سندرم لالی انتخابی یا موتیسم؛ همیشه سکوت نشانه رضایت نیست
اگر پرسشی درباره سندرم لالی انتخابی یا موتیسم دارید، حتما از ما بپرسید تا در رسیدن به نتیجه و جواب به شما کمک کنیم. تجربهای در این زمینه داشتهاید؟ مشکلی در این حیطه احساس کردهاید؟ اگر چنین است، مشکلاتتان را با ما درمیان بگذارید.
اشتراک گذاری
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%B3%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%85-%D9%84%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AA%DB%8C%D8%B3%D9%85/ محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
،، که دچار اختلالات زب، یا مشکلات شنوایی هستند هم گاهی درگیر چنین وضعیتی میشوند. بعضی از افراد هم در پردازش اطلاعات حسی با مشکل روبهرو هستند و برای مثال، صدای بلند را درک و پردازش نمیکنند. قرارگرفتن آنها در محیطهای شلوغ میتواند منجر به لالی انتخابیشان شود.
در این روش روانشناسی به فرد کمک میشود تا دریابد چطور درباره خود، دیگران و دنیا میاندیشد. درک فرد نسبت به این روابط است که منجر به شناخت او از احساسات و افکارش میشود. در این مسیر، امکان تغییر و مدیریت رفتارها پیش میآید.
قراردادن در معرض موقعیت حرفزدن تدریجی
امکان شروع سندرم لالی در هر سن و سالی وجود دارد. با این حال، معمولا چنین وضعیتی از سنین ۲ تا ۴سالگی رخ میدهد. زم، که کودک شروع به معاشرت با افرادی به جز اعضای نزدیک خانواده میکند، کمکم مشخص میشود که در برقراری تعامل با غریبهترها دچار مشکل است.
لالی انتخابی در بزرگسالان
برای درمان این اختلال، تشخیص از سوی روانشناسان داده میشود. در واقع، مشاوران و روانشناسان با برگزاری جلساتی دست به معاینه و ارزیابی وضعیت فرد میزنند. برای تشخیص این وضعیت در کودکان، معمولا از کمک والدین و سرپرستان استفاده میشود.
پیگیرین، این وضعیت، باعث میشود از دوران کودکی به نوجو، و بزرگسالی هم ادامه پیدا میکند. اگر سندرم لالی به موقع تشخیص داده شود، امکان بهبود بسیار پررنگ خواهد بود.
گاهی اوقات، سکوت انتخابی در نتیجه اختلال و اضطرابی به وجود میآید که بعد از یک واقعه استرسزا و ناخوشایند ایجاد شده است. در این شرایط هم فرد در بعضی محیطها که پیشتر مشکلی با حرفزدن در آنها نداشته، دچار سکوت و لالی میشود.
یادتان باشد که هیچ ارتباطی میان بیماری میوتیسم و اوتیسم وجود ندارد و نباید این سکوت را به پای اختلال اوتیسم بگذارید. البته شاید یک فرد به این دو مشکل به طور همزمان دچار شود اما رابطه مستقیمی میان آنها وجود ندارد.
تشخیص سندرم لالی انتخابی چگونه است؟
امکان بروز لالی انتخابی یا سلکتیو میوتیسم (selective mutism) در نوجوانان هم وجود دارد. این دسته از نوجوانان از صحبت، در جمع مثلا در میان دانشآموزان در مدرسه واهمه دارند. با این حال، باید بد،د که مبتلایان به چنین اختلالی دچار مشکل تکلم نیستند. آنها در مواقع دیگر و در برخورد با آدمهای صمیمی و نزدیک زندگیشان، مشکلی بابت صحبت، و برقراری ارتباط از خود نشان نمیدهند.
علائم سندرم لالی انتخابی چیست؟
درمانهای موجود روی صحبت، فرد اثری نمیگذارند اما میتوانند با رفع اضطرابهای موجود در بیمار، او را به سوی صحبت، راحت سوق بدهند. از جمله اقداماتی که برای درمان سندرم لالی استفاده میشود به موارد زیر توجه کنید:
رفتاردرم، شناختی
سندرم لالی انتخابی نوعی اختلال اضطرابی است که طی آن، فرد در بعضی شرایط نمیتواند شروع به صحبت کند. این ناتو، در مراوده و گفتوگو با دیگران به شکل قفلشدن همراه است و اضطراب و فشار زیادی به فرد وارد میکند؛ به گونهای که احساس میکند، حرفزدن برایش غیرممکن است.
درباره سندرم لالی انتخابی چیزی شنیدهاید؟ موتیسم (mutism) یا لالی انتخابی از اختلالات اضطرابی است که فرد مبتلا به آن نمیتواند در بعضی از موقعیتها صحبت کند. برای مثال، زم، که در مدرسه حاضر میشود یا در ارتباط با اقوام و آشنای، قرار میگیرد که زیاد با آنها صمیمی نیست، گفتوگو برایش دشوار میشود. این اختلال معمولا در کودکی شروع میشود و اگر برای درمانش اقدامی انجام نشود به بزرگسالی هم راه پیدا خواهد کرد. برای رفع چنین مشکلاتی باید به متخصص روانشناس مراجعه کنید. در ادامه این مقاله هم اطلاعات کاملی درباره سندرم مذکور در اختیارتان قرار دارد. با ما همراه باشید.
سندرم لالی انتخابی چیست؟
کودکان مبتلا به چنین مشکلی، تمایلی به صحبت، با مشاوران هم ندارند. از این روی، لازم است که همراه، با آنها در جلسات ارزیابی و معاینه حضور داشته باشند. مشاوران و روانشناسان با بررسی سوابق هر فرد، سعی دارند که متوجه وجود ریشههای اضطراب در زندگی او شوند.