هیوسین بسته به نظر پزشک بهصورت قرص خوراکی 10 میلیگرمی، آمپول 20 میلیگرمی یا شیاف تجویز میشود. باتوجه به نظر پزشک، بهتر است قرص هیوسین را روزانه و قبل از غذا مصرف کنید. اما این قرص چه عوارضی دارد؟
عوارض قرص هیوسین
اگر شما هم تجربهای درخصوص مصرف انواع قرصهای دلپیچه و انواع داروهای گیاهی دارید، با ما و دیگر خوانندگان این مطلب درمیان بگذارید.
باتوجه به این که ریشه و علت دلپیچه شما چیست، پزشک گوارش ممکن است داروهای مختلفی برای شما تجویز کند. برخی از این داروها برای درمان اسهال مزمن نیز کاربرد دارند. بهغیر از قرصهای دلپیچه که به آنها اشاره کردیم، قرصهای زیر نیز برای درمان این عارضه موثر هستند:
- قرص بیزاکودیل
- قرص سیپروفلو،اسین
- پوسته اسفرزه
- سولفات کدئین
- بیسموت ساب سالیسیلات
- کپسول ژلا،
- قرص سیلا، و غیره.
لوپرامید عموما به،وان قرص دلپیچه و قرص اسهال تجویز میشود. این دارو بهطور مستقیم بر اعصاب عضلات روده تاثیر گذاشته و موجب کاهش حرکت روده میشود.
قرصهای دلپیچه مثل لوپرامید نیز عوارض جانبی دارند و ممکن است بعد از مصرف با این عوارض مواجه شوید. این عوارض معمولا موقتی هستند و پس از گذشت ۲ تا ۳ روز برطرف میشوند:
- حالت تهوع و استفراغ
- خشکی دهان
- سردرد و سرگیجه
- خوابآلودگی
- ناراحتی معده و یبوست
- نفخ و درد شکمی
داروی لوپرامید از جمله قرصهای درمان دلپیچه و اسهال است که بهصورت کپسول خوراکی 2 میلیگرمی و شربت تجویز میشود. توصیه میکنیم که از مصرف خودسرانه این دارو خودداری کنید. همچنین افرادی که شرایط زیر را دارند، نباید از داروی لوپرامید استفاده کنند:
- ابتلا به کولیت اولسراتیو
- دفع مدفوع خونی
- درد شکمی و معده درد بدون علائم اسهال
- وجود علائم اسهال همزمان با تب بالای ۳۹ درجه
- کودکان زیر ۴ سال
- خانمهای باردار و شیرده.
عوارض داروی لوپرامید
بنابراین توصیه میکنیم که اگر مدتی است علائم دلپیچه دارید و قرصهای دلپیچه که پزشک عمومی برای شما تجویز کرده و کارساز نبوده، به یک پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید تا شما را معاینه کند. برای این کار میتو،د از سایت ،تدهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.
طب سنتی در کشور ما سابقهای غنی دارد و خواص دارویی بسیاری از گیاهان در درمان عارضهها و بیماریهای مختلف موثر است. بد نیست تا در کنار استفاده از قرصهای درمان دلپیچه که پزشک برای شما تجویز کرده، از انواع دمنوش و داروهای گیاهی نیز استفاده کنید.
1. دمنوش بابونه
این دارو تزریقی است و برای درمان اسهال نیز کاربرد دارد. مصرف این دارو و میزان دُز مصرفی ان تنها با تجویز پزشک معالج مشخص میشود. توصیه میکنیم که باتوجه به عوارضی که مصرف این دارو در پی دارد، از مصرف خودسرانه این دارو خودداری کنید.
عوارض داروی اکتراوتاید
- تغییرات قند خون
- یبوست
- مدفوع بدبو
- نفخ و دلدرد
- حالت تهوع
- سوزش سر دل
- سردرد و سرگیجه
- خستگی، درد کمر و مفاصل
- ریزش مو
- تغییر در بینایی و غیره.
سایر قرصهای دل درد و دلپیچه
4. لوپرامید (Loperamide)
پزشک هم معمولا یکی از انواع قرصهای دلپیچه را تجویز میکند اما راهکارهای ساده و خانگی تاثیرگذاری هم برای درمان دلپیچه وجود دارد. برای همین هم بد نیست تا با انواع قرصهای دلپیچه و اسهال و روشهای خانگی درمان آشنا شوید و عوارض هرکدام را بشناسید و بد،د که هر کدام را در چه موقعیتی مصرف کنید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به این موضوه پرداختهایم.
علت دلپیچه چیست؟
یکی از داروهای گیاهی برای درمان دلپیچه، چای سبز است. این گیاه به خوبی باکتریهای موجود در روده و معده را پا،ازی میکند.
5. رازیانه
دیفنو،یلات عموما به،وان داروی دلپیچه و اسهال تجویز میشود. این دارو با محدود ، حرکات روده باعث کنترل اسهال مزمن و اسهال ویروسی میشود. این دارو علاوهبر درمان دلپیچه و اسهال برای درمان سندرم روده تحریکپذیر، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون نیز تجویز میشود.
عوارض داروی دیفنو،یلات
لازم به ذکر است که مصرف این دارو برای کودکان کمتر از 3 سال ممنوع است و هرگز نباید برای درمان دلپیچه و اسهال کودکان یا درمان اسهال خانمهای باردار یا شیرده استفاده شود.
آشنایی با انواع قرصهای دلپیچه و اسهال
بهترین قرصهای دلپیچه را بشناسید!
6. اکتراوتاید (Octreotide)
5. دیفنو،یلات (Diphenoxylate)
قرص دیسیکلومین عموما برای درمان دلپیچه و مشکلات خاص رودهای مثل سندرم روده تحریکپذیر استفاده میشود. این دارو با کند ، حرکات طبیعی روده و شل ، عضلات معده و روده به کاهش علائم گرفتگی این نواحی کمک میکند.
2. بلادونا پیبی (Belladonna PB)
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%82%D8%B1%D8%B5-%D8%AF%D9%84-%D9%BE%DB%8C%DA%86%D9%87/
در میان تمامی قرصهای دلپیچه، نام قرص هیوسین بیشتر از همه به گوش شما آشناست. هیوسین بوتیل بروماید یک درمان رایج برای تسکین انواع دردهای شکمی از جمله دلپیچه است. قرص هیوسین برای درمان درد و ناراحتی معده و روده استفاده میشود. این دارو با شل ، عضلات معده و روده، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
مصرف رازیانه به هضم غذا کمک کرده و باعث آرامش عضلات معده و روده میشود. به همین دلیل از رازیانه برای تسکین دلپیچه و درمان اسهال استفاده میکنند.
این دارو نیز مانند تمامی داروهای شیمیایی، درکنار خواص درم،، عوارضی نیز دارد که ممکن است بعضی از افراد بعد از مصرف این عوارض را تجربه کنند. اگر بعد از مصرف بلادونا پیبی عوارض زیر را داشتید و علائم شما تا 72 ساعت بهبود پیدا نکرد، با پزشک خود مشورت کنید:
- خشکی دهان
- تنگی نفس
- سردرد و تشنج
- یبوست
- خوابآلودگی
- تاری دید
- مشکلات عصبی
- افت فشار خون یا پرفشاری خون و غیره.
3. قرص دیسیکلومین (Dicyclomine)
قرص هیوسین نیز مانند تمام داروهای شیمیایی عوارض خاص خود را دارد، درصورتی که هرکدام از این علائم را بعد از مصرف هیوسین، بیشتر از 2-3 روز تجربه کردید، با پزشک خود مشورت کنید. این علائم عبارتنداز:
- حالت تهوع و استفراغ
- خشکی دهان
- یبوست
- مشکل در دفع ادرار
- خارش شدید
- تورم دست و پا
- افزایش ضربان قلب
- تاری دید و مشکلات بینایی
- سرگیچه و غیره.
این که بهترین قرصهای من، دلپیچه کدام هستند، بستگی به تشخیص پزشک معالج دارد. گاهی ممکن است دلپیچه با درمانهای خانگی و چندروز استراحت رفع شود، گاهی نیز ممکن است علت دلپیچه عفونتهای باکتریایی باشد و برای درمانش باید به پزشک و داروهای پزشکی متوسل شوید.
برای مثال ابتلا به اسهال، یبوست، آپاندیس، کولیت، عفونتهای باکتریایی یا حساسیتهای غذایی با احساس دلپیچه همراه هستند. همچنین ممکن است به دلیل استرس و اضطراب بالا نیز دچار دلپیچه شوید.
دلپیچه از آن مشکلات شایعی است که معمولا بیسر و صدا رخ میدهد و وقت و بیوقت گریبانگیرمان میشود. احساس دردی شدید و آزاردهنده در ناحیه شکم که گاه با احساس دفع مدفوع سریع نیز همراه است، برخی از علائم عمومی دلپیچه هستند. دلپیچه میتواند بهخاطر وجود دلایل مختلفی مثل خوردن غذاهای آلوده، قاعدگی یا بههم ریختن فضای معده و روده رخ دهد. تشخیص علت و درمان این مشکل برعهده پزشک گوارش است.