجاری در جنین و ابتلای مادر به بیماریهای مختلف شود.
اضطراب در نوجوانان
ژنتیک از طریق رشتههای ژنتیک از والدین به فرزندان هم منتقل میشود؛ درست مثل یک چرخه معیوب!
انواع اضطراب کدام است؟
نحوه سبک زندگی در پیشرفت و به وجود آمدن اضطراب نقش مهمی ایفا میکند. مصرف الکل، غذاهای ناسالم مانند غذاهای چرب و نیمهآماده، اضافه وزن و عدمتحرک از عوامل اصلی ایجاد اضطراب به شمار میروند. بنابراین تغییر این عادات به درمان شما کمک شای، میکند.
مراقبه و خودآگاهی
با اینکه اضطراب نوعی واکنش ذهنی محسوب میشود، ولی روی سلامت جسمی و فیزیکی افراد نیز تاثیر میگذارد. عدمتوجه در درمان بهموقع این اختلال، میتواند مشکلاتی مانند موارد زیر را به وجود آورد:
- بیماریهای قلبی
- اضافه وزن و چاقی
- مشکلات گوارشی
- تضعیف سیستم ایمنی بدن
- مشکلات تنفسی
- سقط جنین یا زایمان زودرس در ،ن باردار
- قاعدگی نامنظم و یائ، زودهنگام در ،ن
- کاهش تولید اسپرم در مردان
- تشدید بیماریهای پوستی مانند آکنه، اگزما و پسوریازیس
- حساسیت به نور و کاهش بینایی
- افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای دیابت و فشار خون بالا
- ابتلا به اختلال وسواس جبری
تشخیص اختلال اضطراب
صحبت با روانکاو یا روانشناس به فرد کمک میکند تا ریشه اضطراب خود را شناسایی کند و با انجام تمرینها و تکنیکهای مختلف، الگوی رفتاری و فکری خود را تغییر دهد.
تغییر سبک زندگی
اختلال اضطراب انواع مختلفی دارد که در ادامه درباره برخی از آنها توضیح میدهیم.
اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب جدایی معمولا در کودکان از 7 ماهه تا 3 ساله شایعتر است. این حس معمولا در پی نکر، زیاد از جدایی از والدین و خانه رخ میدهد.
پیشگیری اختلال اضطراب
اختلال اضطراب جدایی در بزرگسالان نیز به اینصورت بروز پیدا میکند که آنها معمولا بیش از حد نگران اطرافیان خود هستند.
اضطراب اخلاقی
در اختلال اضطراب اجتماعی، فرد در موقعیتهای گوناگون از اشتباه ،، صحبت ، و غذا خوردن در جمع هراس دارد؛ زیرا نگران است که دیگران او را قضاوت کنند یا مورد تمس، قرار دهند. این اختلال و نگر، معمولا از دوران نوجو، شروع میشود.
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب امری شایع بین مردم است؛ 28 درصد از مردم در طول زندگی خود بارها دچار چرخه اضطراب میشوند و ا،را در بازههای سنی 30 تا 44 سال هستند.
در سیر تکاملی انسان، وجود اضطراب و استرس امری طبیعی و مفید بوده؛ چراکه در طول زمان به حفظ بقا و زنده ماندن او کمک کرده است. هنگامی که شدت این نگر، و ترس بیش از حد طبیعی باشد و زندگی روزانه را مختل کند، میگوییم فرد دچار بیماری اختلال اضطراب (Anxiety Disorders) شده است.