تقویم بارداری هفته به هفته؛ مدیریت اوضاع را به دست بگیرید

جنین در سه‌ماهه دوم وضعیت زیر را دارد:

  • نخستین حرکت روده در این دوران رخ می‌دهد.
  • جنین می‌بیند، می‌شنود و می‌تواند خودش را بخاراند.
  • پوست، ناخن و موها شکل می‌گیرند.
  • ریه‌ها به وجود می‌آیند اما هنوز کار نمی‌کنند.
  • جنین می‌خوابد و بیدار می‌شود.
  • تخمک‌های جنین مونث شکل می‌گیرند.
  • بیضه‌های جنین مذکر درون کیسه بیضه قرار می‌گیرند.
  • جوانه‌های چشایی تشکیل می‌شوند.
  • مغز استخوان شروع به تولید گلبول‌های قرمز می‌کند.
  • موهایی نازک بدن را می‌پوشانند.

بدن تو

یادتان باشد که هر موضوع غیرعادی را با پزشک ،ن درمیان بگذارید و با مشورت و استفاده از توصیه‌های متخصصان، این دوران را به سلامتی پشت سر بگذارید. از بهترین روش‌ها برای دریافت وقت ملاقات با متخصصان مذکور، استفاده از سایت ،ت دهی آنلاین دکتردکتر است.

در حال حاضر، پلک‌های کودک به هم ،بیده‌اند تا از چشم‌ها در حین رشد محافظت کنند. ممکن است کودک در این هفته بتواند انگشت شست را در دهان خود بگذارد. البته ماهیچه‌های مکیدن هنوز به طور کامل رشد نکرده‌اند.

با ۳ سه‌ماهه بارداری آشنا شدید. حالا می‌خواهیم نگاه دقیق‌تری به هر هفته از بارداری داشته باشیم. در هر هفته باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشید؟

هفته اول

تا اینجا در تقویم هفته به هفته بارداری شاهد شکل‌گیری توده‌ای سلول بودیم. اما از هفته پنجم به بعد دیگر جنین شکل می‌گیرد و لوله عصبی‌اش به وجود می‌آید. این لوله در آینده تبدیل به مغز و نخاع می‌‌شود.

مادر در سه‌ماهه آ، در چه شرایطی هستند:

  • سوزش معده به وجود می‌آید.
  • بی‌خوابی و تنگی نفس رخ می‌دهند.
  • تورم انگشت‌های دست، صورت و قوزک پا بعید نیست.
  • نوسانات خلقی وجود دارد.
  • شیر از ،‌ها نشت می‌کند.
  • تغییراتی در شکل و اندازه ، و هاله‌اش رخ می‌دهد.
  • امکان ایجاد بواسیر وجود دارد.
  • نیاز به دفع ادرار زیاد می‌شود.
  • انقباضاتی رخ می‌دهد که نشانه زایمان نیستند.
  • انقباضاتی رخ می‌دهد که نشانه زایمان هستند.

تقویم بارداری هفته به هفته

یادتان باشد که به پزشک متخصص مراجعه کنید و وعده‌های ملاقاتتان با او را با نظر تخصصی‌اش هماهنگ کنید. درباره وضعیت عمومی‌تان و مصرف داروهای مختلف هم از متخصص سؤال کنید. رژیم غذایی‌تان هم باید سرشار از ویتامین‌ها، به ویژه اسید فولیک باشد. روزانه، مصرف ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک برای ،ن باردار لازم است.

هفته دوم

مادر باید انتظار افزایش دفعات ادرار و تغییرات هورمونی هم داشته باشد. تهوع هم در هفته ششم بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهد و می‌تواند در بخش‌های مختلف شبانه‌روز باعث آزار شود.

هفته هفتم

به سه ماهه دوم بارداری خوش آمدید. جفت شما رشد کرده است و ا،یژن، مواد مغذی و دفع مواد زائد را برای کودکتان فراهم می‌کند. جفت هورمون‌های پروژسترون و استروژن را تولید می‌کند.

جنین در سه‌ماهه آ،:

  • سرش سفت‌تر می‌شود.
  • حرکتش ملموس‌تر است.
  • چشم‌هایش باز می‌شوند و نور را حس می‌کنند.
  • شش‌ها کامل می‌شوند.
  • موهای نازک می‌ریزند و پوششی مومی روی پوست به وجود می‌آید.

دیگر بچه در شکمتان حالت انس، پیدا کرده است و باید برای انجام آزمایش‌هایی خود را آماده کنید. انواع آزمایش‌ها از جمله ادرار و خون از مادر گرفته می‌شوند و بدنش در نواحی مختلف از جمله ،‌ها معاینه می‌شوند.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

مغز در حال رشد است و ناخن‌ها هم شکل می‌گیرند. تارهای صوتی هم کم‌کم به وجود می‌آیند و کلیه‌های بچه شروع به کار، می‌کنند. در هفته دوازدهم، مادر هم حال و اوضاع بهتری پیدا می‌کند. به خاطر حجم خون و هورمون‌هایی که ترشح می‌شوند، پوست و موها زیباتر و خوش‌حالت‌تر از گذشته به چشم می‌آیند.

هفته سیزدهم

در این هفته،موهایی ظریف روی صورت کودک ایجاد می‌شود. این موهای بی رنگ نرم لانوگو نامیده می شود و در نهایت بیشتر بدن کودک شما را می پوشاند تا زم، که درست قبل از زایمان ریخته شود.

در این هفته، جنین متشکل از دو لایه سلول است. این سلول‌ها هستند که در نهایت تمام بدن و اعضای آن را می‌سازند. دو ساختار دیگری که در هفته چهارم به وجود می‌آیند، کیسه آب و کیسه زرده هستند.

تقویم بارداری به شما می‌گوید که حدود ۴۰ هفته تا نخستین ملاقات با نوزاد دوست‌داشتنی‌تان فاصله دارید. اگر بخواهیم این فرایند را راحت‌تر زمان‌بندی کنیم به سه سه‌ماهه می‌رسیم که هریک دارای ویژگی‌های مخصوص به خود برای مادر و کودک است. اجازه بدهید که ابتدا درباره این سه‌ماهه‌ها صحبت کنیم و بعد در بخش‌های بعدی مقاله، هر هفته را هم به طور دقیق‌تر مورد بررسی قرار بدهیم.

مادر باردار

kidshealth.org

در تقویم هفته به هفته بارداری به هفتمین هفته می‌رسیم. حالا بند ناف بچه هم شکل گرفته است و مجرای گوارشی و شش‌ها هم به تکمیل‌شدن ادامه می‌دهند. صورت هم در حال شکل‌گیری است و بخش‌هایی از آن مانند دهان، گوش‌ها، سوراخ‌های بینی و چشم‌ها بیشتر در حال رشد هستند.

با شناخت تقویم بارداری می‌تو،د به راحتی اوضاع را مدیریت کنید و بد،د که در هر هفته و ماه باید منتظر چه رویدادهایی باشید. هرچقدر که اطلاعاتتان نسبت به دوران حاملگی، بیشتر باشد، کمتر دچار ترس و ابهام خواهید شد.

یک برآمدگی در مرکز جنین هم شکل می‌گیرد که بعدتر تبدیل به قلبش می‌شود. در هفته پنجم، جفت هم به وجود می‌آید. از طریق جفت است که جنین می‌تواند از بدن مادر تغذیه کند. در این هفته، مادر باید مراقب تغذیه‌اش باشد و از مصرف برخی خوراکی‌ها مانند لبنیات غیرپاستوریزه و محصولات فرآوری‌شده پر، کند.

هفته ششم

در مرور تقوی بارداری هفتگی به هفته دهم می‌رسیم. دیگر تمام اندام‌های حیاتی بچه شکل گرفته‌اند و با هم مشغول به کار هستند. جوانه‌های دندان در حال رشد هستند و اگر بچه پسر باشد، بیضه‌هایش شروع به تولید هورمون تستوسترون می‌کنند.

در این دوران باید از مصرف مواد مخدر، دخ،ات و الکل پر، کنید. مصرف این مواد روی جنین اثرات منفی از جمله بروز مشکلات تنفسی دارند. نوزاد، که با این شرایط به دنیا بیایند، اختلالات مختلفی پیدا می‌کنند و وزن اندکی دارند.

مایع آمونیوتیک در کیسه آب از جنین حفاظت می‌کند. کیسه زرده که به آن کیسه ناف می‌گویند هم وظیفه تولید خون برای تغذیه جنین را تا زمان برعهده‌گرفتن این نقش از سوی جفت انجام می‌دهد.

درباره تقویم بارداری هفتگی سؤالی دارید؟ اگر نکته مبهمی باقی مانده است، حتماً ما را در جریان بگذارید تا به شما کمک کنیم.

در هفته هشتم، انگشتان دست‌ها و پاها شروع به رشد می‌کنند. چشم‌ها هم حالت واضح‌تری پیدا می‌کند چون رنگش مشخص می‌شود. طول روده‌ها هم در حال اضافه‌شدن است و از آنجا که شکم جنین به اندازه کافی بزرگ نیست، روده‌ها تا هفته ۱۲ام به سمت بند ناف بیرون زده می‌شوند.

medicalnewstoday.com

از روز نخست آ،ین ،تان تا ۴۰ هفته بعد بارداری ادامه دارد. متخصص ،ن در راه تعیین تاریخ به شما کمک می‌کند. این را هم بد،د که تعیین تاریخ دقیق زایمان کاملاً مشخص نیست. نوزادان در فاصله‌ای ۳۸ تا ۴۲ هفته بعد از نخستین روز آ،ین ، مادرشان به دنیا می‌آیند. در مقاله پیش رو، از تمام هفته‌ها و جزئیاتشان خواهیم گفت.

آشنایی با تقویم بارداری هفتگی

از این هفته تا هفته بیستم، رشد کودک بسیار سریع پیش می‌رود. اندازه او هم به حدود ۵ سانتی‌متر می‌رسد و رگ‌های خونی هم در حال رشد و توسعه هستند تا دریافت غذا از سوی کودک، بهتر صورت بگیرد.

اندام تناسلی کودک شما به طور کامل رشد کرده است، اگرچه ممکن است هنوز در سونوگرافی به سختی دیده شود. کودک شما همچنین شروع به تولید هورمون های تیروئید می کند زیرا غده تیروئید بالغ شده است.

در طی این آزمایش، یک سوزن بسیار نازک به مایع آمنیوتیک اطراف نوزاد وارد می‌شود تا نمونه‌ای از مایع برای آنالیز گرفته شود. آمنیوسنتز خطر بسیار جزئی سقط جنین را به همراه دارد، بنابراین با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد خطرات و مزایای این آزمایش صحبت کنید.

هفته پانزدهم

هفته شانزدهم

هفته هفدهم

هفته هجدهم

هفته نوزدهم

هفته بیستم

هفته ۲۱

هفته ۲۲

هفته ۲۳

هفته ۲۴

هفته ۲۵

هفته ۲۶

هفته ۲۷

هفته ۲۸

هفته ۲۹

هفته ۳۰

هفته ۳۱

هفته ۳۲

هفته ۳۳

هفته ۳۴

هفته ۳۵

هفته ۳۶

هفته ۳۷

هفته ۳۸

هفته ۳۹

هفته ۴۰

تقویم پزشکی بارداری را گام به گام بشناسید

سیستم هاضمه در دستگاه گوارش و تنفس هم کم‌کم شکل می‌گیرند. در هفته ششم، باید منتظر شروع شکل‌گیری بازوها و پاها هم باشید. در این زمان، اندازه جنین فقط ۲ تا ۵ میلی‌متر است. مادر هم دچار احساس درد و ناراحتی در سینه‌ها می‌شود و خستگی بیشتری احساس می‌کند.

اشتراک گذاری


منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C/

 

در طول این هفته هم شاید احساس بارداری به شما دست ندهد اما جنین در حال رشد است. در این هفته، گروهی از سلول‌های جنین که شبیه یک توپ کوچک و موسوم به مورولا (morula)‌ است در رحم شکل می‌گیرد.

حالت تهوع و خستگی زیاد در کنار تورم رحم در هفته هشتم هم با شما است و اگر تاکنون متوجه بارداری نشده باشید، در این هفته عوارض و علائم حاملگی را به طور محسوسی تجربه می‌کنید. مراجعه به متخصص ،ن و پیگیری ملاقات منظم با او از این هفته اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند.

هفته نهم

لازم است که نزد متخصص ،ن بروید و اگر دچار مشکلات هورمونی یا بیماری‌هایی بوده‌اید، مشکلات قبلی را با پزشک معالجتان مطرح کنید. در این صورت، اقدامات لازم برای کنترل و مدیریت اوضاع صورت خواهد گرفت.

هفته دهم

هفته یازدهم بارداری

هفته یازدهم

دستی کوچک هم روی بدن جنین به وجود می‌آید و تغییرات بسیاری در دهانه رحم مادر ایجاد می‌شود. در دهانه رحم مخاطی به وجود می‌آیند که در حفظ آن از عفونت نقش دارند.

هفته هشتم

دیگر رشد بخش مغز و سیستم عصبی به سرعت پیش می‌رود و سیستم بینایی و شنوایی هم در حال شکل‌گیری است. صدای قلب جنین هم شنیده می‌شود و به احتمال زیاد در سونوگرافی می‌تو،د آن را بشنوید.

وزن کودک شما در حال حاضر حدود 1.6 اونس (45 گرم) و طول آن از تاج تا کفه حدود 3.5 اینچ (9 سانتی متر) است.

سر کودک همچنان از باقی بخش‌های بدن بزرگ‌تر است و گوش‌ها هم رشد بیشتری می‌کنند. تا این هفته، اندام تناسلی جنین دختر و پسر شبیه به هم است. در این هفته، مادر هم باید سونوگرافی انجام بدهد تا درباره وضعیت کودک از نظر ابتلا به ناهنجاری‌های کروموزومی اطلاعاتی به‌دست بیاید.

هفته دوازدهم

سر کودک در این هفته در حال رشد و بزرگ‌شدن است. سر در مقاسه با نواحی دیگر بدن بزرگ‌تر است و روی بدن خم می‌شود. بچه در هفته نهم در حدود ۱۶ تا ۱۸ میلی‌متر است و سیستم گوارشش هم در حال تکمیل‌شدن هستند.

۱۲ هفته نخست بارداری، سه‌ماهه اول را تشکیل می‌دهند. این مدت در سرنوشت رشد بچه اهمیت بسیار بالایی دارد.

وضعیت مادر در سه‌ماهه نخست به این شرح است:

  • دچار خستگی می‌شود و نوسانات خلقی پیدا می‌کند.
  • ،‌هایش حساس و آسیب‌پذیر می‌شوند.
  • گاهی میل خاصی به مصرف بعضی از خوراکی‌ها پیدا می‌کند.
  • سردرد و مشکلات هضم غذا را تجربه می‌کند.
  • وزن مادر تغییر می‌کند.
  • نیاز به ادرار، بیشتر می‌شود.
  • یبوست و تهوع توأم با استفراغ هم بعید نیست.

سه ماهه دوم بارداری

مقعد هم کم‌کم از همین هفته به وجود می‌آید و روده‌ها هم رشد می‌کنند. رشد ماهیچه‌ها هم باعث تحرک کودک در هفته نهم می‌شود. در این هفته باید مروری بر سوابق پزشکی‌تان داشته باشید.

در پایان هفته دوم، بارورشدن تخمک با اسپرم رخ می‌دهد. شکل‌گیری ،ت جنین هم با پایان‌یافتن این فرایند رخ می‌دهد. دیواره رحم مادر که بچه از آن تغذیه می‌کند هم در حال توسعه است و بدن هورمون محرک فولیکول (FSH) تولید می‌کند. این هورمون است که تخمک را به رشد وامی‌دارد.

هفته سوم

مصرف پروتئین کافی لازم است چون بافت‌های جدید بچه از همین منبع درست می‌شوند. کلسیم هم برای شکل‌دهی به استخوان‌ها و دندان نوزاد اهمیت دارد. در طول این هفته مصرف گوشت قرمز، حبوبات، تخم مرغ و سبزیجات با برگ سبز را جدی بگیرید.

هفته چهارم

بعضی از ،ن در طول این هفته، دردهای شکمی و خونریزی دارند و شاید این وضعیت را با ، اشتباه بگیرند. باید بد،د که هورمون گنادوتروپین جفتی انسان (hCG) که به حفظ پوشش داخلی رحم کمک می‌کند، در این هفته ایجاد می‌شود و با قطع ، و شروع علائم بارداری مانند خستگی و تهوع همراه است.

هفته پنجم

اگر بیش از 35 سال سن دارید یا اگر آزمایش های غربالگری شما نشان دهنده وجود مشکل احتمالی در جنین باشد، ممکن است پزشک شما درباره آمنیوسنتز با شما صحبت کند. آمنیوسنتز آزمایشی است که معمولاً بین 15 تا 18 هفته انجام می شود و می تواند ناهنجاری های جنین مانند سندرم داون را تشخیص دهد.

مصرف مکمل‌های تجویزی از سوی پزشک و ویتامین‌ها را جدی بگیرید. مصرف موادی مانند اسید فولیک، روی و آهن به سلامت شما و بچه در شکمتان کمک می‌کند.

هفته چهاردهم

وضعیت مادر در سه ماهه دوم چطور است:

  • شکم بزرگ‌تر می‌شود.
  • به دلیل اضافه وزن و کشیدگی پوست، خط و خطوطی (استرچ‌مارک) روی ،، شکم و ، به وجود می‌آیند.
  • رنگ هاله دور ، هم شروع به تیره‌ترشدن می‌کند.
  • امکان تیره‌شدن پوست صورت وجود دارد.
  • امکان ورم‌، قوزک پا، انگشتان دست و صورت وجود دارد.
  • امکان خارش بدن وجود دارد. اگر چنین چیزی با زردشدن سفیدی چشم و استفراغ همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

سه ماهه سوم بارداری

تقویم هفتگی بارداری

سه ماهه اول بارداری

در این سه ماه وضعیت جنین چطور است:

  • اندام‌های مهم و اصلی‌اش شروع به رشد می‌کنند.
  • قلب به طور منظم می‌زند.
  • انگشت‌های دست و پا شکل می‌گیرند.
  • قد جنین حدود ۸ سانتی‌متر و وزن آن حدود ۲۹ گرم است.
  • اعصاب و ماهیچه‌ها با هم کار می‌کنند و جنین می‌تواند دست‌هایش را مشت کند.
  • پلک‌ها شکل می‌گیرند و تا حدود ۲۸ هفتگی جنین بسته می‌مانند تا از چشم‌ها محافظت کنند.

در سه‌ماهه دوم بارداری چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؟ از هفته ۱۴ام تا ۲۷ام در این سه‌ماهه دوم قرار می‌گیرند. وزن و قد نوزاد تغییر می‌کند و به ترتیب به ۶۸۰ گرم و ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد.

از هفته ۲۷ تا ۴۰ بارداری هم در بخش‌بندی سه‌ماهه سوم قرار می‌گیرد. اما اوضاع مادر و جنین در این دوران نهایی چطور است؟

منابع:

دوست دارید که درباره اتفاقات و اوضاع بارداری در هفته‌های مختلف بد،د، خیالتان راحت باشد. این مطلب به شما کمک می‌کند که بد،د تقویم بارداری هفته به هفته چطور پیش می‌رود. برای اینکه اوضاع را به درستی مدیریت کنید، نیاز به آگاهی از پیشامدها و شرایط پیش رویتان در روزهای حاملگی دارید.

مورولا توخالی می‌شود و مایعی آن را پر می‌کند و به ب،توسسیت (blastocyst) معروف است. ب،توسیست به پوشش داخلی رحم متصل می‌شود و مرحله کاشت رویان انجام می‌گیرد. در این دوران، مصرف ویتامین‌های مختلف از جمله اسید فولیک برای بدن ضروری است. پروتئین، کلسیم و آهن هم نباید فراموش شوند.