کودکان با وسایل مختلف بازی میکنند و به سطوح گوناگون هم دست میزنند. لمس صورت با دستان آلوده از عوامل دیگری است که ابتلا به سرماخوردگی در آنها را شایع میکند. هرچند که سیستم ایمنی کودکان هنوز قوی نشده اما این بیماری معمولا در حدود ۱ هفته بیشتر طول نمیکشد.
اگر احساس کردید که وضعیت سرماخوردگی کودک نامطلوب است و آثاری از بهبود با بهکارگیری روشهای درم، دیده نمیشود به پزشک مراجعه کنید. برای دریافت ،ت ملاقات بهترین پزشکان میتو،د از ،ت دهی آنلاین استفاده و برای رفتن نزد پزشک راحتتر برنامهریزی کنید.
مصرف هرگونه دارو فقط با تجویز پزشک اشکالی ندارد. در دادن دُز دارو هم از دستور پزشک پیروی کنید. بنا به صلاحدید خودتان دست به تغییر مقدار داروی مصرفی کودکان نزنید. همچنین برای مصرف شربت سرماخوردگی کودکان زیر 1 سال حتما با پزشک کودکان مشورت کنید.
دمنوش بابونه از انتخابهای من، برای درمان سرماخوردگی کودک است. این نوشیدنی میتواند ضمن ایجاد آرامش در بدن کودک، عوارض سرماخوردگی مانند سرفه را کاهش بدهد.
اگر در کنار موارد بالا، علائمی به شرح زیر هم در کودک دیده شد، باید خیلی سریع به پزشک اطفال مراجعه کنید:
- مشکلات تنفسی مانند خسخس یا نفسکشیدن بلند
- ناتو، و دشواری در بلع
- ظهور نقاط و زخمهای قرمز روی پوست
- درد سینه
- تبی که ۵ روز طول بکشد یا با دارو درمان نشود.
- وجود درد در گوش، سر یا گلو
- تورم غدد گردن
- سرفهای که یک ماه طول بکشد و در شب یا هنگام فعالیت بدتر شود.
احتمال ابتلای کودکان به سرماخوردگی زیاد است اما روشهایی برای پیشگیری وجود دارند:
- دستهایتان را زیاد بشویید و این کار را به کودک هم آموزش بدهید. شستوشوی دستها پیش از غذاخوردن یا بعد از عطسه و سرفه نقش مهمی در پیشگیری از سرماخوردگی دارد.
- داشتن رژیم غذایی سالم و استفاده از مکملهای ویتامین D و C که از سوی پزشک تأیید شده باشند هم راهی برای تقویت بدن و دوری از بیماری است.
- از معاشرت و تماس با افراد بیمار و دچار سرماخوردگی دوری کنید.
سرماخوردگی کودکان معمولاً نگرانکننده نیست
آبنباتهای تسکیندهنده گلو هم در سرماخوردگی تجویز میشوند اما نه برای کودکان. برای درمان سرماخوردگی کودکان زیر ۲ سال نباید به سراغ مصرف چنین آبنباتهایی بروید چون احتمال خفگی وجود دارد.