مسمومیت بارداری با دفع پروتئین
در طول معاینه فیزیکی، امکان دارد که پزشک متوجه موضوعی درباره فشار خون شود؛ ی،ی دریابد که فشار خون شما ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه یا بالاتر است. در ضمن، آزمایش ادرار و خون هم میتوانند پروتئین در ادرار، آنزیمهای غیر معمول کبدی و سطوح پایین پلاکت را نشان دهند.
پره اکلامپسی و بیهوشی
درمان توصیهشده برای پره اکلامپسی در دوران بارداری زایمان است. در بیشتر موارد، زایمان از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند. اگر در هفته ۳۷ یا بعد از آن هستید، ممکن است پزشک زایمان را برای مدیریت وضعیت تجویز کند. در این مرحله، بچه به اندازه کافی رشد کرده و نارس محسوب نمیشود.
پره اکلامپسی معمولاً در عرض ۶ هفته پس از تولد نوزاد و زایمان جفت برطرف میشود. بااینحال، ممکن است مدت بیشتری ادامه پیدا کند یا حتی پس از زایمان شروع شود. ریسک پره اکلامپسی در غربالگری دوم هم زیاد نیست و این موضوع بعد از هفته بیستم خود را نشان میدهد.
علائم پره اکلامپسی ،ن باردار چیست؟
پره اکلامپسی از عوارض بارداری است. با ابتلا به آن ممکن است که دچار فشار خون بالا و وجود سطوح بالای پروتئین در ادرار باشید که نشان از آسیب کلیوی یا سایر اندامهایتان دارد. پره اکلامپسی معمولاً بعد از هفته ۲۰ بارداری در زن، دیده میشود که فشار خون آنها قبلاً در محدوده استاندارد بوده است.
هیچ راهی برای پیشگیری از پره اکلامپسی وجود ندارد. پزشکان توصیه میکنند که برخی از افراد پس از سه ماهه اول بارداری خود از آسپرین با دوز پایین استفاده کنند تا خطر مسمومیت بارداری را کم کنند.
انواع پره اکلامپسی چیست؟
پره اکلامپسی به قلب و سایر اندام ها فشار وارد میکند و می تواند عوارضی جدی به وجود بیاورد. در ضمن روی جریان خون به جفت هم اثر میگذارد، عملکرد کبد و کلیه را هم مختل میکند یا باعث تجمع مایع در ریهها میشود. پروتئین موجود در ادرار، نشانه اختلال عملکرد کلیه است. برای بررسی اوضاع، نیاز به انجام سونوگرافی برای بررسی سطح مایعات و سلامت بچه هم وجود دارد. در ابتلا به پره اکلامپسی با سونوگرافی وضعیت و مشکل بیشتر بررسی میشود.
شروع زمان مسمویت بارداری
به طور کلی هم موارد زیر راهی برای جلوگیری از ابتلا به این وضعیت هستند:
- مصرف کم نمک
- نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز
- پر، از غذاهای سرخشده و ناسالم
- استراحت کافی
- ورزش منظم
- ننوشیدن الکل
- پر، از نوشیدنیهای کافئیندار
تغذیه در بیماری پره اکلامپسی چگونه است؟
با آزمایش خون نمونه خونی که در آزمایشگاه بررسی میشود، نشان میدهد که عملکرد کبد و کلیهها چگونه است. آزمایش خون میتواند میزان پلاکتهای خون را اندازه گیری کند.
پیشگیری از پره اکلامپسی چگونه است؟
برای پیشگیری از پره اکلامپسی استفاده از آسپرین با دوز پایین تجویز میشود. اگر فاکتور پرخطری برای ابتلا به پره اکلامپسی داشته باشید، احتمال دارد که پزشک مصرف یک قرص ۸۱ میلیگرمی آسپرین را به طور روزانه پس از ۱۲ هفته بارداری توصیه کند.
از علائم و دلایل آن باید به سطوح پایین پلاکتها (سلولهای خونی برای ،هشدن خون) یا نشانههایی از جمله مشکلات کلیوی یا کبدی اشاره کنیم. پره اکلامپسی معمولا بعد از هفته ۲۰ بارداری رخ میدهد. اما در برخی موارد زودتر یا بعد از زایمان هم به وجود میآید. برای پیگیری این وضعیت باید اول به متخصص ،ن و بعد از آن به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. در ادامه هم اطلاعات کاملی درباره این بیماری در اختیارتان قرار دادهایم.
مسمویت بارداری چیست؟
فرق بین اکلامپسی و پره اکلامپسی چیست؟
بیماری پره اکلامپسی را می توان به دو دسته ت،یمبندی کرد:
- بیماری خفیف
- بیماری شدید
پره اکلامپسی خفیف
یادتان باشد که شاید هیچ علامت خاصی از بیماری پره اکلامپسی را مشاهده نکنید. در صورت بروز علائم هم با موارد زیر روبهرو خواهید بود:
- سردرد مداوم
- درد بالای شکم
- تورم غیر معمول در دستها و صورت
- افزایش وزن ناگه، و چاقی
- حالت تهوع یا استفراغ
- تنگی نفس
- تغییرات در بینایی، مانند تاری دید
اکلامپسی حالت پیشرفته و شدید پره اکلامپسی است. در این شرایط، فشار خون بالا منجر به تشنج میشود. اکلامپسی هم در دوران بارداری یا به ندرت پس از زایمان رخ میدهد. برای پیگیری این وضعیت باید به متخصص مراجعه کنید.
برای زایمان افرادی که به بیماری پره اکلامپسی دچار هستند از بیحسی نخاعی یا اپیدورال استفاده میشود، البته در صورتی که بیمار هوشیار باشد، دچار تشنج نباشد و علائم حیاتیاش پایدار باشند.
پره اکلامپسی و سردرد
در صورت درماننشدن، بیماری پره اکلامپسی میتواند منجر به عوارض جدی و حتی کشنده برای مادر و نوزاد شود. در این وضعیت معمولا، زایمان زودهنگام توصیه میشود.
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%87-%D8%A7%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%BE%D8%B3%DB%8C/
زن، که به دیابت بارداری مبتلا میشوند، در معرض خطر بیشتری برای مواجهه با بیماری پره اکلامپسی قرار دارند. این بیماری میتواند منجر به زایمان زودرس هم بشود.
تشخیص پره اکلامپسی چگونه است؟
تحقیقات نشان میدهند که خطر ابتلای مجدد به پره اکلامپسی تقریباً ۲۰درص است. بااینحال، متخصصان بنا به زمان بارداری قبلی، شدت بیماری پره اکلامپسی و عوامل خطر مختلف و موجود، معتقدند که این احتمال در حدود ۵ تا ۸۰درصد است. آیا پره اکلامپسی خطرناک است؟ باید بگوییم که بله. این وضعیت امکان تهدید، جان مادر و بچه را هم دارد.
یکی از عوارض بیماری پره اکلامپسی سردرد است. این سردرد حالت ناخوشایند و طول، دارد و بیشباهت به سردردهای میگرنی نیست.
دلایل عارضه پره اکلامپسی چیست؟
،ن مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی باید فورا برای درمان با سولفات منیزیم (معمولاً داخل و،)، روشهای درمان کاهش فشار خون و قرارگرفتن تحت نظارت پزشک به بیمارستان ارجاع داده شوند.
پره اکلامپسی و سزارین چه ارتباطی دارند؟
اگر پرسش دیگری هم درباره بیماری پره اکلامپسی در ذهن دارید، با ما مطرح کنید تا در رسیدن به پاسخ به شما کمک کنیم.
پزشکان هنوز علت دقیق بیماری پره اکلامپسی را شناسایی نکردهاند، اما برخی از دلایل بالقوه در حال بررسی و ارزیابی هستند. برای مثال، عوامل زیر در ابتلا به مسمومیت بارداری بیاثر نیستند:
- عوامل ژنتیکی
- مشکلات عروق خونی
- اختلالات خود ایمنی