عوامل تشدید کننده بیماری عفونت استخوان
عفونت استخوان که به نام استئومیلیت (Osteomyelitis) نیز شناخته میشود، نوعی عفونت باکتریایی است که روی استخوان یا بافت اطراف استخوان تأثیر میگذارد و از جمله بیماریهای ارتوپدی محسوب میشود. این نوع عفونت میتواند ناشی از باکتریها، قارچها یا سایر میکروبها باشد که از طریق بریدگی، زخم باز یا ضربه وارد استخوان میشوند. علائم عفونت استخوان شامل درد، تورم، قرمزی، گرمی، تب و خستگی است. همچنین درمان آن نیز معمولاً شامل آنتیبیوتیکها بوده و در برخی موارد احتمال دارد نیاز به جراحی برای برداشتن بافت عفونی داشته باشد.
کارهایی که بیمار مبتلا به استئومیلیت باید انجام دهد
- محدودیتهای پیش از ویزیت را بشناسید، گاهی لازم است که فرد پیش از ویزیت اقدامات خاصی انجام دهد و یا اینکه رژیم غذایی خود را محدود کند.
- علایم و نشانههای خود را به دقت یادداشت کنید.
- لیستی از داروها، مکملها، ویتامینهای مصرفی تهیه کنید.
- سوالات خود را از قبل آماده کنید.
برخی از سوالات احتمالی عبارتند از:
- عمدهترین دلیل بروز علائم چیست؟
- برای تشخیص بیماری چه تستهایی لازم است و برای انجام این آزمایش ها باید اقدامات خاصی انجام شود؟
- چه درمانهایی برای عفونت استخوان وجود دارد و کدام یک از آنها توصیه میشود؟
- درمان چه عوارض جانبی احتمالی دارد؟
- بهبودی چه مدت زمان خواهد برد؟
- من به بیماریهای دیگری هم مبتلا هستم، چگونه باید آنها را با هم مدیریت کرد؟
- برای داروهای تجویزی، جایگزینی وجود دارد؟
- از طریق چه وبسایتها و یا بروشورهایی میتوان اطلاعات بیشتری ،ب کرد؟
کارهایی که پزشک انجام میدهد
عفونت استخوان پای دیابتی یک بیماری جدی و بالقوه تهدیدکننده زندگی یک فرد است. این عفونت استخو، زم، اتفاق میافتد که باکتری وارد استخوانهای پا شده و شروع به گسترش میکند. این عفونت بیشتر در اثر ش،تگی پوست، مانند تاول یا زخم ایجاد میشود که به باکتریها اجازه میدهد تا به بافت زیرین وارد شوند. علائم عفونت استخوان پای دیابتی شامل درد، قرمزی و تورم است. درمان عفونت پای دیابتی معمولاً شامل آنتیبیوتیک، دبریدمان جراحی و احتمالاً قطع عضو خواهد بود. در صورت وجود علائم عفونت استخوان پا، باید فرد فوراً به دنبال مراقبت پزشکی و ملاقات با پزشک متخصص باشد.
عفونت مغز استخوان
باکتری استئومیلیت وضعیت بالقوه جدی و دردناکی ایجاد میکنند که میتواند باعث آسیب طول،مدت به استخوانها و بافتهای اطراف آن شود. علائم استئومیلیت باکتریایی میتواند شامل تب، ،ز، خستگی، درد موضعی، تورم، قرمزی و گرمی در ناحیه عفونت باشد.
افرادی که در معرض افزایش خطر ابتلا به عفونت استخوان هستند، شامل افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، مبتلایان به دیابت، افرادی با گردش خون ضعیف، افرادی که از داروهای داخل و، استفاده میکنند و افرادی که سابقه ش،تگی استخوان یا عفونت مفصل دارند، هستند.
راهحل این نوع عفونت درمان با آنتیبیوتیک یا جراحی برای برداشتن بافت عفونی است. در برخی موارد، ضدعفونی ناحیه آلوده با محلولهای ضدعفونیکننده امکان دارد برای کمک به رفع عفونت ضروری باشد. در موارد شدیدتر، عفونت ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و آنتیبیوتیکهای داخل و، داشته باشد.
عفونت استخوان ساق پا
عفونت استخوان انگشتان
برخی از بیماریها یا عوامل استئومیلی را تشدید میکنند که از مهمترین آنها میتوان به فهرست عوامل زیر اشاره کرد:
- دیابت؛ دیابت میتواند خطر ابتلا به استئومیلیت را به دلیل کاهش جریان خون در استخوانها افزایش دهد. این عارضه میتواند بدن را برای مبارزه با عفونت ضعیف کند.
- سیستم ایمنی ضعیف؛ سیستم ایمنی ضعیف، مبارزه با عفونت را برای بدن دشوار میکند که میتواند منجر به استئومیلیت شود.
- بهداشت ضعیف؛ عدم رعایت بهداشت در ناحیه استخوان عفونی میتواند باعث ورود باکتریها و ایجاد عفونت استخو، شود و آن را شدیدتر کند.
- زخمهای باز؛ زخمهای باز روی یا نزدیک استخوان عفونی میتوانند به باکتریها اجازه ورود داده و باعث عفونت استخوان شوند.
- استفاده طول،مدت از آنتیبیوتیکها؛ استفاده طول،مدت از آنتیبیوتیکها میتواند تعادل باکتریهای مفید در بدن شما را به هم بزند و باکتریهای مضر را راحتتر باعث عفونت استخوان شوند.
- سن؛ افراد مسن به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به استئومیلیت هستند.
- مصرف داخل و، دارو؛ مصرف داخل و، دارو خطر عفونت استخوان را افزایش میدهد زیرا احتمال ورود باکتری به بدن وجود دارد.
چه افرادی در خطر عفونت استخوان هستند؟
علاوهبراین افرادی که اخیراً تحت عمل جراحی یا تروما قرارگرفتهاند، افرادی که سابقه عفونتهای پوستی یا بافت نرم دارند و افرادی که تعویض مفصل مصنوعی دارند، در معرض افزایش خطر عفونت استخوان قرار دارند. افراد سیگاری و مبتلایان به بیماریهای مزمن، همچون دیابت و یا نارسایی کلیوی، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به عفونت استخوان قرار دارند. افراد دیابتی در صورت داشتن زخم در پا ممکن است به عفونت استخوان هم دچار شوند
تشخیص عفونت استخوان
عفونت استخوان انگشت که به،وان استئومیلی انگشتی نیز شناخته میشود، توسط باکتریهایی ایجاد خواهد شد که به استخوان حمله میکنند. این باکتریها میتوانند از طریق زخم وارد استخوان شوند. سایر علل عفونت استخوان انگشت عبارتاند از: آسیب مستقیم به استخوان، گردش خون ضعیف در انگشت، یا سیستم ایمنی ضعیف.
عفونت استخوان پای دیابتی
استئومیلی انواع مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
- استئومیلیت حاد؛ این شایعترین نوع استئومیلیت است و در اثر عفونتهای باکتریایی ایجاد میشود. معمولاً این نوع استئومیلیت کودکان را تحت تأثیر قرار میدهد و تمایل به شروع ناگه، علائم دارد.
- استئومیلیت مزمن؛ این نوع استئومیلیت در اثر عفونت طول،مدت استخوان ایجاد میشود و در بزرگسالان بسیار شایعتر است. شروع آن کند بوده و احتمال دارد ماهها یا حتی سالها طول بکشد تا ایجاد شود.
- استئومیلیت تحت حاد؛ این نوع استئومیلیت ،یبی از استئومیلیت حاد و مزمن است. این بیماری در اثر یک عفونت باکتریایی ایجاد میشود که کاملاً از بین نمیرود و میتواند عودکننده باشد.
- استئومیلیت هماتوژن؛ این نادرترین نوع استئومیلیت است و توسط باکتریهایی ایجاد میشود که از یک عفونت دور به استخوان گسترش یافتهاند. این بیماری بیشتر در کودکان ،دسال دیده میشود و میتواند هر استخو، در بدن را تحت تأثیر قرار دهد.
- استئومیلیت تروماتیک؛ این نوع استئومیلیت در اثر عفونت مستقیم استخوان به دلیل آسیب تروماتیک ایجاد میشود. این بیماری در ورزشکار، که دچار ش،تگی استخوان میشوند شایع است و میتواند منجر به عوارض بیشتر شود.
- آرتریت سپتیک؛ این التهاب مفاصل ناشی از عفونت باکتریایی است. این بیماری ارتباط نزدیکی با استئومیلیت دارد و میتواند باعث درد و ناتو، شدید شود.
- استئومیلیت سلی؛ این عفونت استخوان ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است. در کودکان شایعتر بوده و در صورت عدم درمان میتواند شدید باشد.
علائم عفونت استخوان
داروها باید توسط پزشکان متخصص تجویز شوند و استفاده از آنها بدون تجویز پزشکی خطرات زیادی به دنبال دارد اما بااینحال داروهایی که امکان دارد برای استئومیلی تجویز شوند شامل فهرست داروهای زیر است:
- سفالوسپورین
- فلوروکینولون
- اگزازولیدینون
- پنیسیلین
- گلیکوپپتیدها
- آمینوگلیکوزیدها
- وانکومایسین
- کلیندامایسین
- ماکرولیدها
- ریفامپیسین
آنتیبیوتیک برای عفونتهای استخو،
استئومیلی زم، رخ میدهد که باکتریها یا قارچها به استخوان حمله کنند. عفونت استخوان میتواند باعث درد شدید، تورم، قرمزی و تب شود. در صورت عدم درمان، عفونت میتواند منجر به ت،یب استخوان و بافت اطراف آن و همچنین گسترش به سایر نواحی بدن شود. عفونت استخوان در برخی از شرایط حتی میتواند تهدیدکننده زندگی باشد و باید بهسرعت شخصی که از این عارضه رنج میبرد درمان شود.
باکتری استئومیلیت
آنتیبیوتیکهایی که معمولاً برای درمان عفونتهای استخو، استفاده میشوند عبارتاند از سفالوسپورین، پنیسیلین، فلوروکینولون و وانکومایسین. داروهای دیگری مانند سولفونامیدها و کلیندامایسین نیز ممکن است تجویز شوند. آنتیبیوتیک خاص تجویز شده به نوع باکتری عامل عفونت و همچنین سابقه پزشکی فرد و سایر عوامل بستگی دارد.
داروی گیاهی برای عفونت استخوان
عفونتهای استخو، از راههای مختلفی قابلانتقال هستند که در زیر به آنها اشاره شده است:
- تماس مستقیم؛ این رایجترین راه انتقال عفونت استخوان است. تماس مستقیم با فرد مبتلا، مانند زخم یا تج،ات پزشکی مش،، میتواند منجر به گسترش عفونت استخوان شود.
- ذرات معلق در هوا؛ ذرات معلق در هوا، مانند باکتریها، میتوانند توسط افراد سالم استنشاق شوند و میتوانند منجر به گسترش عفونت استخوان شوند.
- خون؛ عفونتهای انتقالیافته از طریق خون میتوانند از طریق تبادل خون، یا از طریق انتقال خون یا از طریق یک روش پزشکی دیگر، منتقل شوند.
- غذا یا آب آلوده؛ خوردن یا آشامیدن غذا یا آبی که به عفونت استخو، آلوده شده است میتواند منجر به گسترش عفونت شود.
- ،ات؛ برخی از ،ات مانند کنهها و ککها میتوانند عفونت استخوان را منتقل کنند.
- تماس با حیوانات؛ تماس با حیوانات، مانند نوازش یا گاز گرفتن، میتواند منجر به انتقال عفونت استخوان شود.
انواع استئومیلیت
عفونتهای استخو،، میتوانند توسط باکتریها، قارچها، ویروسها یا سایر میکروارگ،سمها ایجاد شوند. شایعترین علت عفونت باکتریایی معمولاً توسط باکتری استافیلوکو، اورئوس ایجاد میشود. علل دیگر عبارتاند از تروما، جراحی، مصرف مواد مخدر داخل و، و شرایط پزشکی مانند دیابت و HIV/AIDS.
عفونت استخوان یا استئومیلی نوعی عفونت در مغز استخوان است. این بیماری نوعی وضعیت التهابی است که توسط باکتریها، قارچها یا سایر میکروارگ،سمها بهطور مستقیم یا از طریق جریان خون وارد استخوان میشود. در صورت دیدن علائم عفونت استخوان مراجعه به پزشک ارتوپدی بسیار ضروری است زیرا هرگونه سهلانگاری و درنگ ،، احتمال دارد به قیمت زندگی یک انسان تمام شود.
عفونت استخوان پا معمولاً توسط باکتریهایی مانند استافیلوکوک یا استرپتوکوک ایجاد میشود و این میتواند به دلیل جراحت برداشتن، ش،تگی و عوامل دیگر باشد. راهحل معمولاً آنتیبیوتیک یا جراحی برای برداشتن هرگونه بافت عفونی است. در موارد نادر و بسیار شدیدتر احتمال دارد حتی قطع عضو لازم باشد.
عفونت استخوان لگن ناشی از چیست؟
در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید تا در رابطه با بیماری عفونتهای استخو،، انواع آن، عوارض، دلایل و بسیاری دیگر از جنبههای این بیماری به بحث بپردازیم.