یکی از زیرشاخههای خشونت خانگی ،ن در محرومیتهای اقتصادی جلوه پیدا میکند. این نوع خشونت خانگی علیه ،ن ایران هم در بسیاری از خانوادهها دیده میشود. منظور زم، است که مرد با دور نگهداشتن زن از حق کار، و تحصیل دسترسی او به درآمد را از بین میبرد.
چرخه را بشکنید
با نپذیرفتن این شرایط به بهانه آبروداری و پیروی از سنتهای تاریخگذشته راهی برای نجات خود باز کنید. در این مسیر میتو،د از مشاوران روانشناسی هم کمک بگیرید. برای دریافت ،ت از بهترین متخصصان، سیستم ،ت دهی آنلاین دکتردکتر هم در خدمت شما است.
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
در بسیاری از جوامع و خانوادهها، مردان و سرپرستان به بهانه کنترل اوضاع مالی، هیچ حقی برای دسترسی ،ن به پول و منابع مالی قائل نمیشوند. این خشونتی عریان است که زیر لفافه سنت و فرهنگ در بسیاری از مواقع پوشانده میشود.
قرب،ان خشونت خانگی علیه ،ن و کودکان چه ،، هستند؟
ختنه، و محدودسازی اندام ، ،ن با هدف کنترل بیشتر آنها بوده و هست. چنین دستکاریهایی در اندام یک انسان از مصادیق بارز خشونتی عریان است که هر قبیله و جامعهای را فرسنگها از انس،ت دور نگه میدارد.
خشونتهای ،
خشونت خانگی ،ن از زیرمجموعههای خشونت علیه این جنس است. در چنین خشونتی، ،ن از سوی نزدیکترین افرادی که در حلقه ارتباطاتشان در زندگی وجود دارند، دچار آسیب میشوند و تحت خشونت قرار میگیرند؛ خانواده، همسر، شریک عاطفی یا اقوام دیگر. در واقع، لفظ خانگی زم، ضمیمه خشونت علیه ،ن میشود که زندگی زن از سوی فردی نزدیک و آشنا به او تهدید میشود.
آمار خشونت خانگی علیه ،ن در ایران و بسیاری از نقاط دنیا به طور دقیق و واضح در دسترس نیست. همین باعث میشود که امکان تولید راهکارهایی برای مق، با این مشکل پرچالشتر و دشوارتر شود. هرچند که آمارهای مستدلی موجود نباشد و حرفی از این مشکل بهمیان نیاید باز هم پیامدهای چنین خشونتی و اثرگذاری بر تمام اعضای جامعه را نمیتوان نادیده گرفت.
در ابعاد فردی و خُرد چه باید کرد؟ راه چاره چیست؟
منزوی، زن و دور نگهداشتن او از جامعه و خانواده هم از نشانههای بارز خشونت علیه ،ن است. پیامد های خشونت خانگی علیه ،ن میتواند دامن تمام بخشهای جامعه و حتی کشتی مردسالاری را بگیرد که با انداختن نیمی از سرنشینان خود به آب، مانع از برقراری تعادل در مسیر عبور از موجها و طوفانهای دریایی میشود.
خشونتهای اقتصادی
رابطه ، با کودکان، معلولان و بهطور کلی اشخاصی که توانایی تصمیمگیری و کنترل این موضوع را ندارند هم در دستهبندی خشونتهای ، قرار میگیرد. ارتباط ، با ،ی که بنا به مصرف الکل یا مواد مخدر یا هر دلیل دیگری هوشیار نیست هم نوعی خشونت تلقی میشود.
خشونتهای رو،
ابعاد این خشونت در جوامع مختلف متفاوت است. مقوله جغرافیا و مکان در این زمینه اهمیت فوقالعادهای دارند. سنتها، عرف و آنچه به ،وان کلیشههایی رفتاری و فکری در هر نقطه از دنیا رواج دارد هم میتواند روی اندازه و شکل خشونتی اثر بگذارد که به ،ن آن مکان تحمیل میشود.
انواع خشونت خانگی علیه ،ن شامل موارد زیر میشود:
جسمی
،
رو،
اقتصادی
خشونتهای جسمی
خشونت علیه ،ن به شیوههای مختلفی ابراز میشود و یکی از مصادیق نقض حقوق بشر است. با این حال، انواع مختلفی از آن از جمله خشونت خانگی در نقاط مختلف دنیا وجود دارد. خشونتی که با قدمتی بهاندازه حیات انسان روی کره زمین به ،ن تحمیل شده، نگذاشته و نمیگذارد که این جنس از نهایت استعدادهایش در زندگی استفاده کند و از فرصتهای مختلفی که برای رشد و پیشرفت زندگیاش در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، جسم، و دیگر وجوه او وجود دارد، بهرهمند شود.
یکی از خشونتهای جسمی رایجی که به ،ن روا داشته میشود هم در قالب دستکاری اندامها و بدنشان است. در بعضی از نقاط دنیا، چنین چیزی در قالب تغییر اندام ، ،ن صورت میگیرد. ختنه ،ن با هدف دور نگهداشتن آنها از توانگری ، و ناتوانشدنشان از لذت ، در بسیاری از نقاط دنیا رواج داشته و دارد.
اگر به ،وان یک زن در شرایطی هستید که خشونت خانگی را تجربه میکنید:
از سوی فردی در نزدیکیتان تهدید میشوید؛
مورد خشونت جسمی قرار دارید؛
گاهی حتی از شما عذرخواهی میشود اما دوباره روند سابق شکل میگیرد؛
شیوع خشونت خانگی علیه ،ن در گذشته رواج بیشتری داشت اما هنوز هم در ابعاد مختلف در سراسر نقاط دنیا حس و دیده میشود. اگر از سوی نزدیکترین افراد زندگیتان تهدید میشوید و در فضایی پرخشونت زندگی میکنید، باید خود را نجات بدهید.
در جامعهای که نیمی از افراد آن در شرایطی امن و طبیعی زندگی نمیکنند، نیمی دیگر هم در آرامش نخواهند بود. از بینرفتن توازن و تعادل در هر جامعهای چالشهای فراو، را به آن تحمیل میکند که خود را در ابعاد مختلف زندگی تمام آدمهای موجود در آن نشان خواهد داد.
خشونت خانگی ،ن باردار چگونه است؟
این شکل از خشونت دامنه و طیف گستردهتری هم دارد. برای مثال، زم، که ،ن از حق دسترسی به منابع مالی در زندگی دور میمانند، تحت خشونت اقتصادی قرار میگیرند.
شیوع خشونت خانگی در هر جامعه میتواند بهشدت گسترده شود و مشکلاتی جدی را بههمراه داشته باشد. زم، که چنین خشونتی به سمت ،ن باردار هم اعمال میشود، بروز حوادثی ناگوار و فجایع مختلف دور از ذهن نخواهد بود.
همچنین پذیرای نظراتتان در این زمینه هستیم.
منابع:
تصویر زن، کتکخورده، تحقیرشده، تنها در مقابل تبعیضها و اسیر در چارچوبهای کلیشهها و سنتها در هیچ نقطهای از دنیا تصویری غریبه نیست. شاید برخی از جوامع و کشورها با وضع قو،ن و تلاش در راستای فرهنگسازی، بسامد این تصاویر دل،اش و مأیوسکننده را کم کرده باشند اما همچنان دنیا با رسیدن به مک، امن برای تمام ،تها فاصله زیادی دارد. خشونت علیه ،ن شکلها و شیوههای مختلفی دارد. در این مقاله از مجله دکتردکتر میخواهیم از خشونت خانگی ،ن بگوییم؛ خشونتی که در بسیاری از جوامع و مواقع آشکارا لمس و حس میشود و گاهیاوقات هم در بافت در همتنیده سنتها و رسومات، خود را به تاروپود زندگی جنس زن میآویزد. آثار این خشونتها گاهی بهخودیخود رفع نمیشوند و نیاز به پیگیری با مراجعه به متخصص روانشناس دارند؛ با ما همراه باشید.
خشونت علیه ،ن به چه م،ا است؟
خشونت خانگی علیه ،ن میتواند به شکل جسمی اعمال شود. در این نوع از خشونت، زن مورد تهدیدهای جسم، قرار میگیرد. آسیبرساندن به بدن زن به شکلوشیوههای مختلفی مانند سوزاندن، ضربهزدن، هلدادن، کشیدن موها و بسیاری از دیگر اعمال خشونتآمیز انجام میشود.
بررسی خشونت خانگی علیه ،ن باردار نشان میدهد که عواقب آن به شکلهای مختلفی نمود پیدا میکند:
آسیبرساندن به زن باردار و به مخاطرهانداختن سلامت او
تهدید، سلامتی نوزاد و آسیبرساندن به او
فشارهای وارد بر مادر میتوانند روی سلامت جسمی و رو، نوزاد در آینده اثرات منفی بگذارند.
راههای مق، با خشونت خانگی ،ن چیست؟
فقط بحث کتکزدن نیست. دایره خشونتهای جسم، میتواند بسیار گستردهتر از اینها باشد. وادار، ،ن به مصرف مواد مخدر یا الکل هم از مصادیق چنین خشونتی است.
خشونت خانگی ،ن پر است از مصادیق خشونت رو،. رفتارهای متنوعی زیرمجموعه چتر این گزینه قرار میگیرند. برای مثال، ایجاد ترس و ،ره در زندگی یک زن، تهدید، او یا عزیزانش و ت،یب آنچه دوست دارند، مانند حیوان خانگی یا اموالش میتوانند از علامت خشونت خانگی علیه ،ن تعبیر شوند.
آگاهی ،ن و دختران از خشونتهایی که به آنها روا داشته میشود و اعلام روزهایی جه، مانند روز مبارزه علیه خشونت خانگی از سوی سازمانها و نهادهایی چون سازمان ملل متحد میتواند راهی برای معطوف، نگاهها به این موضوع همهگیر جه، باشد.
مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه ،ن از نیازهای مدیریت و کنترل چنین خشونتی در هر جامعه است. با بررسی خشونت خانگی علیه ،ن به نقش فرهنگ و سنت در این زمینه پی میبریم. یکی از مهمترین اقداماتی که میتواند در زمینه پاکسازی جوامع از خشونت مفید واقع شود، فرهنگسازی است.
چنین خشونتی دامن تمامی افراد جامعه را میگیرد. ،ن و کودکان در صف نخست آسیب هستند و اعمال انواع خشونت خانگی روی آنها باعث بروز مشکلات رو،، جسم، و اجتماعی مختلف میشود.
منظور از خشونت علیه ،ن این است که به طور کلان جامعه و افراد موجود در آن، حقوق انس، ،ن را به واسطه ،تشان زیر پای میگذارند و نادیده میگیرند. علاوه بر اینکه مجالی برای شکوفایی استعدادهای فردی و بهرهمندی از حقوق اولیه ،ن در نظر گرفته نمیشود، اعمال خشونت آنها را از داشتن حداقل فرصتهایی برای بهرهمندی از آرامش هم دور میکند.
باید بد،د که ماندن در این شرایط هیچ فایدهای ندارد. هر چقدر که بیشتر به حضور در چنین محیطی ادامه بدهید، دایره تجربههای ناخوشایندی که از خشونت دارید، شعاع بزرگتری پیدا میکند. باید چرخه را بشکنید. چطور؟
عوامل موثر بر خشونت خانگی علیه ،ن را مرور کنید و بپذیرید که در چنین محیطی زندگی میکنید.
با تعریف صورت مسأله میتو،د راهی برای یافتن مشکل هم پیدا کنید.
به هیچ،وان حس دلسوزی نسبت به ،ی را که به شما خشونت تحمیل میکند در خود گسترش ندهید.
شما مقصر نیستید و نگذارید که کلیشههای رایج در عرف و سنت، شما را ریشه شکلگیری این خشونت بدانند و مقصر شوید.
از کمک حرفهای مشاوران خبره و مددکاران منصف استفاده کنید.
تغییر از شما شروع میشود؛ اولین قدم را بردارید!
خشونت ، هم از مصادیق خشونت خانگی ،ن است. وادار، ،ن به برقراری رابطه ، و تجاوز از مصادیق چنین خشونتی است. برقراری رابطه ، و وادار، زن به این کار به اشکال مختلف خشونت است.
انواع خشونت علیه ،ن را میتو،م در دستهبندیهای زیر قرار بدهیم:
خشونت خانگی ،ن؛ این نوع خشونت از سوی نزدیکترین افراد آشنا به فرد اعمال میشود.
زنکُشی؛ در بسیاری از جوامع زنبودن تهدیدی برای جان این جنس است و به بهانههایی نظیر حفظ آبرو و غیرت، توجیهاتی برای کشتار ،ن وجود دارد.
قاچاق انسان؛ قاچاق ،ن در نقاط مختلف دنیا از دهشتناکترین رخدادهایی است که دیده میشود. قاچاق ،ن و دختران معمولاً با هدف سؤاستفاده و بهرهکشیهای ، صورت میگیرد.
کودکهمسری؛ ازدواج دختران در سنین کودکی هم از مواردی است که در بعضی جوامع و کشورها رواج دارد. واداشتن دختران به ازدواج در سن زیر ۱۸ سال از مصادیق نقض حقوق بشر است.