پاک ، تتو با استفاده لیزر مانند دیگر روشهای موجود، عوارض مربوط به خود را دارد. ایجاد لکههای سفید، جذب هموگلوبین و خونریزیهای بسیار خفیف از رایجترین عوارض ریموو تاتو با لیزر هستند. گاهی اوقات نیز به خاطر نازک بودن پوست و شدت لیزر بر اساس طول موج، تاولهایی روی پوست ایجاد میشود. البته این عوارض موقتی بوده و پس از گذشت ۷ الی ۱۰ روز از بین میروند.
عوارض تاتو روی ،متهای مختلف بدن
تتو توسط یک متخصص یا فرد تتو کار انجام میشود که به آن تاتو آرتیست هم میگویند. این کار با استفاده از دستگاههای کوچکی انجام میشود که مجهز به سوزنهای ظریف هستند. این سوزنها روی پوست کشیده شده و با ایجاد سوراخ هایریزی روی پوست، جوهر را به لایههای داخلی پوست میفرستند.
بیشتر بیماریهای عفونی و خونی از طریق خون منتقل میشوند. هپاتیت بی، رسا، کزاز، اچ آی وی، هپاتیت سی و استافیلوکوک اورئوس نمونههایی از این بیماریها هستند.
انجام تاتو روی هر کدام از ،متهای بدن ممکن است عوارض متفاوتی داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
۱. عوارض تتو روی بخیه
لمس محل تاتو شده فقط در مواردی خاص امکانپذیر است. برای مراقبت از خالکوبی و جلوگیری از عوارض خطرناک تتو، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
نباید از لباسهایی استفاده کنید که در ناحیه تاتو به پوست بدن می،بند.
در هفته نخست پس از خالکوبی، باید از رفتن به است، یا ورود به آب خودداری شود
پوست تاتو شده را باید با آب و صابون شسته و به آرامی با حوله خشک کرد.
در طول روز باید محل مورد نظر را با ، مرطوبکننده ملایم و بیبو، چرب و مرطوب کنید.
در هفتههای ابتدایی پس از تتو، پوست خود را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید.
باند پیچی تاتو فقط باید در یک تا دو ساعت ابتدایی بعد از تاتو باشد. استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک هم میتواند از بروز عفونتهای احتمالی جلوگیری کند.
تا دو هفته پس از تتو ،، به ناحیه مورد نظر دست نزنید. شاید این دستکاری شما باعث از بین رفتن طرح و نقش خالکوبی شود.
چه زم، به پزشک مراجعه کنیم؟
یکی از رایجترین عوارضی که در ارتباط با انجام تتو وجود دارد، مربوط به حساسیتهای پوستی است. این حساسیتها با احساس خارش در ناحیهای مورد نظر از بدن شروع شده و امکان دارد حتی سالها پس از تاتو ، هم رخ دهد.
لایه سطحی پوست بعد از تاتو ،، به دو هفته زمان برای بهبود کامل نیاز دارد. حتی برای جلوگیری از عفونتهای احتمالی، لازم است که از دست زدن به تاتو خودداری شود.
گاهی اوقات تاتوی ابرو در آرایشگاهها به صورت استریل نشده انجام میشود و زمینه برای ورود انواع میکروبها از طریق نوک سوزن به وجود میآید. علاوه بر این، رنگهایی که برای تاتوی ابرو استفاده میشود گاهی سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و باعث ایجاد خارش، قرمزی و التهاب روی پوست میشود. در حالت کلی از عوارض تاتوی ابرو میتوان موارد زیر را نام برد:
ایجاد عفونت روی پوست
به وجود آمدن ضایعه
مبتلا شدن فرد به عفونت باکتریایی
احتمال انتقال بیماریهایی همچون هپاتیت و ایدز
ایجاد ورم و التهاب روی پوست
۴. عوارض تاتو لب
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
مشکل دیگری که استفاده از تتو دارد، احتمال بروز اشتباه در حین انجام ام آر آی است. چون رنگهای حک شده روی پوست ثابت بوده و در برخی موارد باعث مخدوش شدن تصویر ام آر آی میشوند. این موضوع باعث بروز اشتباه در تشخیص پزشک شده و احتمال خطا را بالا میبرد.
9. خونریزی
ا،ر عوارضهای خطرناک تتو، به خاطر رعایت ن، اصول بهداشتی توسط فرد تتو کار است. چون سوزن تتو به خون آغشته شده و اگر به خوبی ضدعفونی نشود، باعث انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر خواهد بود.
این باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکهای مصرفی مقاوم بوده و منجر به ایجاد آبسه در محل مورد نظر میشود. برای درمان آبسه هم نیاز به انجام روشهای کلینیکی است. مورد بعدی مربوط به ایجاد جوش و متورم شدن بیش از اندازه محل تاتوکاری است.
زندگی در فضایی مملو از آلایندههای صنعتی و نازک شدن لایه جو زمین، از مهمترین دلایل ابتلا به سرطانهای پوستی است. این نوع سرطان را میتوان از روی خالهای متعدد و قرمزیهای موجود روی پوست بدن تشخیص داد.
از مهمترین عوارض تاتو خط لب میتوان به متورم، دردناک و قرمز شدن لبها اشاره کرد که پس از بهبود، زخمها تا میزان زیادی کاهش پیدا میکنند. از دیگر عوارض پوستی خالکوبی لب میتوان به زخم، خارش، تحریک پوست و بیماری اشاره کرد.
۵. عوارض تاتو بن مژه
البته در برخی موارد هم عفونت پوستی خود را با متورم شدن محل تاتو شده نشان میدهد. احتمال بروز این نوع از عوارض تتو در دو هفته اول بعد از تتو، بیشتر از مواقع دیگر است.
3. بیماریهای خونی
فرد تاتو کار از چنین فرآیندی برای ایجاد نقش و تصاویر سهبعدی روی پوست استفاده میکند. این کار توام با کمی درد و خونریزی بوده که قابل تحمل است. به همین خاطر برای انجام تاتو، نیازی به بیهوشی و بیحس ، پوست نیست.
۶. عوارض تتو داخل چشم
عفونت پوستی، از دیگر عارضههای شایع مربوط به تتو است. این وضعیت به خاطر مخلوط شدن آب غیر استریل با جوهر تتو رخ میدهد. از نشانههای رایج عفونت پوستی ناشی از تتو، میتوان به خارش، قرمزی پوست و خارج شدن ترشحات از پوست اشاره کرد.
اما تتو روی بخیه و چنین نقاط خاص از بدن، حساسیتهای مربوط به خود را دارد. جای زخم یا بخیه باید به طور کامل بهبود یافته باشد. در غیر اینصورت کار خالکوبی باعث باز شدن بیشتر جای زخم و حتی ایجاد زخمهای جدید میشود.
۲. عوارض تاتو خط چشم
افرادی که روی بدن خود خالکوبی انجام میدهند، تا یک دوره زم، اجازه اهدای خون را نخواهند داشت. ی،ی پس از تزریق جوهر به لایههای پوست، تا یک هفته الی یک ماه باید برای اهدای خون صبر کنید.
تتو دائم خط چشم نوعی آرایش است که به آن میکروپیگمنتیشن چشم هم میگویند. این تتو معمولاً توسط افرادی انجام میشود که دچار افتادگی پلک بوده و به دنبال روشی دائمی برای رفع آن میگردند. اما معمولاً افرادی که این تتو را انجام میدهند، دچار عوارض زیر میشوند:
ریزش مژه و حتی ابروها
بروز حساسیتهای پوستی در ناحیه مورد نظر
افزایش حساسیت نسبت به نور مستقیم آفتاب
امکان ظاهر شدن تودههای گوشتی همچون کهیر در اطراف چشم
احتمال انتقال ویروسهای هپاتیت و ایدز از طریق دستگاههای تاتو
۳. عوارض تاتو ابرو
اما انجام تتو روی پوست، مانعی جدی برای انجام چنین فرآیندی است. چون مانع از این جذب مجدد شده و میزان تعریق بدن را کاهش میدهد. پس بدن به لحاظ تغییرات بدنی دچار ضررهایی مانند گرفتگی عضلات میشود.
7. ابتلا به سرطان
اما بعضی از این زخمها موقتی نبوده و برای همیشه روی پوست میمانند. زخمهای کلوئیدی یک نمونه از این نوع زخمها هستند که در اطراف تتو به وجود میآیند.
6. تداخل در تعریق
در برخی موارد خالکوبی یا همان تاتو، باعث فشار روی سیستم لنفاوی میشود. البته اگر در ،مت تاتو شده التهاب وجود داشته باشد، میزان فشار وارده بر سیستم لنفاوی بیشتر خواهد بود.
راههای جلوگیری از عوارض و خطرات تتو
انجام تاتوی چشم خطرات زیادی را برای سلامتی فرد به دنبال دارد. مواردی همچون سوزش چشمها، نابینایی، سوراخ شدن چشم، جدا شدن شبکیه و عفونت چشم از عوارض تاتو چشم محسوب میشود
قبل از تتو عوارض آن را بشناسید!
در واقع سوزن بکار رفته بسیار ریز بوده و سوراخ ایجاد شده سطحی است. اما اگر سابقه اختلال خونی داشته باشید، امکان بروز چنین عوارض خطرناکی در تتو ، وجود دارد.
ذات انجام تتو با ایجاد زخم روی پوست همراه است. اما معمولاً این زخمها خیلی ماندگار نبوده و بعد از مدت کوتاهی از بین میروند. حتی برای بهبود سریعتر جای زخم، میتو،د از پمادهای موضعی استفاده کنید.
برای جلوگیری از عوارض احتمالی تاتو، باید یک سری اقدامات احتیاطی را قبل از خالکوبی در نظر گرفت. مثلاً اینکه چه ،ی خالکوبی میکند؟ آیا فرد مورد نظر تخصص و مجوز لازم برای انجام این کار را دارد؟ علاوهبراین دو مورد، باید موارد بهداشتی زیر را در نظر بگیرید:
فرد تاتوکار باید دستان خود را قبل از خالکوبی شسته و از دستکش استفاده کند.
سوزن و سایر لوازم مورد نیاز برای تاتو باید از بستههای مهر و موم شده خارج شود.
قبل از خالکوبی، اطلاعاتی در خصوص نوع و کیفیت رنگدانه و جوهر مورد استفاده ،ب کنید.
از استریل شدن ابزارهای مورد نیاز برای تاتوکاری مطمئن شوید.
تمامی صندلیها، سینی، روشویی و وسایلی که در تماس با بدن فرد هستند، نیاز به ضدعفونی دارند.
استفاده از دستگاههای تمیز و پیشرفته برای خالکوبی، میتواند احتمال وقوع هر کدام از عوارض تتو را کاهش دهد.
چه ارتباطی بین اهدا خون و تتو وجود دارد؟
امروزه محبوبیت تاتو و خالکوبی در بین افراد جامعه، بیشتر از هر زمان دیگری است. البته قدمت تتو محدود به زمان حال نبوده و در گذشته هم برای نشان دادن اعتقادات و تعلقات فرهنگی از آن استفاده میشد. حتی یون،ان از تتو برای نشانهگذاری بردهها استفاده می،د و این کار در آمریکای ج،ی نمادی از قدرت و غرور بود. اما موضوعی که برای ما اهمیت دارد، بحث عوارض و خطرات تتو است. بههمین خاطر فارغ از نیت انجام این کار بد نیست تا با عوارض تتو آشنا شوید. شاید پاسخ سوالات شما هم در ادامه این مطلب پاسخ داده شود.
تتو چیست و چطور انجام میشود؟
این عارضه بیشتر مخصوص افرادی است که سابقه ابتلا به برخی اختلالات خونی را دارند. مانند افراد مبتلا به بیماری هموفیلی که زخم روی بدن آنها، منجر به خونریزی بیش از اندازه و کنترل نشده میشود. چون خود خالکوبی یا تتو ، به تنهایی باعث خونریزیهای شدید پوستی نمیشود.
در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به طور کامل به بررسی تاتو و شیوه انجام آن پرداختیم و عوارض آن را برشمردیم. عوارض خالکوبی گاهی خفیف بوده و پس از مدتی رفع میشود، اما گاهی عوارض آن خیلی شدید است و به روشهای کلینیکی احتیاج دارید و باید به پزشک مراجعه کنید. برای این کار میتو،د از سایت ،تدهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.