اختلال سلوک؛ این مشکل را با بدرفتاری اشتباه نگیرید

در واقع، روانشناسان و مشاوران می‌توانند با بررسی ال،ای رفتاری فرد به نتیجه‌گیری برسند. اگر کودک یا نوجوان در ۶ ماه گذشته، علائم و نشانه‌هایی مشابه با نشانه‌های اختلال سلوک را از خود نشان داده باشد، احتمال ابتلایش قوت می‌گیرد. این نشانه‌ها و رفتارها باید روی زندگی تحصیلی و اجتماعی او هم اثر م،ب گذاشته باشند.

درمان اختلال سلوک چگونه است؟

نشانه‌ها و علائمی از اوتیسم و اختلالات سلوک مشابه است اما مبتلایان به سلوک در طیف افراد دچار اختلال اوتیسم قرار نمی‌گیرند. در واقع این دو با هم متفاوت هستند.

سلوک و اعتیاد

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، عوارضی در پی ابتلا به اختلال سلوک در پیش است. مبتلایان به این اختلال از نظر مغزی هم مشکلاتی را تجربه می‌کنند که می‌تواند منجر به بروز عوارض زیر شود:

  • نداشتن کنترل بر رفتارها و بروز واکنش‌های آنی
  • ناتو، در برنامه‌ریزی برای برنامه‌های آینده
  • کاهش توانایی در عبرت‌گرفتن از تجربه‌های ناخوشایند گذشته

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ایجاد فضایی امن و آرام برای زندگی کودک و حمایت والدین و سرپرستان می‌تواند مانع از شکل‌گیری اختلالات رو، مانند اختلال سلوک شود.

از آنجا که شرایط هر فرد و محیط زندگی‌اش با دیگری متفاوت است، برای اینکه بد،د چطور با تنظیم قو،ن و چارچوب‌ها به کنترل رفتار بیمار کمک کنید، نیاز به مشاور دارید. کنترل بیماران مبتلا به این اختلال با وضع قو،ن و تنبیه و تشویق به موقع مقدور می‌شود.

 اختلال سلوک و خانواده

اگر کودکی علائم و نشانه‌هایی را که ذکر شد از خود نشان می‌دهد، باید حتماً او را نزد مشاوران روانشناسی ببرید. متخصصان با پرسیدن سؤالاتی از کودک و شما به سرنخ‌هایی درباره ابتلا به اختلال دست پیدا می‌کنند.

بازی‌درم، هم راهی برای کنترل وضعیت کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال است. با بازی‌های هدفمند، مشاوران و متخصصان سعی می‌کنند که انرژی‌های منفی بیماران را به حالت بهینه و مثبت دربیاورند. با بازی، بخش بزرگی از فشارها و استرس‌های وارد بر روان بیمار تخلیه می‌شود.

چه زم، و به چه دکتری مراجعه کنیم؟

healthline.com

سه نوع اختلال سلوک وجود دارد که هریک براساس سنی که نشانه‌ها برای نخستین‌بار بروز می‌کنند، دسته‌بندی می‌شوند:

  • بروز علائم قبل از ۱۰سالگی رخ می‌دهد و اختلال سلوک کودکی شکل می‌گیرد.
  • بروز نشانه‌ها در دوران نوجو، شروع می‌شود و اختلال سلوک نوجو، رخ می‌دهد.
  • اختلال سلوک نامشخص هم زم، رخ می‌دهد که مشخص نیست، علائم دقیقاً از چه زم، در فرد بروز پیدا کرده‌اند.

برای درمان این اختلال باید از روش‌های روان‌درم، استفاده شود.

  • آموزش والدین؛ در این روش درم، به والدین و سرپرستان مبتلایان آموزش داده می‌شود که چطور قو،نی را ایجاد کنند و به رفتارهای خوب فرزندشان پاداش بدهند.
  • روان‌درم،؛ روش‌های درم، مختلفی با روان‌درم، وجود دارد. متخصصان سعی می‌کنند که روی تغییر رفتار و افکار بیمار اثر بگذارند.
  • آموزش مدیریت خشم؛ با این کار به بیمار آموزش داده می‌شود که خشم و احساساتش را کنترل کند و از کنار عواملی که باعث تحریک رفتارهای پرخاش‌جویانه می‌شوند هم کناره بگیرد.
  • روان‌درم، شناختی؛ در این روش درم، هم به بیمار توانایی حل مسأله، رفع تضادها با دیگران و موضوعات گوناگون و تقویت روابط آموزش داده می‌شود.

اختلال سلوک و بازی درم،

بعضی از کودکان و نوجوانان هم طوری به این اختلال دچار می‌شوند که انگار تهی از هرگونه احساساتی هستند و بی‌رحمی قابل‌توجه و خطرناکی در وجودشان شکل می‌گیرد.

شدت اختلال سلوک

آمار دقیقی درخصوص میزان شیوع این اختلال در ایران وجود ندارد. ارقام و آمار اعلامی در آمریکا نشان می‌دهد که ۲ تا ۱۰درصد کودکان و نوجوانان آنها به این مشکل دچار هستند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اختلال سلوک در پسران رواج بیشتری دارد.

عوارض و مشکلات اختلال سلوک چیست؟

برای اینکه بد،د چطور و چگونه باید با کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال مواجه شد، نیاز به کمک‌گرفتن از افراد متخصص دارید. به این موارد هم برای آگاهی از نحوه برخورد با بیماران دقت کنید:

  • کتاب‌ها و مقالات موجود درباره بیماری و اختلال را مطالعه کنید.
  • با روش‌های مختلف درمان آشنا شوید.
  • سعی کنید با خانواده‌های مشابه خودتان ارتباط بگیرید و ببینید که آنها برای درمان چه کرده‌اند.

از آنجا که میل به قو،ن و دنبال‌، هنجارهای عرفی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک اندک است، کنترلشان بسیار سخت می‌شود. آنها رفتارهای تکانه‌ای زیادی دارند، ی،ی به یک‌باره و بدون در نظرگرفتن عواقب اعمال و رفتارهایشان دست به انجام کارهایی می‌زنند.

احساسات دیگران هم برایشان اهمیتی ندارد. به وجود نشانه‌های زیر در کودکان و نوجوانان درگیر با این اختلال هم توجه داشته باشید:

  • رفتارهای تهاجمی؛ قلدرمآبی و ترساندن دیگران، اذیت‌، حیوانات و موجودات زنده، استفاده از سلاح، ورود به فعالیت ، اجباری
  • رفتارهای م،ب؛ منظور اقداماتی مانند ت،یب اموال یا آتش‌زدن جایی است.
  • فریب‌کاری؛ دروغ‌گویی، تقلب و جعل‌، یا دزدی
  • نقض قانون و حقوق دیگران؛ فرار از مدرسه و خانه، ابراز رفتارهای ، در سنین پایین، مصرف الکل و مواد مخدر

انواع اختلال سلوک چیست؟

مشاوران با بررسی سوابق رفتاری و علائم کودک و نوجوان می‌توانند به جمع‌بندی دقیقی درباره وضعیت او برسند. پس از تشخیص است که روش‌های درم، هم تجویز می‌شوند.

نحوه رفتار با افراد دارای اختلال سلوک

اگر نشانه‌های این اختلال را در کودک یا نوجوان مشاهده کردید، باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه داشته باشید. زم، که علائم و نشانه‌های اختلال سلوک به مدت ۶ ماه پشت سر هم رخ می‌دهند، نیاز به پیگیری جدی وضعیت پیش می‌آید.

با اختلالات روان آشنا هستید؟ یکی از این‌ها، اختلال سلوک است که به شکل مجموعه‌ای از مشکلات عاطفی و رفتاری خود را نشان می‌دهد. این اختلال معمولاً از کودکی و نوجو، شروع می‌شود. مبتلایان به آن نمی‌توانند از قو،ن پیروی کنند و رفتارهایی از خود بروز می‌دهند که از نظر اجتماعی قابل قبول نیست.

اختلالات سلوک در نوجوانان و کودکان

اختلال‌های هم زمان با اختلال سلوک شامل چیست؟

امکان بروز هم‌زمان برخی از اختلالات با اختلال سلوک هم وجود دارد. برای نمونه، به چند مورد از آنها در ادامه اشاره کرده‌ایم.

 اختلال سلوک و اوتیسم

،، که در کودکی و نوجو، به اختلال سلوک دچار بوده‌اند، نشانه‌ها و علائم آن را با خود به دوران بزرگسالی می‌برند. این ویژگی‌ها در قالب اختلال شخصیت ضداجتماعی در آنها بروز پیدا می‌کند.

پیشگیری اختلال سلوک مقدور است؟

اختلال شخصیت سلوک

تشخیص اختلال سلوک چگونه است؟

ازدواج با فردی که دچار اختلالات رو، بوده است، کار ساده‌ای نخواهد بود. عوارض و علائم اختلالات کودکی و نوجو، می‌توانند در بزرگسالی هم ادامه داشته باشند. برای مدیریت چنین رابطه‌ای، نیاز به آگاهی درباره اختلال وجود دارد. برای برقراری ارتباط باید بیماری را بشناسید و با کمک‌گرفتن از مشاور، رفتارهای درستی پیش بگیرید.

همه این‌ها با بروز رفتارهایی همراه است که آزاردهنده، غیرقابل کنترل و حتی خطرناک هستند. تربیت و همراهی با چنین کودکان و نوجوان، کار ساده‌ای نیست.

اعتیاد ی،ی مصرف مواد مخدر و الکل می‌تواند یکی از عوارض ابتلا به اختلال سلوک باشد. نوجوانان بیشتر در معرض دچارشدن به این مشکل در کنار مسأله سلوک هستند.

اختلال سلوک و اسکیزوفرنی

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

گاهی هم ریشه اختلالات رو، ژنتیکی است. در هر حال، بروز نشانه‌های آن نیاز به پیگیری نزد روانشناسان دارد. یکی از بهترین راه‌ها برای دریافت وقت هم استفاده از سیستم ،ت دکتر سایت دکتردکتر است.

علائم و نشانه‌های این اختلال می‌تواند با شدت‌های گوناگونی در هر فرد رخ بدهد. از این رو، دسته‌بندی‌هایی از نظر شدت اختلال هم وجود دارد:

  • خفیف؛ اگر اختلال شدید نباشد، نشانه‌هایی که گفته شد، زیاد در فرد بروز نمی‌کند و مشکلاتی مانند دروغگویی یا ش،تن بعضی از قو،ن نظیر دیربرگشتن به خانه از مدرسه رخ می‌دهد.
  • متوسط؛ مبتلایات به این سطح و شدت از اختلال دچار نشانه‌هایی هستند که زندگی خودشان و دیگران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای مثال، دزدی و قلدری از کودک یا نوجوان سر می‌زند.
  • شدید؛ مبتلایان به این سطح از اختلال سلوک کارهایی می‌کنند که جداً خلاف قانون و خطرناک است. برای نمونه، تجاوز یا استفاده از سلاح از آنها سر می‌زند.

دلیل ایجاد اختلال سلوک چیست؟

ایجاد فضایی آرام و با صلح و دوستی میان اعضای خانواده، حمایت‌، از کودک در موقعیت‌های دشوار و دادن حس امنیت به او نمی‌گذارد که مشکلاتی نظیر این اختلال شکل بگیرد.

شیطنت تعریف دقیقی ندارد اما در دسته‌بندی اختلالات رو، قرار نمی‌گیرد. کودکان دچار اختلال سلوک رفتارهای نابه‌هنجار و آزاردهنده‌ای از خود نشان می‌دهند که نشأت‌گرفته از تجربه‌های تلخ، زندگی در محیطی نامن، یا آسیب‌های مغزی است. این با شیطنت متفاوت است.

تفاوت با بیش فعالی

این افراد علاقه‌ای به دنبال‌، قانون ندارند و از تضییع حقوق دیگران هم ناراحت نمی‌شوند. این اختلال معمولاً با مشکلات دیگری مانند افسردگی، اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی  یا مشکلات و اختلالات یادگیری همراه می‌شود.

درباره اختلال سلوک، پرسش دیگری در ذهنتان باقی است؟ از ما بپرسید تا به شما در رسیدن به نتیجه کمک کنیم.

منبع:

مبتلایان به اختلال نافرم، مق،‌ای هم تاحدی شبیه به اختلال سلوک است و با سرباززدن از پیگیری اوامری است که از سوی یک منبع قدرت مانند مربی، والدین یا معلم صادر می‌شوند. احتمال اینکه مبتلایان به اختلال نافرم، مق،‌ای دچار اختلال سلوک شوند هم وجود دارد.

تفاوت اختلال سلوک و ضد اجتماعی‌بودن

امکان اینکه فردی با ویژگی‌های اختلال ضداجتماعی در کودکی دچار اختلال سلوک باشد، بسیار زیاد است. ویژگی‌های مش،ی میان بیماران مبتلا به این وضعیت‌ها وجود دارد اما تفاوت در این است که اختلال سلوک بیشتر در رده سنی کودک و نوجوان دیده می‌شود. اختلال سلوک با رفتارهای ضداجتماعی شدید همراه است.

شباهت های اختلال سلوک با دیگر اختلال‌ها چیست؟

این اختلال با خانواده‌ای که کودک و نوجوان در آن رشد و زندگی می‌کند، رابطه مستقیمی دارد. خانواده‌های نابه‌سام، که شرایط سخت و فشارهای زیادی را تحمل می‌کنند، فرزند، مستعد درگیری با این اختلال خواهند داشت. والدین معتاد و بی‌مسئولیت هم احتمال شکل‌گیری این اختلال را قوت می‌بخشند.

اختلال سلوک ازدواج

اشتراک گذاری


منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%B3%D9%84%D9%88%DA%A9/

بعضی از تجربه‌های ناخوشایند و فشارهای واردشده از محیط پیرامون هم می‌توانند در شکل‌گیری مشکل سلوک نقش داشته باشند. برای مثال:

  • تجربه تجاوزشدن به کودک یا نوجوان
  • زندگی در خانواده‌ای ناآرام و مشکل‌دار
  • داشتن والدینی معتاد به مواد مخدر یا الکل
  • فقر و تنگ‌دستی

چه ،، درگیر می شوند؟

افرادی که به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی دچار هستند، بیشتر از کودکان و نوجوانان دیگر در معرض ابتلا به اختلالاتی مانند اختلال سلوک هم قرار دارند.

تفاوت با نافرم، مق،‌ای

اختلال سلوک

 علائم و نشانه‌های اختلال شخصیت سلوک چیست؟

آسیب‌دیدگی لوب پیش، مغز در ابتلا به اختلال سلوک نقش دارد. این بخش از مغز مسئول اموری مانند حل مسأله، ابراز احساسات و حافظه است. در واقع، بستر شکل‌دهی به شخصیت به حساب می‌آید. لوب مذکور در مبتلایان به اختلال سلوک به درستی کار نمی‌کند و منجر به بروز واکنش‌های خطرناک و نامن،ی از سوی فرد می‌شود.

عوامل محیطی

عوامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به این اختلال نقش دارند. اجازه بدهید که نگاهی دقیق‌تر به موضوع داشته باشیم.

دلایل ژنتیکی

همان‌طور که در بخش قبلی ،وان شد، بسیاری از علائم و نشانه‌های اختلال سلوک با اختلالات دیگر مشابه است. از جمله مواردی که درمیان این مشکل و وضعیت‌های دیگر مش، است باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • دوری از جمع و انزواطلبی ناشی از بی‌رحمی
  • فقدان همدردی و روحیه همراهی با دیگران
  • علاقه به پر، از رعایت قانون
  • نقص حقوق دیگران و سرپیچی از هنجارها

اختلال سلوک در بزرگسالان هم رخ می‌دهد؟

،، که دچار اختلال سلوک هستند، پرخاشگرند و حقوق دیگران را ضایع می‌کنند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که این اختلال یک مشکل رو، جدی است که باعث بروز بدرفتاری می‌شود. برای همین است که در این مقاله از دکتردکتر، سعی کرده‌ایم به شما اطلاعات بیشتری درباره علائم و مشکلات ناشی از این وضعیت و روانشناسی اختلال سلوک بدهیم. پیگیری هرگونه اختلال رو، هم نیاز به مراجعه به دکتر روانشناس و متخصصان این حوزه دارد.

اختلال سلوک در نوجوانان و کودکان چیست؟

درباره عوامل شکل‌گیری اختلال سلوک صحبت کردیم. باید بد،د که افراد زیر بیشتر در معرض درگیرشدن با این مشکل هستند:

  • کودکان و نوجوانان مذکر؛ ،ت در ابتلای بیشتر به این اختلال اثرگذار است.
  • ،، که در محیط شهری زندگی می‌کنند.
  • فقیران و تهی‌دستان.
  • ،، که خانواده‌ای ناآرام با سابقه ابتلا به اختلالات رو، دارند.
  • تجربه حوادث تلخ و فشارهای زیاد در طول زندگی.

میزان شیوع اختلال سلوک چقدر است؟

ابتلا به اسکیزوفرنی هم می‌تواند یکی از عوارض دچارشدن کودک و نوجوان به اختلال سلوک باشد. اختلالات رفتاری و رو، عوارض جبران‌ناپذیری بر زندگی هر فرد دارند که اسکیزوفرنی هم می‌تواند یکی از آنها باشد.

تفاوت شیطنت و اختلال سلوک

اختلال سلوک (conduct disorder) نوعی مشکل رو، است که کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ،، که با این وضعیت درگیر هستند، رفتارهای پرخاش‌جویانه‌ای از خود نشان می‌دهند و کارهایی از آنها سر می‌زند که برای دیگران خطرناک است.

Flyttstädning i malmö ? det är klart att det finns billig.