درونگرایی طیف دارد و افراد مختلف با سطوح متفاوتی از درونگرابودن در نقاط متنوعی از این گسترده قرار میگیرند. دستهبندی، آدمها در گروههایی با ویژگیهای کاملاً مشخص اصلاً امکانپذیر نیست. درونگرایی هم تعریفی دقیق ندارد و آدمهایی که در طیف درونگرا قرار میگیرند، گاهی ویژگیهایی شبیه برونگراها هم ابراز میکنند.
،، که در دسته درونگراهای محدود یا بازدارنده قرار میگیرند، پیش از هر کاری بسیار فکر میکنند. اینها از روی هوس یا میل ناگه، دست به هیچ کاری نمیزنند. اقدام، برای تصمیمهای مختلف در درونگراهای اینچنینی مدت زیادی زمان میخواهد.
افراد متعلق به این دسته از جمعیت و جاهای شلوغ خوششان نمیآید و بیشتر به محیطهای ،ت و آرام علاقه دارند.
۲. درونگراهای متفکر
شخصیت درونگرا چه ،ی است؟ فرد درونگرا شخصی است که بیشتر دوست دارد روی افکار و ایدههای درونی خودش متمرکز شود. این شخص بیش از آنکه حواسش را به دنیایی بیرونی معطوف کند، دوست دارد که در دنیای خودساخته درونیاش زندگی را بگذراند.
با ما همراه باشید تا به سراغ مفهوم درونگرایی و ویژگی شخصیتهای اینچنینی برویم.
درونگراها چه ،، هستند؟
این بخش از مغز به شما کمک میکند که چیزهای مختلف را به خاطر بیاورید، مسائل را حل و برنامهریزی کنید. واکنش مغز درونگراها نسبت به ماده دوپامین در آن هم متفاوت از برونگراها است. دوپامین مادهای شیمیایی است که با پاداش-لذت در مغز ارتباط دارد.
شاید این پرسش در ذهنتان شکل بگیرد که درونگرایی بهتر است یا برونگرایی؟ پاسخدادن به این پرسش شبیه به آن است که بپرسید، سیاهپوستها بهتر هستند یا سفیدپوستها. البته که هیچیک بر دیگری برتری ندارند. این دو نوع دستهبندی شخصیتی هم فقط برای مطالعه دقیقتر رفتار و مغز انسانها تعیین شده است.
شاید نزدیکشدن به افراد درونگرا کار سادهای نباشد اما اگر در حلقه ارتباطی آنها قرار بگیرید و به دوستانشان بپیوندید، به سادگی با آنها ارتباط برقرار خواهید کرد. در واقع، اینطور نیست که ارتباطگرفتن و شناخت این دسته از افراد ناممکن باشد. درونگراها مرموز و ناشناخته نیستند.
امکان دارد که در طول زندگی، جایگاه افراد درونگرا روی طیف درونگرایی تغییر کند اما اینکه به طور کلی عوض شوند به گروه برونگراها بپیوندند، امکانپذیر نیست. در هر حال، جریان زندگی و روزگار میتواند روی رفتار و افکار افراد اثر بگذارد و باعث تغییرشان شود.
خجالتیبودن همان درونگرایی است؟
شما در کدام دسته از افراد قرار دارید؟ درونگرایید یا برونگرا؟ اگر پرسشی درباره این موضوع دارید هم حتماً با ما مطرح کنید.
به گفته یونگ، درونگراها برای بازیابی و تقویت انرژیشان (منظور انرژی روحی و رو، است) از منبعی درونی استفاده میکنند. آنها ذهنشان را به مثابه مرجع و منبعی میشناسند که آرامشان میکند، به آنها انرژی میدهد و روحیهشان را تقویت میکند. این در حالی است که برونگراها برای ،ب انرژی و تقویت روحیهشان به جمع و آدمهای دیگر نیاز دارند.
این را هم یادتان باشد که چه درونگرا هستید و چه برونگرا، برای رفع مشکلات و موضوعات مرتبط با روح و روان خود باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه کنید. آنها تخصص لازم برای همراهی با شما و درک مشکلاتتان را دارند. مشورت با متخصصان هم شما را از بسیاری از چالشها نجات میدهد. برای ملاقات با مشاوران روانشناسی خبره میتو،د از سیستم ،ت دهی آنلاین دکتردکتر هم کمک بگیرید.
برای این که بد،د درونگرا هستید یا برونگرا، آزمون MBTI که در ادامه برایتان گذاشتهایم و یک تست آنلاین است را امتحان کنید:
دلایل درونگرایی چیست؟
آنها مشکلی با برقراری ارتباط با افراد دیگر ندارند اما تنهایی یا در حضور عده اندکی از افراد خوشتر هستند. در واقع، بحث ترجیح شخصی در این زمینه به میان است.
منبع:
افراد برونگرا با وجود بخش پاداش و لذت مغز به هیجان میآیند اما درونگراها از عملکرد این سیستم احساس خستگی میکنند و هیج، برایشان به وجود نمیآید.
در این مقاله از دکتردکتر میخواهیم درباره درونگرایی با شما صحبت کنیم و به این سوالات پاسخ دهیم. آشنایی با مفاهیمی که مرتبط با شخصیت و روان میشوند هم درست بهاندازه رسیدگی به مسائل جسمی و بدن اهمیت دارند. همانقدر که برای بررسی مشکلات جسمی یا مطرح، پرسشهایی در این زمینه به مراجعه به پزشک نیاز داریم، برای رسیدگی به موضوعات حوزه روان هم باید به مشاور مراجعه کنیم.
درونگرایی باعث میشود که در تنهایی یا محافل کوچک اوقات خوشتری داشته باشید اما خجالتیبودن با ناشیگری رفتاری در حضور جمع همراه است. خجالتیها نمیتوانند با آدمهای دیگر ارتباط خوبی برقرار کنند، در حضورشان معذب هستند و برای همین نمیخواهند که در جمع ظاهر شوند.
اشتباهاتی که درباره درونگراها وجود دارد
شاید بعضی از درونگراها این ویژگی را داشته باشند اما چنین چیزی شاخصه اصلی درونگرایی نیست. در واقع، درونگرایی دنیای وسیعی است و نمیتوان با مطرح، چند ویژگی و بر،بزدن به افراد تعریفش کرد.
انواع درونگرایی
اینکه شما درونگرا هستید، نشانه ناتو،تان در ابراز رفتاری دوستانه نیست. درونگراها دوست دارند که در محافل کوچک حاضر شوند و تعداد دوستانشان زیاد نیست اما دلیل نمیشود که رفتار دوستانهای با دیگران نداشته باشند. اتفاقاً به طور معمول، ارتباط نزدیکی میان این دسته از افراد و همان تعداد اندک دوستانشان وجود دارد.
ناتو، در رهبری
پس تا اینجا حتماً متوجه شدید که درونگراها ،وماً خجالتی نیستند. شاید بعضی از آنها هم خجالتی باشند اما درونگرایی ارتباطی با این احساس ندارد. اشتباهات و کلیگوییهای دیگری هم درباره درونگراها وجود دارد. برای مثال:
- نداشتن رفتار دوستانه
- ناتو، در رهبری
- سختبودن شناخت درونگراها
نداشتن رفتار دوستانه
با این حال، طیف مذکور را به چهار دسته ت،یمبندی میکنند:
- درونگراهای اجتماعی
- درونگراهای متفکر
- درونگراهای مضطرب
- درونگراهای محدود یا بازدارنده
۱. درونگراهای اجتماعی
شاید بسیاری از افراد فکر کنند که رهبران و مدیران باید آدمهایی برونگرا باشند. این اشتباه است. درونگراها هم میتوانند مدیران و رهبران بسیار خوبی باشند. در واقع، درونگرایی یا برونگرایی دلیلی بر توانایی یا ناتو، در رهبری، نیست.
کارل یونگ (Carl Jung) روانشناس مطرحی است که برای نخستین بار در سالهای ۱۹۲۰ میلادی درباره برونگرایی و درونگرایی صحبت کرد. یونگ با طرح این دو دستهبندی به شیوه تأمین انرژی روحی و رو، آدمها اشاره داشت.
نشانههای درونگرایی چیست؟
بسیاری از رهبران درونگرا روی افراد دیگر اثرگذاری زیادی دارند. آنها به خوبی به حرف دیگران گوش میکنند، به سادگی میتوانند روی اه، بلندمدتشان تمرکز کنند و احساس خطر و ناامنی برای افراد دیگر به وجود نمیآورند. همین ویژگیها است که باعث میشود از سوی دیگران هم به راحتی در نقش رهبری اثرگذار پذیرفته شوند.
سختبودن شناخت درونگراها
دانشمندان و محققان دقیقاً نمیدانند که چه چیزهایی باعث درونگرایی یا برونگرایی میشود اما میدانند که مغز این دو گروه از افراد متفاوت از یکدیگر عمل میکند. پژوهشگران دریافتهاند که لوب قدامی مغز (frontal lobe) افراد درونگرا گردش خون بالاتری دارد.
نه درونگراها آدمهای جالبتر و بهتری هستند و نه برونگراها برتری خاصی نسبت به دیگران دارند. درمیان افراد هر دو دسته هم انواع مختلفی از رفتارها و ویژگیهای متنوع دیده میشود.
افراد خجالتی در حضور جمع احساس خوبی ندارند و در کنار غریبهها معذب میشوند. آنها گاهی به شدت اضطراب پیدا میکنند و حتی در ظاهرشان هم شواهدی مانند عرقریختن دیده میشود. ضربان قلبشان بالا میرود و گاهی شکمدرد پیدا میکنند.
برای همین هم هست که از حضور در جمع خودداری میکنند و دوست ندارند که رفتار و احساسات ناخوشایندشان در حضور جمع را تجربه کنند. آنها با شرکتن، در جمع و مهم،ها سعی دارند که خود را به دره احساسات تاریک و ناخوشایند وارد نکنند.
آزمونهایی برای تعیین درونگرایی یا برونگرایی در افراد وجود دارد؛ برای مثال، آزمون مایرز و بریگز (Myers-Briggs) که با ،وان تست MBTI معروف است یا آزمون SAPA.
آدمهای زیادی درونگرا هستند و این ی،ی درونگرایی میتواند شکلها و جلوههای مختلفی داشته باشد. با چند صفت محدود نمیتو،م درباره درونگرابودن به نتیجه برسیم. با این حال، بعضی ویژگیهای افراد درونگرا مشابه است و صفاتی کلی وجود دارند که به واسطه آنها میتو،م درونگرایی را تعریف کنیم. درونگراها:
- خودآگاهی زیادی دارند.
- در تنهایی راحتتر هستند.
- دوستان اندک اما صمیمی دارند.
- برای تمرکز نیاز به سکوت دارند.
- از کار گروهی استقبال نمیکنند.
- بیشتر به نوشتن علاقهمند هستند تا صحبت،.
- بعد از حضور در جمعیت احساس خستگی میکنند.
- از تخیل و رویاپردازی برای حل مشکلات و مسائل کمک میگیرند.
- برای تمدد اعصاب از منبع درونی انرژی خود و ذهنشان استفاده میکنند.
آیا من درونگرا هستم؟ تست MBTI به شما پاسخ میدهد
بسیاری از افراد فکر میکنند که درونگرابودن به م،ای خجالتیبودن است. چنین چیزی درست نیست. درونگرا یا برونگرایی نوعی ت،یمبندی شخصیتی است اما خجالتیبودن یک احساس است.
،، که درونگرا هستند، بیشتر مایلاند که اوقاتشان را با یک یا دو نفر بگذرانند و از حضور در جمعهای بزرگ و جمعیت لذت نمیبرند. زم، که درباره درونگرایی با شما صحبت میشود، شاید فکر کنید که اشاره به افرادی دارد که خجالتی و ،تاند و دوست دارند تنها باشند.
،، که در این دسته از گروههای درونگرایی قرار میگیرند، بیشتر به رویاپردازی تمایل دارند. آنها بخش مهمی از افکارشان را به تخیلات خلاقانه اختصاص میدهند.
۳. درونگراهای مضطرب
شاید شما هم درباره شخصیتهای درونگرا و برونگرا چیزهایی شنیده باشید. این روزها، زیاد شنیده میشود که خانم ای، یا آقای ایگرگ برونگرا یا درونگرا هستند. اما درونگرا کیست؟ شخصیتهای درونگرا چه ویژگیهایی دارند؟
این دسته از افراد هم دوست دارند که بیشتر تنها باشند؛ نه به این خاطر که به تنهایی علاقهمندند بلکه به خاطر خجالتیبودن و احساس ناخوشایندی که در حضور جمع دارند.
۴. درونگراهای محدود یا بازدارنده
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.