تأکید بر سن افراد و این جمله معروف : از شما گذشته است! هم از آن جملات بهشدت منفی و م،بی است که در میان انواع شرم از بدن جای خوش میکند.
بادی شیمینگ یا شرم از بدن به م،ای نقدشدن/، بدن و صورت و در یک کلام ظاهر افراد است. گاهی هم خبری از ،ی نیست که به طور مستقیم و باتعارف یا بیتعارف به نقد و نظردادن درباره اندام و ظاهرمان مشغول میشود بلکه رسانهها و شبکههای اجتماعی رنگارنگ هستند که با القای استانداردهای زیبایی و کلیشههای ظاهری سعی میکنند، ما را به نقد، ظاهر خودمان وادارند.
تاثیر شرم از بدن بر سلامت جسم و روان را جدی بگیرید چون موجب نتایج زیر میشود:
- اضطراب
- افسردگی
- خطر خودآزاری یا خودکشی
- پریش، رو،
شرم از بدن چطور ایجاد میشود؟
حتی زم، که به نظر میرسد، ارادهای برای تغییر فضا شکل گرفته هم با نگاهی دقیقتر متوجه میشویم که کماکان طعمه تجارت و تبلیغات شدهایم. نمونه این موضوع، اکران فیلم پرسروصدای «باربی» در هفتههای اخیر است.
منابع:
معرفی نوع خاصی از پوشش یا در اصطلاح روی مد قرارگرفتن و ترندشدن (trend) برخی استایلها با ایجاد احساس بد در افرادی همراه است که امکان پوشیدن و استفاده از آنها را ندارند.
پوشش
مقوله ایجاد شرم نسبت به بدن معمولا درباره اندازه تن و وزن است اما موارد دیگری را هم در برمیگیرد که در ادامه به همگی آنها نگاهی خواهیم داشت:
- وزن
- موی بدن
- جذابیت
- غذاخوردن
- پوشش
- سن
- مو
وزن
عوارض و پیامدهای القای احساسات بد نسبت به ظاهر بسیار زیاد و در نوجوانان چشمگیرتر است. این موضوع میتواند به نتایج ناخوشایندی منجر شود:
- نوجوان، که از بدن خود شرمسار هستند، به طور قابل توجهی در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
- داشتن تصویر نامن، از تن و صورت میتواند منجر به اختلالات خوردن در افراد شود.
- عزت نفس و اعتماد به نفس افراد تحت تأثیر نقد و نظرات منفی نسبت به ظاهر به شدت پایین میآید.
اظهارنظر درباره میزان جذابیت و چهره افراد هم از مصادیق دیگر القای شرم از بدن به آنها است. در بسیاری از مواقع، افراد براساس ظاهرشان سطحبندی میشوند.
تابهحال، خود را زیر ذرهبین سختگیرانه قضاوت ظاهر گرفتهاید؟ مثلا اینکه به خود بگویید، حسابی چاق شدهام یا این چه وضعی است و چرا اینقدر لاغرم؟ چرا بینیام استخو، نیست یا چرا لبهایم بزرگ/کوچک است و… ؟ شاید هم این نقد و نظرات را از ، دیگری درباره خود شنیدهاید.
برای مثال، آگهیهای شغلی را در نظر بگیرید که به دنبال افرادی با ظاهر خوب و استایلی مطلوب میگردند. چنین چیزی نشانه واضحی از تبعیض و تفاوت قائلشدن میان افراد با چهرههای زیبا و دیگران است.
غذاخوردن
راستی! اگر برای اقدامات درست و اصولی خواهان مراجعه به متخصصان مختلف هستید، از سیستم ،ت دکتر سایت دکتردکتر کمک بگیرید. متخصصان مختلف را در این سامانه شناسایی کنید و برای مراجعه به هریک و دریافت وقت ملاقات، از جمله روانشناسان و روانپزشکان از سایت کمک بگیرید.
داستان فیلم و کارگردان چنین ادعایی دارند اما فارغ از اینکه خود اثر و سناریو تا چه حد توانستهند به این خواسته جامه عمل بپوشانند، حواشی حوالی فیلم چیز دیگری را القا میکنند که در آن رگههایی غلیظ و پررنگ از بادی شیمینگ هم منع، میشود.
باز قرار است که حتی در این چالش هم چهره زن زیر حجمی از مواد آرایشی رنگارنگ با آن ،اوین بهشدت متنوع و بیکاربرد تازهشان پنهان شود. این پنهانشدن چهره در حجمی از مواد آرایشی نیست؛ پوشاندن هدف واقعی کمپین ی،ی رسیدن به احترامی برابر برای همه شکلها و صورتها است.
راه مق، با شرم از بدن چیست؟
یکی از بارزترین وجوه ایجاد شرم از بدن، صحبت، درباره وزن آدمها است. صحبت از لاغربودن یا چاقی یک فرد مصداقی از آزار کلامی و ایجاد بادی شیمینگ به حساب میآید.
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%B4%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C%D9%86%DA%AF/
رواج مدوفشن باعث شده که در بسیاری از مواقع، ترس از ظاهر میان افراد مختلف قوت بگیرد. دنیای مد در همدستی با تبلیغات و بازاریابی مدام در پی القای ال،ایی برای پوشش بهتر و جذابتر به آدمها است.
،ن بیشتر از مردان مورد قضاوتهای مختلف درباره موهای زائد قرار میگیرند. استانداردهای رایج عرفی و کلیشهای از ،ن میخواهد که زیبا باشند و به آنها درباره کوچکترین مسائل شخصی از جمله اصلاح موهای زائدشان هم خط میدهد و البته دستور.
جذابیت
برای رهایی از تله شرم از بدن باید روی خودمان کار کنیم. همه چیز با آموزش درست و اصولی و تلاش برای تغییر حلشدنی است. اقدامات زیر در این زمینه بیاثر نیستند:
- قضاوتن، اندام و ظاهر دیگران؛ با خود تمرین کنیم که درباره صورت و شکل هیچ، اظهارنظر نکنیم.
- تمرکز خود را روی بررسی شکل و ظاهر صورت و تنمان نکنیم و یاد بگیریم که روی نقاط قوت خود متمرکز باشیم. تغییر سبک زندگی برای سالمزیستن و توجه به سلامت اندامها بهجای شکل و خصوصیات ظاهریشان در این زمینه کارساز است.
- با خودمان مهربان باشیم و از قضاوت، و نقد زیاد خود بپر،یم.
- این عادتها را در خود رشد بدهیم و تبلیغ کنیم تا دیگران هم از ما بیاموزند.
زم، که با شرم از بدن مق، نشود، این موضوع تمام افراد جامعه را به شکل و شیوهای هدف میگیرد. آدمهای لاغر هم از مضرات این روند بینصیب نیستند و نقد و نظرات آزاردهندهای معمولا به سمتشان روانه میشود.
موی بدن
در واقع، اینکه شما نگران سلامت خود باشید، بسیار مهم و ارزشمند است اما اگر قرار باشد که دیگری یا خودتان با الفاظ حقارتآمیز مانع از خوردنتان شود، مسیری برای شکلگیری بادی شیمینگ یا همان شرم از بدن شکل میگیرد.
در دورهای از دهه ۸۰ میلادی، لباسهای استرچ و ،بان بهشدت تبلیغ میشدند. شعارهای تبلیغاتی درباره آنها از نمونههای بسیار آشکار تبعیض قائلشدن ظاهری و بادی شیمینگ بود. در تبلیغ تجاری یکی از این محصولات ،وان میشد که: «پوشیدن لباس ای، یک امتیاز است و نه یک حق».
با مورد نخست، مدام خود را با دیگران مقایسه میکنیم و با دومی هم مایلیم که از روز و روزگار عقب نم،م. این خصائل انس، تربیت و رشدنیافته فضا را برای سواستفاده برندها، دنیای تجارت و رسانهها فراهم کردهاند.
محروم، خود یا دیگران از انجام هر کاری فقط به واسطه سن و سال، تبعیض بزرگی است. این کره خاکی متعلق به همه ما است و ،ی حق ندارد که برای انجام امور دلخواه و منطقیمان ما را از چیزی محروم کند.
مو
مهاجرت زیاد افراد به دنیای غرب و آمریکا و ،یبشدن نژادها دیگر نمیگذارد که نگاه تکبعدی و خودخواهانه این کشورها برایشان سودآور باشد. حالا باید از مشارکت جمعی نژادها برای تدارکدیدن زمینههای سودآوری دنیای تبلیغات، فیلم، تجارت و سرمایهگذاری بهره ببرند.
عوارض شرم از بدن چیست؟
حتی موجی از یک چالش در شبکه اجتماعی تیک تاک به پا شده که در آن، دختران خود را به شکل باربی درمیآورند و بعد با نفی آن و تغییر موسیقی همیشگی باربی، تصمیم میگیرند که خودشان باشند اما این بار، باز هم درگیر کلیشه و ترند تازهای میشوند و به جای اینکه با چهره واقعی خودشان دیده شوند، دست به آرایشی جدید به میل خود میزنند؛ باز هم خبری از پسندیدن چهره واقعی خود و ابراز واقعیت ظاهری نیست.
نظرتان درباره شرم از بدن چیست؟ تا به حال، آن را تجربه کردهاید؟
موجی از تبلیغات تجاری و بازیهای رسانهای همیشه در حوالی زندگیهایمان وجود دارد. هیچگاه از مکر و ترفندهایشان خلاص نمیشویم و نخواهیم شد؛ حتی در روز و روزگار کنونی که ادعا میشود، با هشتگها و کمپینهای جعلی، به جنگ شرم از بدن میروند.
حتی شوخی، با مقوله ظاهر هم به نوعی به شرم از بدن میانجامد. مثلا اینکه به خود یا شخص دیگری بگویید که چقدر غذا میخورید یا چرا اینقدر غذا میخورید هم از آن موضوعاتی است که زیر پرچم ایجاد احساس شرم از بدن خود جای خوش میکنند. هیچ، هم حق ندارد که درباره این موضوع با شما شوخی کند و وضعیتتان را به س،ه بگیرد.
همانطور که پیشتر هم گفته شد، حتی لطیفهها و شوخیهایی درباره این موضوعات هم میتواند با القای غیرمستقیم و مستقیم احساسات منفی به یک فرد همراه باشد.