اگر شخصی از افراد خانواده دچار اختلال اسکیزوئید باشند، احتمال اینکه اعضای دیگر هم درگیر این مشکل شوند، بیشتر خواهد شد. اینها شائبه نقشداشتن ژنتیک در دچارشدن به اختلال شخصیت اسکیزوئید را بالا میبرند.
عوارض و مشکلات ابتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟
با ما همراه باشید زیرا قرار است تا بهاتفاق یکدیگر در ادامه این مقاله از دکتردکتر در راستای آگاهیبخشی به بررسی این بیماری، نشانههایش و درمان آن بپردازیم.
اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟
بیشتر مبتلایان به اختلال شخصیت اسکیزوئید در این زمینه ناتوان هستند. در واقع، آنها به سادگی به ،ی اعتماد نمیکنند و نمیتوانند با آدمهای دیگر ارتباط برقرار کنند. برای همین، درمان برای مشاوران و روانشناسان کمی چالشبرانگیز میشود.
دارو درم،
امکان بروز اختلال در کودکان و نوجوانان هم وجود دارد. کودک، که دچار اختلال شخصیت اسکیزوئید میشوند، معمولاً در مهارتهای کلامی دچار مشکل هستند و رشدشان در این زمینه طبیعی نیست. آنها تفکرات و تخیلات عجیبی دارند و علایقشان خاص و ویژه است. هوش کودکان و نوجوانان دچار این مشکل در حد متوسط و بالاتر است.
اختلال در ،ن
در واقع، اختلال مذکور مانع از پیشبرد زندگی عادی مبتلایان نمیشود. با این حال، روابط مثبت و سالمی در زندگیشان وجود ندارد و حالتی منزوی پیدا میکنند. اگر شخصی نشانههای این اختلال را در خود میبیند، باید به متخصصان روانشناسی و مشاوران خبره مراجعه کنند.
اگر با فردی زندگی میکنید که دچار اختلال شخصیت اسکیزوئید است، به نکات زیر دقت داشته باشید:
- آنها را قضاوت نکنید و سعی کنید که علائمشان را بشناسید.
- صبور باشید و فرد مبتلا را با آرامش متوجه علائم اختلالش کنید تا برای دریافت درمان تخصصی مجاب شود.
- اطلاعات خود را درباره این اختلال زیاد کنید تا بهتر بتو،د واکنشهای درستی در موقعیتهای مختلف از خود بروز بدهید.
آینده فرد مبتلا چگونه است؟
اطلاعات زیادی درباره دلیل ابتلا به این اختلال در دست نیست. محققان و دانشمندان در حال بررسی آن هستند و همچنان به سرنخهای دقیقی درباره علت ابتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید نرسیدهاند.
برای درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید، باید به مشاوران روانشناسی یا روانپزشکان مراجعه شود. این افراد میتوانند از روشهای مختلف و با رویکردها گوناگون اقدام به درمان مراجعان خود کنند. در صورتی که علائم و عوارض اسکیزوئید باعث شود، زندگی معمولی فرد اختلالات گوناگونی پیدا کند، نیاز به مراجعه به متخصصان پیش میآید. هرچقدر که این مشکل زودتر شناسایی و کنترل شود، امکان بهبودیافتن بیمار هم بیشتر خواهد بود.
تشخیص اختلال شخصیت اسکیزوئید چگونه است؟
در جلسات رواندرم، به مراجعان راهکارهایی برای تقویت مهارتهای اجتماعی، افزایش عزت نفس و توانایی برقراری ارتباطات با دیگران آموزش داده میشود. روانشناسان و مشاوران تلاش میکنند که فضایی برای بیمار به وجود بیاورند که به آنها اعتماد کند.
اسکیزوئید نوعی اختلال است که مبتلایان به آن، ال،ای رفتاری و عملی متفاوتی نسبت عرف و هنجارهای جامعه دارند. نبود انعطافپذیری در روحیه و رفتار این بیماران باعث بروز مشکلاتی نظیر استرس شدید میشود و در روند زندگی طبیعی آنها اختلالات شدیدی به وجود میآورد.
نداشتن رابطه اجتماعی با آدمهای دیگر و منزویشدن از اصلیترین عوارض و مشکلاتی است که ابتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید با خود به همراه میآورد. افراد درگیر با این مشکل، به ندرت خشن هستند. از آنجایی که میلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند، خشونت رفتاری هم در آنها دیده نمیشود.
افرادی درگیر با این اختلال از نظر دیگران عجیب به نظر میرسند و رفتارهای نامتعارفی دارند. این اشخاص نسبت به برقراری روابط با آدمهای دیگر بیمیل و منزوی هستند. در ابراز احساسات هم ضعیفاند و نمیتوانند با آدمها ارتباطی خوشایند برقرار کنند.
افرادی که دچار اختلال اسکیزوئید هستند، کاملاً در انزوای اجتماعی به سر میبرند اما مبتلایان به افسردگی به خاطر عوارض این مشکل، در جمع حضور ندارند. در واقع، گاهی اوقات دچار انزوا هم میشوند اما ارتباطشان با آدمهای دیگر و اجتماع کلاً قطع نیست.
میزان شیوع اختلال در مردان و ،ن چگونه است؟
با این حال، متخصصان از روشهای مختلفی برای رسیدن به تشخیصی قطعی کمک میگیرند. در صورتی که پزشک به نشانه و سرنخی جسم، در فرد دست پیدا نکند، درمان از راه روشهای روانشناسی و روانپزشکی پیش میرود.
درمان اختلال اسکیزوئید چگونه است؟
با این حال، به نظر میرسد که ۲ عامل اصلی این موضوع ریشه در محیط و ژنتیک دارد. بعضی از متخصصان بر این باور هستند که دوران کودکی ناخوشایندی که فاقد درک گرما و محبت است، در شکلگیری چنین وضعیتی نقش دارد.
برای درمان این اختلال بیشتر از روشهای رواندرم، و مشاوره استفاده میشود. اما به جز آن روشهای دارو درم، هم در بعضی موارد کاربرد دارد.
روان درم،
مبتلایان به اختلال اسکیزوئید مهارتهای اجتماعی کافی ندارند و نمیتوانند وارد ارتباطات سالم با دیگران شوند. برخلاف بیماران مبتلا به افسردگی و اضطراب، این دسته از افراد از وضعیت نامطلوب خود ناآگاه هستند. ،، که به اختلالات رو، دیگری مانند اضطراب و افسردگی دچارند، به خوبی میدانند که اسیر وضعیتی غیرعادیاند اما نمیتوانند آن را کنترل کنند.
،، که درگیر اختلال اسکیزوئید هستند، از علائم و مشکلات خود بیخبر هستند و به آنها واقف نیستند. از آنجایی که از اختلال خود بیخبر هستند، معمولاً به دنبال درمانش هم نمیروند.