اگر عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شده و سنگ ایجاد شد، در اینصورت کیسه صفرا نمیتواند مایع درون خود را تخلیه کند و در نهایت سنگ کیسه صفرا تشکیل میشود.
سنگ کیسه صفرا مادهای سفت و شبیه به سنگ مرمر است که بیشتر مواد سازنده آن را کلسترول و بیلیروبین تشکیل میدهد و در کیسه صفرا به وجود می آید. کیسه صفرا زیر کبد قرار گرفته و حاوی مادهای است که به هضم غذا کمک میکند. وجود سنگ در این عضو، باعث بروز اختلال در عملکرد آن میشود.
علائم سنگ کیسه صفرا مختلف و متفاوت است اما وقوعشان بهقدری نادر است که میتوان از وقوعشان به وجود سنگ کیسه صفرا پی برد. علائم سنگ کیسه صفرا عبارتند از:
درد در ،مت فوق، شکم
درد در هنگام خوردن غذاهای چرب و سرخ ،ی
حالت تهوع
استفراغ
ادرار با رنگ تیره
دلدردهای زیاد
مدفوع بهرنگ خاک رس
اسهال
آروغزدن فراوان
سوء هاضمه
کلانژیوگرافی آندوسکوپیک عقبگرد(ERCP)؛ پزشکان برخی اوقات از ERCP برای برداشتن سنگ کیسه صفرا استفاده میکنند.
هر نوع عمل جراحی ،عوارض خاص خود را دارد. با این حال، عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، به ندرت عوارض خاصی دارد. عفونت از شایعترین عوارض برداشتن کیسه صفرا است که در اثر آسیب به مجاری صفراوی به وجود میآید. به این دلیل، ممکن است فرد پس از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به چند عمل جراحی دیگر برای ترمیم مجاری صفراوی نیاز داشته باشد.
درمانهای غیر جراحی برای برداشتن سنگ کیسه صفرا
درمان معمول این بیماری، عمل جراحی است. اما در همین حال، در برخی موارد سنگهای کلسترولی بدون جراحی درمان میشوند. اما سنگهای رنگدانهای نیاز به عمل جراحی دارند.
عمل جراحی برای برداشتن سنگ صفرا
این نکته را به یاد داشته باشید که گاهی سنگ کیسه صفرا علامتی ندارد.
اگر ،ی کیسه صفرا سنگ داشته باشد چه باید کند؟
میتو،د با پیروی از موارد زیر از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنید:
یک برنامه غذایی من، در پیش بگیرید که حاوی غذاهایی با فیبر بالا و چربیهای سالم و همینطور کربوهیدراتهای تصفیه شده و قند کمتری باشد.
اگر اضافه وزن دارید یا اینکه چاق هستید، سعی کنید وزن خود را کم کنید.
از طریق تغذیه من، و ورزش منظم وزن من، و سالم را حفظ کنید.
سنگشکنی با موج ضربهای؛ در این روش از موج ضربهای برای ش،تن سنگ کیسه صفرا بهره برده میشود. با این حال، پزشکان از این روش به ندرت و گاهی به همراه داروی اورسودو،ی کولیک استفاده میکنند.
دفع سنگ صفرا
به ندرت و در شرایط خاص از درمانهای غیر جراحی برای برداشتن سنگ کیسه صفرا استفاده میشود. اما به ،وان مثال، هنگامی که سنگ کیسه صفرا از جنس کلسترول باشد و فرد به بیماری خاصی مبتلا باشد که امکان انجام عمل جراحی در او نباشد، استفاده از روش غیر جراحی تنها راهحل باقیمانده است.
عمل جراحی کولهسیستکتومی به دو روش انجام میگیرد:
کولهسیستکتومی به روش ،راسکوپی: تقریبا تمام جراحان ، روش ،راسکوپی را به کار میبرند. طی این روش بیمار با فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی میتواند مرخص شود و به خانه برگردد. شخص بعد از این عمل معمولا تا یک هفته بعد میتواند فعالیتهای عادی و روزمره خود را انجام دهد.
کولهسیستکتومی باز: زم، که کیسه صفراملتهب شود ، عفونت کند یا زخم شده باشد، از عمل کولهسیستکتومی باز استفاده میشود. این امکان وجود دارد که جراح پس از به وجود آمدن مشکلی در عمل کولهسیستکتومی به روش ،راسکوپی از روش کولهسیستکتومی باز استفاده کند.
اگر دربارهی درمان سنگ صفرا سوالی دارید میتو،د پرسش خود را خود را در ،مت نظردهی که در پایین این صفحه است بگذارید تا پزشکان و کارشناسان دکتر دکتر در کمترین وقت ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.
سنگ صفرا از کجا دفع میشود؟
Flyttstädning i malmö ? det är klart att det finns billig.