بیاشتهایی کودکان؛ وقتی کوچولوها به بشقاب غذا نه میگویند!
از مهمترین دلایل کم اشتهایی کودکان یا بیاشتهاشدن آنها باید به کمخونی هم اشاره کنیم. کودکان کمخون معمولاً بیحال، خسته و آسیبپذیر به نظر میرسند.
اگر کودکتان به تازگی دارو مصرف میکرده، امکان دارد که اشتهایش تاحد زیادی کم شده باشد. بسیاری از داروها چنین اثری روی اشتهای کودکان میگذارند. برای مثال، مصرف آنتیبیوتیکها با کمشدن اشتها یا بی اشتهایی کودکان همراه است.
یادتان باشد که افسردگی در کودکان هم ظهور میکند. بسیاری از والدین، افسردهشدن را با غمگینبودن اشتباه میگیرند. این دو اصلاً شبیه نیستند. غم با گذشت زمان از بین میرود اما افسردگی نه.
کودکان مبتلا به اوتیسم دارای مشکلاتی در زمینه مدیریت حسهای مختلف خود هستند. همین موضوع عاملی است که روی اشتهای آنها و بلع غذا اثر منفی میگذارد.
یادتان باشد که مشکلات جدی در این زمینه نیاز به پیگیری دارند و برای رفعشان مخصوصا برای کودکان تهر، که تحت تاثیر آلودگی هوا در معرض خطرات بیشتری هستند، باید به پزشک اطفال تهران مراجعه کنید؛ با اینحال تا به انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علت بیاشتهایی کودکان چیست؟
پزشکان با معاینه و تجویز آزمایشهایی مانند آزمایش خون و مدفوع میتوانند متوجه علت بی اشتهایی کودکان شوند. بعد از آن هم درمانهای متن، با هر وضعیت را پیگیری میکنند.
درمان بیاشتهایی کودکان با طب سنتی
فهرستی از مواد غذایی من، و مقوی را پیدا کنید و با الهام از آنها، دست به درست، غذاهای متنوع در طول هفته بزنید. با وجود چنین تنوعی، اشتهای کودک هم بیشتر میشود.
کودک، که به بیشفعالی دچار هستند، باید داروهایی برای درمان مصرف کنند. این داروها معمولاً روی اشتهای آنها اثرات منفی میگذارد. به همین دلیل کاهش وزن در کودکان مبتلا به بیشفعالی بسیار رایج است.
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
کودکان اوتیسم معمولاً تنها علاقه به مصرف ماده غذایی خاصی دارند و روی خوردن آن تأکید میکنند. باید با تغییر ال،ای غذایی و شیوه غذادادن به این کودکان، کماشتهایی و عادتهای اشتباهشان را از بین ببرید.
در طول این دوره کاهش اشتها کاملاً طبیعی است. در واقع در دومین سال از زندگی، کودکان فقط باید حدود ۲٫۳ کیلوگرم وزن بگیرند و ۱۲ سانتیمتر افزایش قد داشته باشند. برای همین است که سرعت رشدشان نسبت به سال نخست که باید به وزنی در حدود ۷ کیلوگرم و قدی ۲۱ سانتیمتری برسند، کمتر میشود.
بیاشتهایی کودکان بیش فعال چگونه است؟
منابع:
حالت تهوع میتواند بنا به دلایل مختلفی از جمله گلودرد یا عفونتهای مختلف در کودکان به وجود بیاید. زم، که چنین مشکلی وجود دارد، کودک میلی به غذاخوردن از خود نشان نمیدهد.
پزشکان متخصص اطفال میتوانند به شما در کشف علت بیاشتهایی کودک و رفع آن کمک کنند.
از جمله این دلایل باید به موارد زیر اشاره کنیم:
مرحله رشد
بیماری
استرس
افسردگی
بیاشتهایی عصبی
بعضی داروها
کمخونی
،های روده
یبوست
1. بیاشتهایی کودکان در مراحل مختلف رشد
اگر این مشکل درمان نشود، عملکرد تحصیلی و رشد کودک به خطر خواهد افتاد. چنانچه به کمخونی کودک شک دارید، باید برای انجام آزمایش خون او اقدام کنید.
8. ،های روده
با مشاهده عوارض جدی و علامتهای بیاشتهاشدن کودک، او را نزد پزشک اطفال ببرید. نگذارید که این مسأله حلنشده باقی بماند و مزمن شود. برای ملاقات با بهترین پزشکان هم میتو،د از سیستم ،ت دکتر سایت دکتردکتر بهصورت آنلاین استفاده کنید.
اگر قد و وزن کودکتان نسبت به سن او طبیعی است، جای نگر، وجود ندارد. بعضی از کودکان ریزنقشتر هستند و کمتر هم غذا میخورند. چنانچه کودکتان به طور ناگه، اشتهایش را از دست داده و این موضوع همراه با کاهش وزن بوده، باید موضوع را پیگیری کنید. در این صورت، نیاز به مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت وجود دارد.
دستاوردهای طب سنتی از نقطهنظر علم تأیید نشدهاند. توصیههایی در زمینه مصرف برخی عرقیجات اشتها آور مانند عرق کاسنی و شاهتره برای افزایش اشتهای کودکان در طب سنتی وجود دارد اما نمیتو،م به آنها اعتماد کامل داشته باشیم.
حرکات نامنظم روده و مشکلات دفع باعث یبوست کودک میشود. بیاشتهایی با یبوست ارتباط دارد. برای رفع بی اشتهایی کودکان میتو،د مشکل یبوست را حل کنید.
بیاشتهایی کودکان و درمان آن
در ضمن، باید به کودکان یاد بدهند که نیازی نیست، وزن و اندامشان حالت و شکل مخصوصی داشته باشد. کودکان باید جسم و ظاهرشان را بپذیرند و به سلامت آن اهمیت بدهند.
6. مصرف دارو
این کار به شما کمک میکند که هربار مواد مفید را در حجمی کمتر و راحتتر به کودک بدهید.
آماده، اسنکهای مقوی
کُندی حرکت ماهیچهها از دلایل مشکل این کودکان در بلع است. چنین چیزی باعث کماشتهایی و بیاشتهایی میشود.
برای رفع بیاشتهایی کودکان چه غذاهایی را وارد برنامه خوراک و تغذیهشان میکنید؟ به موارد زیر نگاهی داشته باشید:
موادی که حاوی آهن هستند، به رفع کماشتهایی یا بیاشتهایی کمک میکنند. برای مثال، اسفناج، تخممرغ و عدس. همیشه برای جذب بیشتر آهن، مادهای حاوی ویتامین C هم در کنار غذا داشته باشید.
از موادی مانند تخمه کدو، قارچ، دانهها و لوبیا که حاوی زینک یا همان روی هستند هم در رژیم غذایی کودک استفاده کنید.
بادام زمینی هم از مواد پرخاصیت است که اثرگذاری مثبت روی اشتهای کودکتان دارد.
بیاشتهایی کودکان اوتیسم چگونه است؟
با این حال، در مواردی هم پای موضوعات مهمی به میان است و نیاز به پیگیری وجود دارد. در این مقاله از مجله دکتردکتر درباره کماشتهایی و بیاشتهایی کودکان برایتان خواهیم گفت.
در زمان ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا درد و مشکلاتی که در گلو و بینی به وجود میآید، مانع از بلع راحت میشود. گاهی هم امکان چشیدن طعم و حس، بو از دست میرود.
زم، که کودک حق انتخاب خود در غذاخوردن را احساس میکند، کمکم رویکرد تازهای در او شکل میگیرد و امکان بازگشت اشتهایش پررنگتر میشود.
افزایش وعدههای غذا با حجم کم
بیاشتهایی کودکان بعد از بیماری هم بسیار رایج است. اگر کودکتان به آنفلونزا مبتلا شده یا گلودرد، تب و سردرد دارد، بیاشتهایی و کماشتهایی در کمینش خواهند بود. خوشبختانه، بیشتر کودکان بعد از درمان بیماریها و مشکلات جسم،، دوباره اشتهایشان را به دست میآورند.
از شیرگرفتن کودکان میتواند همراه با مشکلاتی همراه باشد. بعضی از کودکان بعد از این ماجرا، کمی کجخلق میشوند و همین موضوع روی اشتهایشان اثر منفی میگذارد.
بیاشتهایی کودکان در زمان دندان درآوردن
گاهی اوقات، کودکان با الگوبرداری از بزرگسالان یا آدمها دیگری که غذا نمیخورند یا کم میخورند، دست به غذانخوردن میزنند. برای مثال، ساعتهای طول، چیزی نمیخورند.
اگر کودکتان غذا نمیخورد و بیش از حد ورزش میکند، و اینها با کاهش چشمگیر وزنش همراه است، به بیاشتهایی عصبی مبتلا شده است. برای رفع این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.
کودکتان بیاشتها شده است و به سختی غذا میخورد؟ حتماً خیلی نگران هستید. پیش از آنکه درباره بی اشتهایی کودکان کامل و مفصل برایتان بگوییم، این را بد،د که چنین چیزی در سنین ۲ تا ۵ سالگی آنچنان جای نگر، ندارد و مسأله رایجی است.
کودکی که دچار افسردگی میشود، به زودی به حالت طبیعی بازنمیگردد. این حالت او را غمگین هم میکند و نمیگذارد که زندگیاش معمولی و طبیعی پیش برود.
به کودکان یاد بدهید که به اندازه کافی آب مصرف کنند. نگذارید که برای رفع تشنگی به سراغ آبمیوهها و نوشیدنیهای شیرین و صنعتی بروند. تنظیم آب بدن روی سلامت و اشتها اثرگذار است.
مصرف شیر کامل
تزئین غذا و استفاده از رنگ و مواد جذاب هم میتواند روی اشتهای کودک اثر بگذارد و باعث شود که کم اشتهایی را کنار بگذارد.
دادن حق انتخاب به کودک
کودک را دعوا نکنید و در پی این نباشید که با اجبار به او غذا بدهید. اگر اصرار و اجبار به کار باشد، بی اشتهایی کودکان تشدید میشود و دیگر تمایلی به غذاخوردن نخواهند داشت.
تنوع غذایی
اما طب سنتی میگوید که مصرف میوهها و سبزیجات مفید در وعدههای مختلف راهی برای رفع بیاشتهایی است. این توصیه بیخطر به نظر میرسد و میتو،د برای درمان کم اشتهایی کودکان از آن کمک بگیرید.
غذاهای مفید برای بیاشتهایی کودک چیست؟
برای تشویق کودک به غذاخوردن از مواد و خوراکیهایی در غذایش استفاده کنید که به آنها علاقه بیشتری دارد. این مواد را با دستورهای غذایی من، با مواد مقوی مخلوط کنید. با این کار هم کودک تشویق به خوردن میشود و هم مواد مفید وارد بدنش میشوند.
به چه پزشکی برای درمان بیاشتهایی کودکان مراجعه کنیم؟