همانطور که گفته شد یکی از ببماری های شایع، سینوزیت مزمن است که بیشتر با سردرد و گرفتگی بینی خود را نشان میدهد. در این مطلب به طور کامل به بررسی سینوزیت پرداختیم و روش های درمان سینوزیت مزمن را معرفی کردیم. ممکن است شما برای درمان سینوزیت از روشهای دیگری استفاده کنید. با این حال پیشنهاد میکنیم تا برای درمان سینوزیت مزمن یا حتی مزمن به دکتر متخصص مراجعه کنید. برای این کار میتو،د با دریافت ،ت آنلاین از دکتردکتر با خیال راحت اولین قدم را برای درمان بردارید.
همانطور که اشاره کردیم، حفرههایی در استخوان سر وجود دارد که به آنها سینوس میگویند. ۴ حفره یا سینوس موجود در سر به وسیله کانالهای باریکی به هم وصل میشوند. مخاطی که در سینوسها ساخته میشوند، از طریق کانالهای بینی از سر خارج میشود. این زهکشی مانند یک سیستم فیلتراسیون عمل کرده و باکتریها را از حفره بینی خارج میکند.
تصویر برداری پزشکی از دو روش زیر امکان پذیر است:
- ام آر آی
- سیتی اسکن
برای تشخیص سینوزیت مزمن، باید به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. سپس وضعیت خود را به طور کامل برای پزشک توضیح داده و علائمی را که مشاهده کردهاید، برای او بازگو کنید.
یکی از روشهای کاهش التهاب ناشی از سینوزیت مزمن، استفاده از کورتون به صورت تزریقی یا خوراکی است. این ماده به خصوص برای رفع پولیپ بینی بسیار من، است. اما به این نکته توجه کنید که داروهای خوراکی کورتون در بعضی از افراد عوارض جانبی به همراه خواهد داشت. در این مواقع پزشک تنها در مواقع ضروری آن را به بیمار تجویز میکند.
آنتی بیوتیکها
پس از تشخیص سینوزیت، با تغییر شیوه زندگی و درمانهای خانگی به بهبود بیماری خود کمک کنید.
مرطوب نگه داشتن سینوسها
اگر بیمار پس از استفاده از داروها همچنان از داشتن سینوزیت مزمن احساس ناراحتی کرد، پزشک مجبور است از عمل جراحی استفاده کند. در این روش پزشک برای برداشتن بافت بیمار یا پولیپ و یا تسهیل تخلیه سینوسها، بیمار را تحت عمل جراحی قرار میدهد. در روش جراحی آندوسکوپی، از لولههای باریک و انعطاف پذیر استفاده میشود که در سر آنها لنزهایی تعبیه شده است.
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی سینوزیت مزمن، شستشوی مداوم مجاری بینی از ترشحات است. شستشوی بینی با محلولهای سدیمدار یا نمکی مخاط بینی را از مواد آلوده و تحریک کننده پا،ازی میکند.
درمان دارویی سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن چیست؟
در این روش پزشک با کمک دستگاه آندوسکوپی و یک لوله بسیار باریک و منعطف، ،متهای داخلی بینی را مشاهده میکند. در این روش پزشک متخصص به راحتی سینوسها را مشاهده کرده و آنها را از نظر تورم و التهاب مورد بررسی قرار میدهد.
تصویربرداری پزشکی
گاهی اوقات روشهای خانگی در درمان سینوزیت مزمن موثر نبوده و با توصیه پزشک لازم است از داروهای من، استفاده کنید. البته در بیشتر اوقات اگر به سینوزیت مزمن مبتلا شده باشید، با درمان سرماخوردگی مشکل شما هم حل میشود. در ادامه به تعدادی از این داروها اشاره میکنیم.
کورتون خوراکی یا تزریقی
تا این بخش از مقاله به طور کامل با سینوزیت و انواع آن آشنا شدید و علل ابتلا به سینوزیت حاد و مزمن را نیز به شما معرفی کردیم. اما حالا این سوال مطرح میشود که چگونه میتو،د سینوزیت مزمن را تشخیص دهید؟ همانطور که مید،د برای تشخیص درست هر بیماری، قدم نخست مراجعه به پزشک متخصص است.
در این مواقع فرد در ناحیه چشم احساس تورم و یا حساسیت خواهد کرد. سینوزیت مزمن با عفونت، پولیپ بینی یا تورم پوشش داخلی سینوسها ایجاد شده و علاوه بر بزرگسال، میتواند کودکان را نیز درگیر کند.
نشانهها و علائم سینوزیت مزمن چیست؟
در ادامه پزشک معاینه را آغاز کرده و سینوسهای ،مت پیش، و بینی را با دست فشار میدهد. در صورتی که درد زیادی در این بخشها احساس کردید، امکان ابتلای شما به سینوزیت مزمن وجود دارد. اما پزشک برای مطمئن شدن از تشخیص خود، از روشهای دیگری نیز استفاده میکند.
مشاهده داخل بینی به طور مستقیم
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.