اعتیاد به رابطه جنسی و سکس؛ آسیب‌شناسی از دیدگاه سکس‎‌تراپی

my.clevelandclinic.org

یکی از راه‌هایی که افراد معتاد به ، انجام می‌دهند، تجربه ، شرکای ، متعدد است. آنها با خیال پردازی‌های فانتزی و ،‌هایی که می‌بینند، دیگر نمی‌توانند به یک شریک ، قانع باشند و به دنبال تنوع بخشیدن در روابط ، خود هستند. فرقی نمی‌کند که فرد ازدواج کرده باشد یا تعهد عاطفی داشته باشد، این فرد به‌راحتی به شریک خود خیانت می‌کند و روابط خارج از ازدواج را تجربه می‌کند. آنها به طور مرتب در حال برنامه‌ریزی برای برنامه‌های این‌چنینی هستند. حتی اگر فقط یک شب را با شریک ، جدید خود تجربه کنند!انواع اعتیاد به ،

verywellmind.com

روان درمانگر از تکنیک‌های مختلفی برای شناخت افکار و وسواس‌های ذهنی بیمار استفاده می‌کند که یکی از آنها درمان شناختی رفتاری (CBT) است. روان درمانگر ال،ایی که باعث تحریک ذهن می‌شوند را پیدا می‌کند و تلاش می‌کند که این ال،ای م،ب را در ذهن بیمار تغییر دهد. روان درمانگر به بیمار کمک می‌کند که افکار و رفتارهای منفی را با روش‌های بهتری برای مق، با این اعتیاد جایگزین کند.  علاوه بر این، روان درمانگر با رویکرد روان درم، پویشی به افراد کمک می‌کند که از افکار و رفتارهای ناخودآگاه خود اطلاع پیدا کنند و بهتر بتوانند کنترل اوضاع را به دست بگیرند.

دارو درم،

برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر اعتیاد به رابطه ،، روی ع، زیر بزنید و م،ومات پیشگیری و سلامت ، ،یداری کنید:

فرد به دنبال شرکای ، متعدد می‌گردد

منابع:

اعتیاد به ، و بیش فعالی ، می‌تواند از نظر روحی و جسمی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل است که زندگی فرد با مشکلات زیادی همراه می‌شود و نمی‌تواند به تنهایی اوضاع را مدیریت کند.

عوارض جسمی اعتیاد به ،

علائم اعتیاد به ، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

فرد به طرز وسواسی به ، فکر می‌کند

psychcentral.com

ریشه یابی و دلایل اعتیاد به ، از موارد بسیار مهمی است که روان درمانگرها به آن توجه می‌کنند. بیماران معمولا با احساس شرم و خجالت در مورد این مشکل خود صحبت می‌کنند، اما شاید متوجه نباشند که گاهی کمترین تقصیر متوجه بیمار است. شرایط فیزیکی و فرهنگی که فرد در طول دوران زندگی تجربه کرده، مهمترین دلایل اعتیاد به ، هستند. حتی اختلالات و مشکلات ، مردان نیز می‌تواند باعث شود که آنها کم‌کم به ، اعتیاد پیدا کنند. در زیر به برخی از این عوامل اشاره می‌شود:

  • عدم تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مغز؛ سطوح بالای برخی از این انتقا‌ل‌ دهنده باعث بیش فعالی ، می‌شود.
  • آسیب به مغز و انواع اختلالات؛ اختلال نقص توجه، اختلال دو قطبی، اختلال اضطرابی، اختلال وسواس اجباری.
  • سوء مصرف مواد؛ مصرف کوکائین، آمفتامین و الکل می‌تواند عامل آسیب به مغز و شروع اعتیاد به ، شود.
  • تجربیات دوران کودکی؛ شرایط فرهنگی و اجتماعی که فرد در آن بزرگ می‌شود.

اعتیاد به ،

عوارض اعتیاد به ،

اعتیاد مختل کننده روند زندگی است و تنها مختص به موارد مخدر یال الکل نیست؛ انجام بی‌رویه هر فعلی منجر به اعتیاد می‌شود و قطعا اثرات م،بی از خود به‌جا خواهد گذاشت. اعتیاد به ، و رابطه ، نیز به‌همین روال است و باید برای درمان آن اقدام کرد. برای مشاوره با بهترین مشاوران و درمانگران رابطه ،، می‌تو،د از سایت ،ت دهی دکتردکتر وقت بگیرید.

روابط ، محافظت نشده و درگیر شدن با انواع بیماری‌های مقاربتی می‌تواند از علائم اعتیاد به رابطه ، و ، باشد. در این شرایط، فرد به عواقب رفتارهای خود فکر نمی‌کند و شرکای ، متعددی را امتحان می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که ،، که دچار اختلال رفتار ، جبری هستند، بیشتر در معرض بیماری‌های مقاربتی مانند HIV قرار می‌گیرند. این رفتارهای ، پر خطر نه تنها سلامت ، و جسمی فرد را تهدید می‌کند، بلکه شریک عاطفی او نیز درگیر این مشکلات می‌شود. پس خیلی مهم است قبل از اینکه اعتیاد به ، به یک بحران تبدیل شود، جلوی آن را بگیرید.

خود ارضایی مزایا و معایبی برای بدن دارد. خود ارضایی در تعداد کم باعث می‌شود که فرد آرامش بیشتری را تجربه کند و خواب راحت‌تری داشته باشد. درحالی‌که خود ارضایی زیاد یکی از علائم مهم اعتیاد به ، است. فرد معتاد به ، وقت و بی‌وقت به خود ارضایی اقدام می‌کند و برای این کار زمان و مکان نمی‌شناسد. حتی این کار را در محیط‌های عمومی یا زمان‌های نامن، به دفعات انجام می‌دهد. خود ارضایی در این افراد به حدی می‌رسد که با درد و آسیب جسمی همراه است و فرد لذت خاصی از این تجربه دریافت نمی‌کند.

فرد رفتارهای پر خطر ، انجام می‌دهد

healthline.com

اعتیاد به ، ممکن است به طور قابل توجهی کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث شود که ارتباط شما با خانواده، دوستان و همکارانتان ،اب شود. در نتیجه، شما در ارتباط با دیگران اضطراب و استرس بیشتری را تجربه می‌کنید و احساس ترس و نگر، زیادی درباره عدم کنترل احساس خود در روابط ، دارید. همچنین، خطر بروز اختلالات رو، در این افراد بیشتر است و افسردگی، اضطراب، وسواس، پرخاشگری و خشم در آنها بیشتر دیده می‌شود.

تشخیص اعتیاد به ،

webmd.com

زم، که شما قادر به کنترل ، نیازهای ، خود نیستید، باید به متخصص مراجعه کنید. اگر به فعالیت‌های ، متعددی برای رسیدن به رضایت ، نیاز دارید، اما لذتی نمی‌برید و احساس افسردگی می‌کنید، وقت آن است که به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. این متخصصین می‌توانند به شما در تشخیص و درمان این مشکل کمک کنند و راهکارهای لازم برای مدیریت نیازهای ، را به شما یاد بدهند.

اعتیاد به ، یکی از انواع اعتیادهای رفتاری است که به دلیل تأثیرات شدیدی که بر زندگی فرد می‌گذارد، اهمیت ویژه‌ای دارد. ، یکی از مهمترین نیازهای طبیعی بشر است، اما زم، که زندگی فرد بر مدار ، می‌چرخد، دیگر نمی‌شود به چشم رفع نیاز به آن نگاه کرد و بحث اعتیاد به ، مطرح می‌شود.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

اعتیاد به ، یک مساله پیچیده است و ممکن است به شکل‌های مختلفی بروز پیدا کند. به طور کلی، اعتیاد به ، ممکن است به شکل‌های زیر دیده شود:

  • اعتیاد به ،وگرافی
  • اعتیاد به رفتارهای ، غیرعادی
  • اعتیاد به خود ارضایی
  • اعتیاد به فانتزی‌های ذهنی و خیال‌پردازی
  • اعتیاد به برقراری روابط ، آنلاین
    دلایل اعتیاد به ،

اختلال رفتار ، جبری (compulsive ،ual behavior disorder) با اعتیاد ، (Sexual addiction) و بیش فعالی ، (hyper،uality) نیز نامیده شده و تعریف می‌شود. فردی با این اختلال، تخیلات و تمایلات غیر قابل کنترلی بر رفتارهای ، دارد که زندگی شخصی و حرفه‌ای او را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد. علائم این مشکل با خود ارضایی بیش از حد، شرکای ، متعدد، پرداخت هزینه برای داشتن ، و ،وگرافی مشخص می‌شود.

اعتیاد به رابطه ، و ، باعث ایجاد شکافی بین فرد و روابط خانوادگی او می‌شود. ازآنجایی‌که خانواده بیشترین شناخت را به فرد دارند و در ارتباط نزدیک با او هستند، بهتر می‌توانند در طول مراحل درمان از فرد پشتیب، کنند. علاوه بر این، روان درمانگر از طریق صحبت ، با اعضای خانواده به شناخت دقیق‌تری نسبت به فرد می‌رسد و راحت‌تر می‌تواند دلایل این اعتیاد را ریشه‌یابی کند. این جلسات خانواده درم، برای زوجین بسیار حیاتی است و کمک می‌کند که آنها زندگی مش، خود را نجات دهند.چه زم، به متخصص مراجعه کنیم؟

اشتراک گذاری


منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C-%D8%B3%DA%A9%D8%B3/

درمان اعتیاد به ،

اعتیاد به ، را جدی بگیرید و حتما به دنبال درمان بروید

باتوجه‌به اینکه هنوز اعتیاد به ، در جامعه ما تابو محسوب می‌شود و کمتر ،ی درباره آن صحبت می‌کند، لازم است که مردم آگاهی بیشتری در این زمینه داشته باشند. اعتیاد ، معمولا از ۱۸ سالگی شروع می‌شود و حتی تا ۴۰ سالگی افراد به دنبال رفع آن نیستند! پس خیلی مهم است فرد در اولین فرصت به روان درمانگر مراجعه کند و وضعیت رو، و نشانه‌های خود را بررسی کند. هرچه شما درباره اعتیاد به رابطه ، و عوارض آن بیشتر بد،د، بهتر می‌تو،د به خود یا نزدیکانتان کمک کنید. به دلیل اهمیت این موضوع، این مقاله از دکتر مجله دکتر دکتر را به صحبت‌، درباره اعتیاد به ،، بیش فعالی ،، اختلال رفتار ، جبری و درمان آنها از دیدگاه ،‌تراپیست اختصاص داده‌ایم، با ما همراه باشید.

اعتیاد به ، چیست؟

یکی از مهمترین علائم اعتیاد به رابطه ، و ،، افکار فرد هستند. فردی که به ، اعتیاد دارد، دائما در مورد رابطه ، فکر می‌کند و می‌خواهد موقعیت‌هایی برای داشتن ، فراهم کند. این افکار و تخیلات ، زندگی روزمره فرد را مختل می‌کند و فرد نمی‌تواند به فعالیت‌های معمولی خود مانند افراد دیگر بپردازد.

فرد زمان زیادی را برای داشتن رابطه ، صرف می‌کند

متاسفانه مدت زمان زیادی افراد در مرحله انکار هستند و نمی‌توانند علائم اعتیاد به ، را در خود تشخیص دهند. این همان مدت زمان طلایی است که آنها برای درمان از دست می‌دهند و خودشان را به دردسرهای بیشتری می‌اندازند. هر لحظه حس کردید که افکار ، و روابط ، از کنترل شما خارج شده و دیگر نمی‌تو،د آنها را مدیریت کنید، وقت آن است که به متخصص مراجعه کنید. احساس خجالت را کنار بگذارید و بد،د شما در این مسیر تنها نیستید. افراد زیادی به دلیل مشکلات رو، و تجربیاتی که از دوران کودکی پشت سر می‌گذارند، درگیر این اعتیاد می‌شوند. پس چه بهتر که تا دیر نشده خودتان و زندگی خانوادگیتان را از این وضعیت نجات دهید.

، تراپیست

فردی که اعتیاد به ، یا اعتیاد ، دارد، مانند یک فرد الکلی یا یک فرد معتاد به مواد مخدر به دنبال رفع نیاز خود می‌گردد. پس واضح است که عدم رفع این نیاز با رفتارهای استرسی و حتی پرخاشگرانه نمایان شود.

فردی که بیش فعال ، است با فرد معتاد به روابط ، فرقی ندارد و می‌تواند همان عوارض و پیامدهای منفی را وارد زندگی شخصی و کاری خود کند. بااین‌حال، هنوز بحث‌های زیادی در این باره وجود دارد و برخی بر این باورند که اگر بیش فعالی ، به ،ی آسیب نرساند، نباید آن را اعتیاد در نظر گرفت. هرچند بیش فعالی ، به تعدد روابط ، ختم نمی‌شود و فرد درگیر شرکای ، متعدد و خود ارضایی آسیب زننده می‌شود و دیگر نمی‌توان آن را خارج از چارچوب اعتیاد به ، تعریف کرد.علائم اعتیاد به ،

وقتی صحبت از اعتیاد به میان می‌آید، معمولا خیلی سریع اعتیاد به مواد مخدر و الکلی‌ها هستند به ذهن می‌رسند و اعتیاد به رابطه ، و ، چیزی نیست که مردم راحت درباره آن صحبت کنند یا اصلا متوجه آن باشند. درحالی‌که اعتیاد به ، نیز مانند هر چالش دیگری می‌تواند زندگی شخصی و خانوادگی فرد را دچار آسیب‌های جبران‌ناپذیری کند، اضطراب و نگر، همراه همیشگی او باشد و نتواند یک شبانه‌روز را بدون فکر، به افکار ، سپری کند.

اعتیاد به رابطه ، و ، یک نوع اعتیاد رفتاری است که با تمرکز بیش از حد بر فعالیت ، و ازدست‌دادن کنترل بر تمایلات ، و رفتارهایی در این زمینه همراه است. این نوع اعتیاد باعث می‌شود که فرد تلاش زیادی برای تأمین شرایط محیطی و فرصت‌های لازم برای تجربه رابطه ، داشته باشد و در صورت عدم تأمین این شرایط، فرد احساس اضطراب و افسردگی می‌کند و حتی افکار خودکشی به سراغش می‌آید. در برخی افراد نیز باعث تغییرات بسیار زیاد در رفتار و عملکرد طبیعی در زندگی می‌شود و روابط شخصی، خانوادگی و اجتماعی آنها را دچار بحران می‌کند.

تجویز داروهایی که به کاهش وسواس‌های ذهنی و میل ، در افراد کمک می‌کنند، باعث می‌شوند که فرد بهتر بتواند مراحل درمان را بگذراند. داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اضطراب، داروی نا،سون و داروهای ثبیت کننده خلق و خو از انواع داروهایی هستند که در مرحله دارو درم، برای درمان اعتیاد به ، تجویز می‌شوند.

خانواده درم،

شباهت علائم بیش فعالی ، با اعتیاد به ، باعث شده که این دو در تعریف فرقی نداشته باشند و برای افرادی به کار برده می‌شوند که رفتارهای ، غیرقابل‌کنترل دارند. شاید در نگاه اول بیش فعالی ، با اعتیاد به ، ی،ان در نظر گرفته نشود و افراد فکر کنند که یک فرد بیش فعال فقط به تعداد دفعات ، بیشتری از نظر روحی و فیزیکی نیاز دارد. درحالی‌که اینطور نیست!

اینکه بخواهید شریک ، داشته باشید یا ، را در برنامه زندگی خود قرار دهید، اصلا به م،ی اعتیاد به رابطه ، و ، نیست. مشکل زم، شروع می‌شود که فرد زمان زیادی را صرف پیدا، شریک ، و رابطه ، می‌کند. اگر فرد به طور مداوم در تلاش باشد که شرایطی را برای ، ایجاد کند و تمام وقت به داشتن رابطه ، فکر کند، این می‌تواند یک هشدار برای اعتیاد به ، باشد.

فرد با احساس شرم، پشیم، یا افسردگی به ، فکر می‌کند

تشخیص اعتیاد به ، با استفاده از روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. بااین‌حال، هیچ یک از این روش‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند برای تشخیص دقیق آن آنآن آن کافی باشد و معمولا از ،یب چندین روش برای تشخیص اعتیاد به ، استفاده می‌شود. علائم زیر می‌توانند هشدارهایی برای تشخیص این بیماری باشند:

  • اختلال در فعالیت‌های روزمره: افکار و رفتارهای فرد زندگی روزانه او را مختل کرده است.
  • عدم کنترل در رفتارهای ،: فرد نمی‌تواند کنترلی بر تصمیم‌گیری‌های ، خود داشته باشد.
  • احساس شدید نیاز ،: فرد احساس شدیدی به انجام فعالیت‌های ، دارد که نیاز خود را برآورده کند.
  • احساس بی قراری: فردی که احساسات ، او برآورده نمی‌شود، بیش از حد عصبی و بی‌قرار می‌شود.
  • لذت نبردن از رابطه ،: ،‌های مکرر و روابط ، دیگر به فرد لذت نمی‌دهد، اما کنترلی هم روی آنها ندارد.

درمان اعتیاد به ،

اعتیاد به رابطه ، و ، فرد را در معرض شرکای ، متعدد قرار می‌دهد. این موضوع ریسک ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و عفونی را در فرد بسیار بالا می‌برد و عوارض جسمی زیادی دارد. ابتلا به HIV، هپاتیت، سوزاک و تبخال تناسلی تنها بخشی از این بیماری‌های  ، هستند. مشکلات جسمی ،ن نیز با حاملگی‌های ناخواسته و سقط جنین دوچندان است و نمی‌توان منکر این شد که چه عوارض جبران ناپذیری برای جسم آنها دارد. علاوه بر این، افزایش خطر وابستگی به مواد مخدر در این افراد بیشتر است و اعتیاد به ، می‌تواند در نهایت به اعتیاد به مواد مخدر نیز منجر شود.

عوارض روحی اعتیاد به ،

افکار و اعمال فردی که به اعتیاد ، دچار است، حول محور رابطه ، و ، می‌چرخد. پس چیز عجیبی نیست که نتواند به کارهای روزمره خود را آنطور که باید رسیدگی کند. معمولا این افراد در مسئولیت‌های زندگی شخصی و کاری خود کوتاهی می‌کنند و نمی‌توانند تعادلی بین آنها برقرار کنند. این عملکرد ضعیف در زندگی اجتماعی باعث می‌شود که فرد کم‌کم از نظر اجتماعی نیز منزوی شود و به روابط دوستانه، خانوادگی و کاری خود ضربات زیادی بزند.

فرد به خودارضایی بیش از حد روی می‌آورد

داشتن زندگی ، سالم باعث می‌شود که فرد شادی و نشاط بیشتری را در زندگی تجربه کند و با انرژی مضاعفی به زندگی شخصی و اجتماعی خود برسد. درحالی‌که اعتیاد به ، با احساس‌های متناقضی مانند شرم و پشیم، از این افکار متعدد ، همراه است و در بیشتر مواقع با افسردگی نمایان می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که علائم افسردگی، اضطراب و اضطراب اجتماعی در افراد معتاد به ، حداقل دوبرابر افراد دیگر است.

فرد در زندگی شخصی و اجتماعی به مشکل بر می‌خورد

،یبی از روش‌های درم، بهترین نتیجه را برای درمان اعتیاد به ، دارد. معمولا برای درمان هر اعتیادی متخصصین نمی‌توانند از درمان قطعی صحبت کنند و همیشه از کنترل به جای درمان کامل صحبت به میان می‌آید. بیماری‌هایی که ذهن را درگیر می‌کنند، مدت زمان زیادی برای درمان نیاز دارند و فرد همیشه باید با کمک یک روانشناس یا روان درمانگر کنترل بیشتری بر افکار و اعمال خود پیدا کند. ،یبی از راه حل‌های زیر برای درمان اعتیاد به ، استفاده می‌شوند:

روان درم،

اعتیاد به رابطه ،

اختلال رفتار ، جبری چیست؟

فرقی نمی‌کند که اختلال رفتار ، جبری به چه نامی شناخته می‌شود. این اختلال می‌تواند کیفیت زندگی فرد و اطرافیان آن را تا حد زیادی پایین آورد و ویران کند. اگر این مشکل به‌موقع درمان نشود، شما به فردی با عزت نفس پایین و روابط کاری ناموفق تبدیل می‌شوید که زندگی پر هرج و مرجی را تجربه می‌کند.

آیا بیش فعالی ، با اعتیاد به ، فرق دارد؟

در انتها اگر در این زمینه سوالی دارید، با ما به اشتراک بگذارید تا مشاور سلامتی دکتردکتر به شما پاسخ دهد.

، تراپیست، مشاور ، یا روان درمانگر ، فردی است که به افراد برای بهبود کیفیت زندگی ، آنها کمک می‌کند. بااین‌حال، هنوز افراد زیادی نمی‌دانند که چه ،، به ،‌تراپی نیاز دارند و چرا ،‌تراپیست تا این اندازه می‌تواند روابط زوجین را بهبود دهد. ،تراپی با هدف بهبود روابط ،، تجربه لذت ،، برطرف ، مشکلات ، و افزایش اعتماد به نفس در روابط ، ایجاد شده است. پس معتادان ، در کنار مراجعه به روانشناس یا روان درمانگر، بهتر است از یک ،تراپیست نیز کمک بگیرند. شما می‌تو،د از طریق سایت ،ت دهی، ،ت متخصص مورد نظر خود را در اولین فرصت رزرو کنید.

mayoclinic.org