تا،می هم نوعی بیماری ارثی است که باعث میشود، بدن مقدار هموگلوبین کمتری نسبت به حالت معمولی تولید کند. هموگلوبین به گلبولهای قرمز برای حمل ا،یژن به بافتهای مختلف بدن کمک میکند. ،، که تا،می دارند، احساس خستگی میکنند و اگر مبتلا به نوع خفیفش باشند، امکان درمانشان وجود دارد.
بعضی از افراد هم در اثر اختلالات ژنتیکی به کمخونی داسیشکل دچار میشوند. این مشکل روی شکل و حالت گلبولهای قرمز اثر میگذارند. این گلبولها معمولاً گرد هستند و منعطف تا بتوانند ا،یژن را به راحتی به نقاط مختلف بدن ببرند.
درباره کمخونی چه مید،د؟ کمخونی حالتی است که در آن، بدن فاقد گلبولهای قرمز کافی برای حمل ا،یژن به بافتهای بدن میشود. انواع کمخونی با کمبود هموگلوبین در بدن همراه است و میتواند عوارضی مانند خستگی و ضعف به همراه بیاورد. دلایل هریک از انواع کمخونی با دیگری متفاوت است و در این مقاله از دکتردکتر میخواهیم درباره همه آنها برایتان صحبت کنیم. یادتان باشد که برای رفع مشکلات مربوط به این موضوع نیاز به مراجعه به متخصص قلب و عروق دارید.
انواع کمخونی چیست؟
در ادامه درباره انواع مختلف این وضعیت صحبت میکنیم و به شما میگوییم که دلیل بروز کمخونیهای مختلف در افراد چیست.
کم خونی آپ،تیک
زم، که بدن دست از تولید گلبولهای قرمز تازه بکشد، کمخونی آپ،تیک یا آپلازی رخ میدهد. این وضعیت باعث میشود که بدن فرد مبتلا، در معرض خونریزی و خستگی قرار بگیرد. ضمن اینکه نسبت به دچارشدن به عفونتها هم آسیبپذیرتر میشود.
سندرومهای میلودیسپ،تیک (Myelodysplastic) گروهی از سرطانها هستند که در آنها، گلبولهای قرمز نابالغ در مغز استخوان بالغ نمیشوند. دلیل و علت این مشکل مشخص نیست و علائمی مشابه انواع کمخونی دارد؛ خستگی و تنگی نفس.
کمخونی همولیتیک خودایمن
کمخونی فان، (fanconi anemia) هم نوعی اختلال خونی نادر است و به طور ارثی منتقل میشود. در این وضعیت هم مغز استخوان به خوبی عمل نمیکند و تعداد گلبولهای قرمز تولیدی در آن به اندازه کافی نیست. ناهنجاریهای قلب و کلیه و مشکلات و تغییراتی در رنگدانه پوست از جمله عوارض این مشکل است.
کمخونی ناشی از فاویسم
معمولاً در بیشتر موارد ابتلا به این نوع از انواع کمخونی، درم، برای بیماران وجود ندارد. درمانها عموماً برای تسکین دردها و کنترل عوارض هستند.
پرسش و نکتهای مطرحنشده درباره کمخونی و انواعش در ذهنتان شکل گرفته است؟ اگر بله، حتماً ما را در جریان بگذارید تا کمکتان کنیم.
،، که به کمخونی داسیشکل مبتلا هستند، گلبولهای قرمزی به شکل هلال یا داس دارند. این سلولها در بدن آنها حالت ،بناک و سفت هم پیدا میکنند. در نتیجه، جریان خون کند یا مسدود میشود.
تا،می (مینور-ماینور)
انواع کمخونی شامل دستهبندی و موارد زیر میشود:
- کمخونی آپ،تیک (Aplastic anemia)
- کم خونی ناشی از فقر آهن (IDA)
- کمخونی داسیشکل (Sickle cell anemia)
- تا،می (Thal،emia)
- کم خونی ناشی از کمبود ویتامین یا مگالوب،تیک (Vitamin deficiency anemia)
بدون این مواد مغذی، بدن گلبولهای قرمزی میسازد که بسیار بزرگاند و به درستی کار نمیکنند. این موضوع توانایی آنها را در حمل ا،یژن کاهش میدهد. برای درمان این مشکل باید:
- مکملهای خوراکی ویتامین مصرف شود.
- مکملهای ویتامینی به بدن تزریق شوند.
کمخونی ناشی از کمبود ویتامین ب 12
امکان دارد که یک فرد به نوع شدید یا خفیف آن مبتلا شود. برای درمان این مشکل هم گزینههای زیر در دسترس است:
- انتقال خون
- مصرف دارو
- پیوند سلولهای بنیادی (پیوند مغز استخوان)