علت واریس واژن چیست؟ چگونه علائم آن را مدیریت کنیم؟

زن مبتلا به واریس واژن

تورم و التهاب رگ های خونی در ناحیه واژن که باعث عفونت می شود واریس واژن در این ناحیه دچار واریس شده و باعث درد لگن و درد واژن خواهند شد. از دیگر علائم واریس دستگاه تناسلی در ،ن، علاوه بر تورم رگ ها، می توان به سوزش پوست و احساس فشار در این ناحیه اشاره کرد. علائم قابل مشاهده واریس در واژن پیچ خوردگی رگ های خونی آبی یا بنفش است. واریس واژن در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش فشار روی ناحیه لگن شایع تر است.

برای درمان واریس واژن، متخصص ،ن انواع درمان های خانگی و درمان های پزشکی مانند لیزر درم، و جراحی واریس را تجویز می کند. متخصصان ،ن همچنین توصیه های لازم را برای پیشگیری از واریس به ،ن باردار خواهند داد.

با مطالعه این مطالب از مجله پزشکی دکتر دکتر با روش های مختلف درمان خانگی و پزشکی واریس واژن آشنا می شوید.

در آ، اگر در مورد واریس واژن در دوران بارداری سوالی داشتید در ،مت نظرات بنویسید. متخصص پزشکی ما پاسخ خواهد داد.

واریس واژن چیست؟

واریس واژن وریدهای متورم در ناحیه واژن هستند که عمدتا در دوران بارداری ایجاد می شوند. این شرایط ناشی از افزایش جریان خون به لگن، بزرگ شدن رحم و تغییرات هورمونی است که باعث می‌شود سیاهرگ‌ها نتوانند خون را به درستی به قلب برگردانند. علائم واریس تناسلی در ،ن شامل تورم، درد، فشار و خارش در ناحیه واژن است. رگهای واریسی معمولاً پس از زایمان بهبود می یابند. اما گاهی اوقات، درمان های خاصی مانند ،روتراپی مورد نیاز است.

علائم واریس واژن چیست؟

در واریس واژن، سیاهرگ های متورم و پیچ خورده در ،مت بیرونی دستگاه تناسلی ،ن به خصوص در دوران بارداری ظاهر می شود. در ج، زیر به شایع ترین علائم واریس واژن اشاره کرده ایم:

علائم واریس واژن شرح علائم
احساس فشار، درد و سنگینی در ناحیه فرج درد هنگام نشستن، ایستادن یا داشتن رابطه ، بدتر می شود
تحریک پوست همراه با خارش در ناحیه واژن
ظهور سیاهرگ های متورم و تغییر رنگ رگه های آبی یا بنفش که پیچ خورده یا خوشه ای هستند
بدتر شدن علائم در موارد خاص تحریک، درد و سایر علائم با نشستن یا ایستادن طول، مدت بدتر می شود

علائم واریس در ،ن معمولا پس از زایمان بهبود می یابد. برای کنترل این علائم باید از اقدامات درم، مانند پوشیدن لباس حمایتی، استفاده از کمپرس سرد در ناحیه مورد نظر و افزایش مصرف آب استفاده کرد. در موارد شدیدتر یا در صورت تداوم علائم واریس واژن پس از زایمان، روش های درم، مانند ،روتراپی توصیه می شود.

علت واریس واژن چیست؟

رگ های واریسی واژن به دلیل ناتو، وریدها در بازگشت خون به قلب ایجاد می شود. این حالت معمولا در دوران بارداری ظاهر می شود و به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی در بدن در این دوران رخ می دهد. در زیر به دلایل اصلی واریس واژن اشاره می کنیم:

  • افزایش حجم خون. در دوران بارداری، مقدار خون در بدن افزایش می یابد تا نیازهای جنین را تامین کند. این افزایش اندازه باعث می شود رگ ها فشار بیشتری را تحمل کنند و متورم شوند.
  • افزایش فشار رحم بر روی وریدهای لگن. با بزرگ شدن رحم در دوران بارداری، فشار بیشتری به وریدهای لگن و واژن وارد می شود. این فشار بازگشت خون به قلب را دشوار می کند و باعث متورم شدن سیاهرگ ها می شود.
  • تغییرات هورمونی تغییرات هورمونی، به ویژه افزایش سطح پروژسترون، باعث شل شدن دیواره رگ های خونی می شود. این آرامش، توانایی رگ ها را برای هدایت خون کاهش می دهد و خون در آنها تجمع می یابد.
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی افرادی که سابقه خانوادگی واریس دارند بیشتر در معرض ابتلا به واریس واژن هستند.
  • ایستادن یا نشستن برای مدت طول،. ماندن در وضعیت های ثابت برای مدت طول، منجر به تجمع خون در سیاهرگ های پایین تنه و لگن می شود و علائم واریس واژن را تشدید می کند.

این شرایط باعث می شود وریدهای واژن نتوانند خون را به خوبی پمپاژ کنند. در نتیجه خون در آنها جمع می شود و باعث ایجاد واریس واژن می شود.

ایستادن و نشستن طول، مدت از عوامل بروز واریس واژن در دوران بارداری است.ایستادن و نشستن طول، مدت از عوامل بروز واریس واژن در دوران بارداری است.

علت واریس واژن در بارداری چیست؟

واریس واژن در دوران بارداری به دلیل برخی تغییرات فیزیولوژیکی ایجاد می شود. افزایش حجم خون در دوران بارداری باعث افزایش فشار روی وریدهای لگن می شود و باعث تورم آن ها و تجمع خون در سیاهرگ ها می شود. همچنین با بزرگ شدن رحم، فشار بیشتری به رگ های لگن و ناحیه واژن وارد می شود و گردش خون را با مشکل مواجه می کند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری نیز دیواره سیاهرگ ها را ضعیف می کند و آنها را مستعد ابتلا به واریس می کند.

بر اساس گزارش مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی (NCBI)،

بسیاری از ،ن در دوران بارداری به خصوص در بارداری دوم از واریس رنج می برند. بر اساس مطالعات مختلف، حدود 10 تا 22 درصد ،ن باردار از واریس واژن رنج می برند. این عدد ممکن است بیشتر باشد. از آنجایی که بسیاری از ،ن نمی توانند رگ های بزرگ شده را احساس کنند یا ببینند، تشخیص داده نمی شوند. بسیاری از افراد دیگر ترجیح می دهند به دنبال کمک پزشکی نباشند.

بنابراین تغییرات فیزیولوژیکی، افزایش حجم خون لگن، بزرگ شدن رحم و تغییرات هورمونی با هم خطر ابتلا به واریس واژن را در دوران بارداری افزایش می دهد.

عوارض واریس واژن چیست؟

واریس واژن معمولاً بی ضرر است و معمولاً پس از زایمان برطرف می شود. اما عوارض و مشکلاتی نیز ایجاد می کند. مهمترین عوارض واریس دستگاه تناسلی در ،ن به شرح زیر است:

  • درد و ناراحتی. کاهش کیفیت زندگی روزانه فرد به دلیل افزایش درد و فشار در ناحیه واژن هنگام ایستادن یا نشستن طول، مدت یا در حین فعالیت هایی مانند رابطه ،.
  • خارش و تحریک پوست. باعث خارش و سوزش پوستی آزاردهنده در ناحیه واژن به دلیل تورم رگ‌ها می‌شود.
  • خطر پارگی عروق. احتمال خونریزی جزئی در موارد خاص مانند پارگی رگ های خونی در ناحیه تناسلی زن در هنگام زایمان طبیعی
  • تشکیل ،ه خون. تشکیل ،ه های خون و پیدایش شرایط جدی تری مانند ،ه شدن خون در اثر واریس ناحیه تناسلی ،ن
  • سندرم احتقان لگن. درد مزمن و کاهش کیفیت زندگی به دلیل تورم شدید و بیش از حد عروق واژن و سایر ،مت های لگن و کاهش جریان خون در آن ناحیه.

عوارض واریس واژن نادر است و معمولاً با مدیریت و مراقبت های پزشکی من، قابل کنترل است.

واریس در ،ن چگونه درمان می شود؟

درمان واریس دستگاه تناسلی در ،ن به خصوص در دوران بارداری به شدت علائم و وضعیت بیمار بستگی دارد. برخی از روش های رایج و موثر درمان واریس واژن عبارتند از:

  • درمان های محافظه کارانه این روش ها معمولا برای درمان واریس واژن در دوران بارداری توصیه می شود. زیرا رگ های واریسی اغلب پس از زایمان بهبود می یابند. این درمان ها شامل پوشیدن لباس های حمایتی و فشرده سازی، کمپرس سرد، افزایش مصرف آب و کاهش مصرف نمک است.
  • ،روتراپی; این روش شامل تزریق یک محلول به داخل وریدهای متورم است که باعث بسته شدن و ناپدید شدن رگ‌ها می‌شود. این روش اغلب برای افرادی که پس از زایمان همچنان از واریس رنج می برند بسیار موثر است.
  • فلبکتومی; در این روش وریدهای آسیب دیده از طریق برش های کوچک روی پوست برداشته می شوند. این روش در درمان واریس سطحی موثر است.
  • پیوند; در این روش، برش‌های کوچکی برای برداشتن یا بستن بخش‌های کوچکی از رگ‌های خونی آسیب دیده ایجاد می‌شود. این روش برای درمان سیاهرگ های پیچیده و بسیار متورم استفاده می شود.
  • آمبولیزاسیون; در این روش با تزریق مواد خاصی به داخل سیاهرگ ها با استفاده از کاتتر، جریان خون به آن ناحیه را متوقف کرده و باعث کوچک شدن رگ ها می شوند.
  • تغییرات سبک زندگی و مدیریت علائم ورزش سبک و پیاده روی به بهبود جریان خون کمک می کند. خوابیدن به سمت چپ بدن و بالا بردن پاها فشار وارده بر سیاهرگ ها را کاهش می دهد.

هر یک از این روش ها با تشخیص متخصص ،ن و با توجه به شرایط بیمار و شدت علائم مشخص می شود.

لباس های فشرده یکی از عوامل بهبود علائم واریس واژن هستندلباس های فشرده یکی از عوامل بهبود علائم واریس واژن هستند

درمان جراحی واریس واژن

واریس واژن با جراحی درمان می شود، در موارد شدید یا اگر درمان های غیرجراحی جواب نداد. روش های جراحی شامل ،روتراپی، فلبکتومی و بستن می باشد. در ،روتراپی ماده ای به ورید تزریق می شود که باعث بسته شدن و ناپدید شدن آن می شود. در فلبوتومی، وریدهای برآمده از طریق برش‌های کوچک برداشته می‌شوند و روش بستن نیز شامل بستن وریدهای مشکل‌ساز برای توقف جریان خون است. این اقدامات باید زیر نظر متخصص ،ن انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

درمان واریس واژن با لیزر

درمان واریس واژن با لیزر یکی از روش های کم تهاجمی است که برای تسکین علائم و بهبود ظاهر رگ های واریسی استفاده می شود. در این روش پرتوهای لیزر مستقیماً به وریدهای متورم تابیده شده و باعث بسته شدن و در نهایت ناپدید شدن آنها می شود. این روش بدون درد و با حداقل زمان بهبودی انجام می شود و برای افراد مقاوم به درمان های غیر جراحی من، است. با این حال، متخصص ،ن باید توصیه های لازم را برای ارزیابی من، بودن این روش ارائه دهد.

روش های خانگی برای درمان واریس در ،ن

درمان های خانگی برای واریس واژن در کاهش علائم و بهبود وضعیت واریس واژن به ویژه برای درمان واریس واژن در دوران بارداری موثر است. در زیر به چند روش خانگی برای درمان واریس تناسلی در ،ن پرداخته ایم:

  • پوشیدن لباس حمایتی یا فشاری؛ استفاده از لباس های مخصوص حمایتی که برای حمایت از ناحیه واژن طراحی شده اند به کاهش فشار و تورم رگ ها کمک می کند.
  • از کمپرس سرد استفاده کنید. قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه واژن التهاب و درد را کاهش داده و علائم را به طور موقت تسکین می دهد.
  • تغییر وضعیت و اجتناب از ایستادن یا نشستن طول، مدت؛ از ایستادن یا نشستن طول، مدت خودداری کنید. تغییر موقعیت مکرر و بالا بردن پاها به بهبود جریان خون کمک می کند.
  • خوابیدن به پهلوی چپ؛ این باعث کاهش فشار روی وریدهای لگن و بهبود جریان خون می شود.
  • افزایش مصرف آب و کاهش مصرف نمک؛ نوشیدن روزانه 10 تا 12 فنجان آب باعث بهبود جریان خون و کاهش تورم می شود. همچنین محدودیت مصرف نمک از تجمع مایعات در بدن و بدتر شدن رگ های واریسی جلوگیری می کند.
  • ورزش سبک و پیاده روی. فعالیت های سبک مانند پیاده روی می تواند به بهبود گردش خون کمک کند، اما از فعالیت های شدید خودداری کنید.
  • لباس راحت و ، بپوشید؛ استفاده از لباس های نخی و ، باعث کاهش ناراحتی ناشی از جلوگیری از تحریک پوست می شود.

این روش های خانگی برای درمان واریس در ،ن کمک زیادی به بهبود علائم می کند. اما اگر این علائم شدید یا مقاوم به درمان های خانگی هستند، حتما باید به متخصص ،ن مراجعه کنید. برای آشنایی بیشتر با اهمیت مراجعه به متخصص ،ن در این مورد بخو،د: تخصص ،ن و زایمان چیست؟

درمان واریس واژن با خوابیدن به پهلوی چپ زن بارداردرمان واریس واژن با خوابیدن به پهلوی چپ زن باردار

لباس های فشرده ضد واریس

استفاده از لباس های فشرده برای درمان واریس واژن به کاهش علائم ناشی از واریس کمک می کند. این لباس ها با اعمال فشار ملایم به ناحیه لگن، گردش خون را بهبود می بخشد و تورم و درد را کاهش می دهد. این لباس ها برای درمان واریس واژن در دوران بارداری توصیه می شود. زیرا باعث کاهش فشار روی رگ ها خواهد شد. برای دستیابی به بهترین نتیجه در درمان واریس در ،ن، این محصولات باید طبق تجویز پزشک و در اندازه من، استفاده شوند.

،روتراپی واژن

،روتراپی واژینال یک روش مداخله ای ساده برای درمان واریس واژن است که با تزریق محلول به وریدهای واریسی دیواره سیاهرگ را تحریک کرده و در نهایت آن را می بندد. این روش باعث کاهش علائمی مانند درد، تورم و احساس فشار خواهد شد و معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. درمان واریس واژن بدون نیاز به جراحی یکی از مهمترین مزایای ،روتراپی است که نتایج موثری در بهبود ظاهر و علائم واریس دارد. ،روتراپی برای افرادی که به درمان های غیر جراحی مقاوم هستند توصیه می شود.

چگونه از واریس واژن در بارداری جلوگیری کنیم؟

پیشگیری از واریس واژن در دوران بارداری به طور کامل امکان پذیر نیست. زیرا تغییرات طبیعی در بدن مانند افزایش حجم خون و فشار رحم بر روی سیاهرگ های لگن از عوامل اصلی این مشکل است. با این حال، می توان اقدامات پیشگیرانه ای برای کاهش خطر ابتلا به واریس واژن یا کاهش علائم آن انجام داد. در زیر موثرترین راه های پیشگیری از زگیل تناسلی ،نه را ذکر کرده ایم:

  • با تغییر مکرر وضعیت بدن و اجتناب از نشستن یا ایستادن طول، مدت، جریان خون را بهبود بخشید
  • با پوشیدن لباس های حمایتی و جوراب های فشاری از تجمع خون در رگ ها جلوگیری کنید و فشار وارده بر رگ ها را کاهش دهید.
  • – رفع فشار از عروق بزرگ لگن و بهبود جریان خون به قلب به دلیل خوابیدن به پهلوی چپ
  • با انجام ورزش های سبک و پیاده روی منظم، گردش خون را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به واریس را کاهش دهید
  • فیبر کافی برای جلوگیری از یبوست بخورید، مصرف آب را افزایش دهید تا گردش خون را بهبود بخشد و با کاهش مصرف نمک ورم ​​را کاهش دهید.
  • با پوشیدن لباس های ، و راحت، جریان خون را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به واریس را کاهش می دهد

همه این اقدامات به کاهش خطر ابتلا به واریس واژن در دوران بارداری کمک می کند.

برای تشخیص و درمان واریس واژن به متخصص ،ن مراجعه کنیدبرای تشخیص و درمان واریس واژن به متخصص ،ن مراجعه کنید

بهترین پزشک برای درمان واریس واژن در دوران بارداری کیست؟

برای درمان واریس واژن در دوران بارداری مراجعه به متخصص ،ن و زایمان توصیه می شود. این متخصص ،ن تورم و التهاب رگ های واریسی در ناحیه واژن را ارزیابی می کند و انواع روش های درم، مانند درمان های خانگی، ،روتراپی، لباس های فشرده سازی یا جراحی واریس را تجویز می کند.

اگر شما نیز دچار تورم و التهاب وریدهای سطحی و رگ‌های خونی در ناحیه واژن هستید، برای اطمینان از نداشتن واریس به پزشک متخصص ،ن مراجعه کنید. برای گرفتن ،ت با متخصص ،ن می تو،د از امکان ،ت دهی آنلاین با متخصص ،ن در سایت دکتر دکتر استفاده کنید.

منابع:

webmd.com

american-،spital.org

سوالات متداول در مورد واریس واژن

بر،ب ها:

محتوای این مقاله فقط برای اطلاعات عمومی شما است و نسخه تجویز نمی شود.

اشتراک گذاری

]
منبع: https://drdr.ir/mag/،r-varicosities/