،راسکوپی نوعی جراحی پزشکی است که در آن از ،راسکوپ، یک میله نازک مجهز به دوربین کوچک، برای ورود به بدن و مشاهده حفره های شکم و لگن استفاده می شود. در جراحی ،راسکوپی یک برش بسیار کوچک در بدن ایجاد می شود. ،راسکوپی یک روش ساده و سریع است که باعث می شود بیمار سریعتر بهبود یابد. بنابراین مراقبت پس از عمل ،راسکوپی آسان و بدون دردسر است. همچنین لازم به ذکر است که هزینه ،راسکوپی نسبت به سایر روش های درم، من، و مقرون به صرفه است. یکی از عوارض ،راسکوپی خطر عفونت یا خونریزی است.
در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی، درمان بیماری های انجام شده با این روش و نحوه انجام آن را می خو،د. علاوه بر این، با انواع جراحی ،راسکوپی، مراقبت های قبل و بعد و مزایا و معایب آنها آشنا می شوید. این مقاله را بخو،د 5 دقیقه طول می کشد.
اگر سوالی دارید در انتهای این مقاله بپرسید و کارشناسان به شما در یافتن پاسخ کمک خواهند کرد.
جراحی ،راسکوپی چیست؟
جراحی ،راسکوپی یک عمل جراحی جزئی است که در شکم و لگن انجام می شود. روش ،راسکوپی استفاده از وسیله ای به نام ،راسکوپ ی،ی یک میله تلسکوپی نازک مجهز به دوربین در انتها برای دیدن داخل بدن (بدون باز ، کامل آن) است، بنابراین خطر آسیب به اندام ها در این روش بسیار زیاد است. ، درد کمتر است و در عوض بهبودی سریع تری را به همراه دارد.
به جای برش های بزرگ مورد نیاز برای جراحی باز، در جراحی ،راسکوپی شکم، 2 تا 4 برش کوچک یک سانتی متری یا کمتر ایجاد می شود. یکی برای ورود دوربین و دیگری برای ابزار جراحی است.
چه بیماری هایی با آندوسکوپی درمان می شوند؟
امروزه بسیاری از روش های جراحی رایج را می توان به روش ،راسکوپی انجام داد. اینکه شما کاندید جراحی ،راسکوپی هستید یا نه بستگی به پیچیدگی شرایط شما دارد. در موارد زیر، جراحی ،راسکوپی معمولاً مانعی ندارد. انواع جراحی ،راسکوپی به شرح زیر است:
- بیوپسی ها
- لوله را ببندید
- حذف کبد
- جراحی اندومتریوز
- جراحی ترمیم فتق
- حاملگی خارج رحمی
- جراحی بای پس معده
- حذف تومورهای کوچک
- نفرکتومی (برداشتن کلیه)
- آندوسکوپی رحم و تخمدان
- گاس،تومی (برداشتن معده)
- اسپلنکتومی (برداشتن طحال)
- سیستکتومی (برداشتن مثانه)
- پروستاتکتومی (برداشتن پروستات)
- کولکتومی (جراحی برای برداشتن روده)
- ،رکتومی (برداشتن رکتوم)
- آدرنالکتومی (برداشتن غده فوق کلیوی)
- برداشتن کیست، فیبروم، سنگ و پولیپ
- جراحی ضد رفلا، (فوندوپلیکاسیون)
- ،راسکوپی واژن
- آپاندکتومی (برداشتن آپاندیس) برای آپاندیسیت
- رکتوپ،ی یا ترمیم پرولاپس رکتوم (رکتوپ،ی)
- جراحی بازسازی مجرای ادرار و ،راسکوپی واژن
- نفرکتومی رادیکال (برای کارسینوم سلول انتقالی)
- روش ویپل (پانکراتیکودئودنکتومی) برای سرطان پانکراس
- اورکیوپ،ی یا جراحی ،راسکوپی در مردان برای اصلاح بیضه (اورکیوپ،ی)
- کوله سیستکتومی (برداشتن و ،راسکوپی) برای سنگ کیسه صفرا
- ،راسکوپی
- ،راسکوپی
انواع جراحی ،راسکوپی با توجه به بیماری فرد توسط پزشک تشخیص داده می شود. این عمل تاکنون در مواردی که ذکر کردیم مورد استفاده قرار گرفته است. با تشخیص پزشک متخصص می توان از آندوسکوپی تشخیصی و آندوسکوپی درم، نیز همزمان استفاده کرد.
نحوه انجام ،راسکوپی
مراحل انجام عمل ،راسکوپی توسط جراح عمومی چیست:
اولا | جراحی با یک برش کوچک در نزدیکی ناف یا استخوان لگن شروع می شود. اولین برش برای پمپ ، گاز دی ا،ید کربن به داخل حفره شکم یا لگن ایجاد می شود. |
دومین | در جراحی ،راسکوپی از لوله های جراحی باریکی به نام تروکار به ،وان دریچه های ورودی ابزار جراحی استفاده می شود. جراح اولین تروکار را وارد می کند و سپس یک لوله گاز را از طریق آن وارد می کند تا حفره شکمی یا لگن را با گاز باد کند. |
سوم | باد ، شکم با گاز به جدا ، دیواره شکم از اندامها کمک میکند و دیدن آنها را در صفحه ویدیو آسانتر میکند. پس از باد ، حفره، جراح لوله گاز را برمی دارد و ،راسکوپ را از طریق تروکار وارد می کند. |
چهارمین | ،راسکوپ تصاویر ویدئویی در زمان واقعی از محل جراحی را روی یک م،تور ویدئویی نمایش می دهد. این امکان قرار دادن سایر ابزارهای جراحی را فراهم می کند. |
پنجم | بسته به نوع عمل، ممکن است یک یا چند برش کوچک در ناحیه مورد عمل ایجاد شود و تروکار وارد شود. در جراحی ،راسکوپی از ابزارهای بلند و باریکی استفاده می شود که می توان آنها را در تروکار قرار داد. |
VI | برای برخی از روشها، ممکن است یک درن جراحی به داخل حفره وارد شود تا مایع اضافی تخلیه شود. مایعات از طریق یک لوله کوچک تخلیه می شوند. |
در برخی موارد، ممکن است لازم باشد لوله برای مدتی پس از عمل در بدن باقی بماند تا تخلیه مایعات ادامه یابد. در موارد دیگر ناحیه جراحی بعد از عمل بخیه می شود. قبل از بسته شدن برش ها، گاز نیز از بدن خارج می شود. تیم جراحی همچنین قبل از برداشتن لوله تنفسی از پایداری علائم حیاتی اطمینان حاصل می کند.
مراقبت های قبل و بعد از جراحی ،راسکوپی
قبل و بعد از ،راسکوپی باید اقدامات و تمهیداتی برای بیمار انجام شود. در زیر نگاهی به هر یک از این ،اصر خواهیم داشت:
قبل از ،راسکوپی
در بیمارستان، پرستار علائم حیاتی بیمار را بررسی می کند تا مطمئن شود که وضعیت خوبی برای جراحی دارد. در برخی موارد، آزمایشات دیگری مانند آزمایش خون یا تصویربرداری از محل جراحی ممکن است قبل از عمل انجام شود.
پس از انجام آزمایشات لازم، بیمار به اتاق عمل رفته و برای تزریق مایعات و بیهوشی به صورت داخل و، (داخل و،) از طریق ورید بازو یا دست آماده می شود.
بیهوشی ماهیچه های بدن را فلج می کند و هرگونه دردی را متوقف می کند تا بیمار بتواند بخوابد. یک لوله تنفسی نیز در گلوی بیمار قرار می گیرد تا از مسدود نشدن مجاری تنفسی در بدن او اطمینان حاصل شود.
بعد از جراحی ،راسکوپی
بیمار پس از جراحی به اتاق ریکاوری منتقل می شود و در آنجا علائم حیاتی تا زم، که به هوش می آید تحت نظر قرار می گیرد. در این مرحله، ممکن است نوع جدیدی از مسکن مورد نیاز باشد.
همانطور که توسط NHS توصیه شده است، از مسکن هایی مانند ایبوپروفن برای کنترل درد پس از جراحی آرتروسکوپی استفاده کنید.
یکی از عوارض جانبی رایجی که افراد پس از جراحی ،راسکوپی تجربه می کنند، درد ناشی از باقیمانده دی ا،ید کربن در بدن است. ممکن است بتو،د در همان روز پس از انجام برخی اقدامات آندوسکوپی به خانه بروید. گاهی اوقات نیاز به بستری شدن در بیمارستان است.
تیم پزشکی به هر بیمار آموزش های لازم را برای گذراندن دوره بهبودی ارائه می دهد. این تمرینات شامل مراقبت از زخم، مراقبت از تخلیه در صورت تخلیه و رعایت رژیم غذایی است.
مزایای جراحی ،راسکوپی
مزایای ،راسکوپی عبارتند از:
- زمان بهبودی سریعتر
- از دست دادن خون کمتر
- کاهش خطر خونریزی
- زخم های جراحی کوچک
- خطر عفونت زخم را کاهش دهید
- ضرر کمتری برای دیواره شکم دارد
- – درد کمتر زخم در حین بهبود
- بستری کوتاه تر در بیمارستان
- نیاز کمتری به مسکن
مهمترین مزیت جراحی ،راسکوپی که تمامی این مزایا را به همراه دارد، حداقل تهاجم است.
معایب ،راسکوپی
معایب و عوارض جراحی ،راسکوپی به شرح زیر است:
- عفونت زخم
- خون ریزی
- واکنش آ،ژیک به بیهوشی
- پنوموتورا،
- ،بندگی داخلی بافت اسکار
- آسیب به اعصاب، عروق خونی و روده ها
- هایپرکاپنی (احتباس دی ا،ید کربن)
- هیپوترمی (اگر گاز سرد از قبل گرم نشده باشد)
- آمفیزم زیر جلدی یا مدیاستن (هوای محبوس شده در زیر پوست یا در حفره قفسه سینه)
اما با ارتباط مستمر با پزشک پس از عمل ،راسکوپی، می توان آسیب به اندام های آسیب دیده را کاهش داد و مزایای روش ،راسکوپی بیشتر از معایب آن است.
سوالات متداول در مورد ،راسکوپی
منبع:
my.clevelandclinic.org
]
منبع: https://drdr.ir/mag/laparoscopy/