قرص نئوتادین چیست و چه تاثیری در تسکین علائم دارد؟

قرص نئوتادین برای رفع آلرژی و انواع حساسیت

انواع مختلفی از آنتی‌هیستامین‌ها از جمله قرص نئوتادین برای رفع علائم آ،ژی کاربرد دارند. داروی نئوتادین از علائم آ،ژی مانند خارش چشم، عطسه، آبریزش بینی، قرمزی چشم یا کهیر پیشگیری و آن‌ها را درمان می‌کند. لوراتادین نوعی آنتی‌هیستامین نسل دوم برای رفع حساسیت و رینیت آ،ژیک است، ی،ی عوارض کمتری نسبت به آنتی‌هیستامین‌های قدیمی‌تر به همراه می‌آورد. در این مقاله از ،یبات نئوتادین می‌گوییم و عملکرد و کاربردهایش را هم ،وان می‌کنیم. برای ،ب اطلاعات کامل درباره این دارو، با ما همراه باشید.

اگر پرسشی درباره شربت نئوتادین یا اَشکال دیگر آن دارید، بپرسید تا کارشناس سلامتی مجله پزشکی دکتردکتر به شما پاسخ دهد.

داروی نئوتادین چیست و چه ،یبات دارویی دارد؟

قرص نئوتادین و شکل‌های دیگر این دارو از علائم آ،ژی مانند قرمزی، خارش چشم، عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی پیشگیری می‌کنند. این دارو می‌تواند علائم حساسیت را از بین ببرد. ،یبات نئوتادین شامل دس‌لوراتادین (Desloratadine) است که با مسدود، هیستامین به رفع عوارض حساسیت کمک می‌کند. هیستامین هم ماده‌ای است که در طی یک واکنش آ،ژیک توسط بدن آزاد می‌شود. دقت کنید که این دارو برای مصارف دیگر هم کاربرد دارد؛ مثلاً رفع التهاب ناشی از بثورات کهیر یا نیش ،ات. برای استفاده از آن، باید با متخصص گوش و حلق و بینی یا دکتر آ،ژی مشورت کنید. قرص نئوتادین برای سرفه یا علائم سرماخوردگی ویروسی کاربردی ندارد، چون این دارو برای رفع علائم حساسیت است.

داروی نئوتادین، نوعی آنتی‌هیستامین برای رفع حساسیتداروی نئوتادین، نوعی آنتی‌هیستامین برای رفع حساسیت

نام تجاری دارو چیست و به چه نام‌هایی در بازار موجود است؟

قرص نئوتادین که با نام‌های دیگری مانند لوراتادین هم عرضه می‌شود، ،اوین تجاری مختلفی دارد. دس‌لوراتادین یکی از نام‌های تجاری این دارو است. از ،اوین تجاری آن در کشورهای دیگر و بازارهای خارجی باید به موارد زیر هم اشاره کنیم:

  • الاورت؛ Alavert
  • کلاریتین؛ Claritin

با آگاهی از ،اوین تجاری داروها، در زمان تهیه آن‌ها در داروخانه با سردرگمی کمتری روبه‌رو می‌شوید. بنابراین، خوب است که در مطالعه درباره داروها، نام‌های مختلفشان را بد،د.

فرق نئوتادین با دس لوراتادین و لوراتادین چیست؟

 همگی این‌ها داروهای ضدحساسیت هستند و برای کاهش علائم آ،ژی کاربرد دارند. البته تفاوت‌هایی در ساختار شیمیایی داروها و موارد مصرفشان وجود دارد. نئوتادین همان دس‌لوراتادین است و ماده موثر آن هم دس‌لوراتادین است. لوراتادین هم نوعی آنتی‌هیستامین است، اما در دسته‌بندی نسل قدیمی‌تری از داروهای ضدحساسیت قرار می‌گیرد. عملکرد این دارو شبیه به نئوتادین است، اما عوارض بیشتری به همراه می‌آورد. برای مثال، خواب‌آلودگی ناشی از آن، بیشتر از نئوتادین یا همان دس‌لوراتادین است.

اگر سوالی در مورد این داروها دارید، حتما با دکتر آ،ژی یا داروساز خود مشورت کنید.

اَشکال دارویی نئوتادین چیست؟

داروی نئوتادین به دو شکل قرص یا شربت در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود. معمولاً پزشکان برای بیمار، که مشکل بلع دارند، یا قرص‌خوردن برایشان دشوار است، شکل شربت این دارو را تجویز می‌کنند. دقت کنید که قرص نئوتادین جویدنی نیست و باید آن را همراه با مقدار آب کافی، قورت دهید. شربت نئوتادین برای بزرگسالان و کودکان قابل استفاده است.

نحوه عملکرد داروی نئوتادین چگونه است؟

از نئوتادین برای جلوگیری از عوامل محرک بروز حساسیت در رفع مشکلاتی مانند تب یونجه، ورم ملتحمه (قرمزی، خارش چشم)، اگزما، کهیر، واکنش به نیش ،ات و برخی از آ،ژی های غذایی استفاده می‌شود. ماده موثر موجود در نئوتادین، دس‌لوراتادین است که خواص ضدحساسیت دارد. نئوتادین با مسدود، گیرنده‌های هیستامین در بدن، از اثرگذاری این ماده آ،ژی‌زا جلوگیری می‌کند. به عبارت ساده‌تر، نئوتادین نمی‌گذارد که هیستامین به سلول‌های بدن وصل شود و واکنش‌های حساسیت‌آور ایجاد کند. با مصرف این دارو:

  •  با مسدود، گیرنده‌های هیستامین در بینی، از التهاب و ترشح بیش از حد مخاط جلوگیری می‌شود.
  • التهاب و قرمزی ناشی از هیستامین، کاهش پیدا می‌کند و خارش هم از بین می‌رود.
  •  کاهش التهاب ناشی از هیستامین، تورم بافت‌ها را هم کم می‌کند.

به طور خلاصه، نئوتادین از اثرگذاری هیستامین در بدن جلوگیری می‌کند و علائم آ،ژی را تسکین می‌دهد.

استفاده از شربت نئوتادین برای کودکان برای رفع حساسیت به گرده گل‌هااستفاده از شربت نئوتادین برای کودکان برای رفع حساسیت به گرده گل‌ها
پسر کوچک در حال عطسه ناشی از آ،ژی به گل‌ها

کارکرد قرص نئوتادین ۵ و دوزهای دیگر در بدن چیست؟

نئوتادین ۵ میلی‌گرم یا دوزهای دیگر این دارو در قالب شربت می‌توانند به رفع علامت‌های حساسیت کمک کنند. امکان کنترل علائم آ،ژی‌های مختلف با مصرف این قرص وجود دارد. در ادامه، به تعدادی از کارکردهای این قرص کاربردی اشاره می‌کنیم. مزیت اصلی آن، در کاهش عوارضی مانند خواب‌آلودگی است و برای همین، در زمینه‌های گوناگونی از جمله موارد زیر استفاده می‌شود.

رفع آ،ژی‌ها

بروز حساسیت‌ها و وضعیت‌هایی مانند تب یونجه با علامت‌های ناخوشایندی همراه است. گاهی اوقات، علائم حساسیت مانند آبریزش از چشم و بینی باعث می‌شود که زندگی روزانه به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. با مصرف این دارو، مک،سم شکل‌گیری حساسیت و اثرگذاری عوامل محرک آ،ژی کنترل می‌شوند. مک،سم اثر نئوتادین، کاهش عملکرد محرک‌ها و آ،ژن‌ها در بدن است. قرص نئوتادین برای گوش یا سایر بخش‌های دستگاه تنفسی هم کاربرد دارد؛ البته در زم، که مشکل این اعضا، در نتیجه ابتلا به حساسیت باشد. در این صورت، قرص نئوتادین برای گلودرد هم کاربرد خواهد داشت.

درمان خارش ناشی از کهیر

برای تسکین خارش ناشی از کهیر هم از نئوتادین استفاده می‌شود. البته حواستان باشد که این دارو مانع از بروز کهیر نمی‌شود و نمی‌تواند از واکنشی آ،ژیک و جدی (آنافیلا،ی) پیشگیری کند. با این حال، امکان کنترل چنین مشکلی با مصرف نئوتادین وجود دارد. اگر پزشک شما اپی نفرین را برای درمان علائم آ،ژی تجویز کرده است، همیشه انژکتور اپی‌نفرین خود را همراه داشته باشید و از لوراتادین به جای اپی‌نفرین استفاده نکنید.

دوز و نحوه مصرف نئوتادین چیست؟

این دارو را به صورت خوراکی و با یک لیوان آب مصرف کنید. دستورالعمل‌های روی بر،ب را بخو،د، تا مشکلی بابت استفاده پیش نیاید. معمولاً گفته می‌شود که امکان استفاده از نئوتادین با معده خالی هم وجود دارد. البته مصرف آن با غذا هم اشکالی ایجاد نمی‌کند.

در پایگاه اطلاع‌رس، سازمان سلامت ،ستان (NHS) نوشته شده است:

ممکن است برای جلوگیری از علائمی مانند تب یونجه در بهار و تابستان، نیاز به مصرف منظم نئوتادین داشته باشید. سعی کنید این دارو را تقریباً در یک ساعت معین، در هر روز مصرف کنید.

هرگز دارو را بیشتر از دوز تجویزی مصرف نکنید و به استفاده از آن در زمان من، هم دقت داشته باشید. در زمان استفاده از قرص نئوتادین طریقه مصرف را به دقت پیگیری کنید و بی‌گدار به آب نزنید.

دوز و نحوه مصرف قرص نئوتادین چیست؟

اگر از محصول بدون نسخه استفاده می‌کنید، قبل از مصرف دارو، تمام دستورالعمل‌های روی بسته ‌ندی محصول را بخو،د. در صورتی که پزشک شما این دارو را تجویز کرده، دستورالعمل‌های پزشک را دنبال کنید. این دارو را به صورت خوراکی (با یا بدون غذا)، یک بار در روز یا طبق دستور پزشک مصرف کنید.

دوز مصرف قرص نئوتادین و شیوه استفاده از آن چیست؟

اگر از شکل مایع این دارو ی،ی شربت نئوتادین استفاده می‌کنید، دوز را با استفاده از یک دستگاه اندازه‌گیری/قاشق مخصوص اندازه‌ بگیرید. از قاشق خانگی استفاده نکنید، چون ابزار دقیقی نیست و باعث می‌شود که نتو،د دوز من، را اندازه بگیرید و مصرف کنید. دوز بر اساس سن، وضعیت و پاسخ بیمار به درمان تعیین می‌شود.

نئوتادین ۵ برای درمان آ،ژی بزرگسالاننئوتادین ۵ برای درمان آ،ژی بزرگسالان

دوز لازم نئوتادین برای نوزادان و کودکان چقدر است و شیوه مصرف آن چیست؟

فقط در صورتی می‌تو،د داروی نئوتادین را برای کودکان یا نوزادان استفاده کنید، که دکتر آن را تجویز کرده باشد. معمولاً این دارو، برای کودکان زیر ۶ سال، تجویز نمی‌شود. اگر هم پزشک اجازه استفاده را در زمان سرماخوردگی یا حساسیت داده باشد، حتماً به زمان مصرف و دوز لازم برای استفاده کودک دقت کنید. حواستان به اقدامات احتیاطی باشد و نگذارید که عوارض ناخوشایندی برای بیمار پیش بیاید.

مصرف داروی نئوتادین در بارداری و شیردهی مجاز است؟

مصرف هر دارویی در دوران بارداری و شیردهی باید زیر نظر پزشک باشد. استفاده خودسرانه دارو در این دوران‌ها، اصلاً توصیه‌ نمی‌شود. برخی از تحقیقات، از اثرات منفی مصرف نئوتادین در دوره بارداری و شیردهی خبر می‌دهند. هرچند که به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، اما باید در مصرف چنین دارویی در موقعیت‌های مذکور، احتیاط به ،ج دهید. شاید قرص نئوتادین در شیردهی روی نوزاد هم اثر منفی بگذارد، پس نظر پزشک را جویا شوید.

در صورت فراموشی دوز نئوتادین چه باید کرد؟

اگر مصرف یک دوز از قرص نئوتادین را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. در صورتی که ،ت مصرف دوز بعدی در طول روز رسیده، نیازی به جبران دوز مصرف‌نشده وجود ندارد. در نتیجه، فقط یک دوز را استفاده کنید. نباید در چنین موقعیتی، دوز اضافی را جبران کنید و دو دوز قرص بخورید.

مزایای استفاده از قرص نئوتادین چیست؟

این داروی ضدحساسیت در رفع انواع مختلفی از حساسیت مانند رینیت آ،ژیک کاربرد دارد. از آن برای کنترل علائم کهیر مانند بثورات پوستی خارش‌دار یا حساسیت نسبت به نیش ،ات هم استفاده می‌شود. از مزایای آن، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تسکین سریع و مؤثر علائم آ،ژی
  • اثر ماندگار و طول، تا ۲۴ ساعت
  • ایجاد عوارض و خواب‌آلودگی کمتر

مصرف طول،‌مدت این دارو اثرگذار است و عوارض ناخوشایندی هم به وجود نمی‌آورد. در واقع، اگر نیاز به مصرف مداوم آن وجود داشته باشد، روی بدن اثرات منفی قابل توجه نمی‌گذارد.

چه افرادی نباید از داروی نئوتادین استفاده کنند؟

همه افراد نمی‌توانند از قرص نئوتادین یا شربت آن استفاده کنند. اگر دچار یکی از موقعیت‌های زیر هستید، باید پیش از استفاده از دارو، حتماً نظر دکتر را جویا شوید. معمولاً این قرص برای افراد زیر، تجویز نمی‌شود:

  • بیماران مبتلا به آسم
  • افراد مبتلا به بیماری‌های کبد و کلیوی
  • افرادی با واکنش غیرمعمول یا آ،ژیک به نئوتادین، سایر آنتی‌هیستامین‌ها، سایر داروها، غذاها یا مواد نگهدارنده

اگر در دوران بارداری هستید، یا می‌خواهید برای باردارشدن اقدام کنید، باید پیش از استفاده از این دارو، با پزشک مشورت کنید. مصرف نئوتادین در شیردهی هم توصیه نمی‌شود و باید تحت نظارت پزشک مصرف شود.

نگهداری از داروی نئوتادین چگونه است؟

این دارو باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمناً آن را در دمای اتاق بین ۲ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید. یادتان باشد که نئوتادین نباید در معرض رطوبت قرار داشته باشد. بنابراین، آن را در مکان‌هایی مانند قفسه حمام قرار ندهید. اگر تاریخ انقضای دارو گذشته هم، حتماً آن را دور بیاندازید. همیشه بعد از ،ید هر دارویی، دستورالعمل نگهداری از آن را روی بسته‌بندی‌اش مطالعه کنید.

دسلوراتادین یا نئوتادین برای رفع آ،ژیدسلوراتادین یا نئوتادین برای رفع آ،ژی
دس‌لوراتادین نام تجاری نئوتادین است

عوارض جانبی داروی نئوتادین چیست؟

بروز برخی از عوارض جانبی ناشی از مصرف نئوتادین باید سریعاً پیگیری شود. اگر یکی از مشکلات زیر را با مصرف قرص یا شربت نئوتادین تجربه کردید، حتماً به بیمارستان مراجعه کنید:

  • بروز بثورات پوستی
  • تشدید خارش و کهیر
  • تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو

عوارض جانبی که معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی ندارند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • خواب‌آلودگی
  • خشکی دهان
  • سردرد و خستگی

احتمال بروز عوارض دیگری هم با مصرف این دارو وجود دارد. بنابراین، پیش از مصرف، حتماً درباره نتایج استفاده از آن از متخصصان سوال کنید.

نئوتادین با چه داروهای تداخل دارد؟

نئوتادین با برخی از داروها تداخل دارد، ی،ی نباید آن‌ها را به طور هم‌زمان استفاده کنید. یادتان باشد که نئوتادین شبیه دزلوراتادین است. هنگام استفاده از آن از داروهای حاوی دزلوراتادین استفاده نکنید. داروهای دیگری که احتمالاً با نئوتادین تداخل دارند هم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • اریترومایسین
  • آزیترومایسین
  • کتو،ازول
  • فلو،تین
  • سایمتیدین

این دارو می‌تواند روی نتیجه برخی از آزمایش‌ها مانند تست پوستی آ،ژی هم اثر بگذارد. در نتیجه، پیش از انجام آن‌ها، پرسنل و پزشک آزمایشگاه را در جریان بگذارید. به تداخلات دارویی نئوتادین یا هر داروی دیگری در زمان مصرف، دقت کنید.

موارد احتیاط در مصرف نئوتادین چیست؟

در زمان مصرف قرص نئوتادین به نتایج و اثرگذاری آن دقت کنید. اگر نتیجه خاصی نمی‌گیرید و بهبودی حاصل نمی‌شود، بهتر است که موضوع را با پزشک درمیان بگذارید. در صورتی که مشکلتان حساسیت است، با پزشکی مشورت کنید که می‌داند تخصص آ،ژی چیست و از عوارض آ،ژی روی اندام‌های تنفسی فوق، باخبر است. در زمان مصرف نئوتادین به موارد زیر دقت داشته باشید:

  • ممکن است، دهان شما خشک شود. جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات سفت و نوشیدن آب فراوان مفید خواهند بود.
  • شاید دچار خواب‌آلودگی یا سرگیجه شوید، پس رانندگی نکنید و از ماشین آلات در محل کار هم استفاده نکنید.
  • به سراغ کارهایی نروید که نیاز به هوشیاری ذهنی دارند.

از نشستن یا بلندشدن سریع هم خودداری کنید، چون این‌ها می‌توانند خطر بروز سرگیجه یا غش‌، را بیشتر کنند.

بعد از مصرف سرخود و اوردوز با قرص نئوتادین چه باید کرد؟

اگر دوزی بیشتر از مقدار لازم و تجویزشده از این دارو، استفاده کرده‌اید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. امکان دارد که استفاده سرخودانه از دوزی اشتباه با خطرات و عوارض ناخوشایندی روبه‌رو باشد. اوردوز با این دارو روی اعصاب و قلب اثرات نامطلوب بسیاری دارد. خواب‌آلودگی شدید، سرگیجه، عدم تعادل
و تپش قلب از نتایج مصرف دوز زیاد از این دارو است.

قرص نئوتادین عامل کنترل هیستامین ناشی از آ،ژن‌هایی مانند گرده گل‌هاقرص نئوتادین عامل کنترل هیستامین ناشی از آ،ژن‌هایی مانند گرده گل‌ها

برای استفاده از نئوتادین با چه پزشکی مشورت کنید؟

اگر دچار حساسیت شده‌اید، مراجعه به پزشک عمومی یا متخصص آ،ژی فکر خوبی است. اگر علائمی مانند التهاب شدید گوش و بینی یا حلق را احساس می‌کنید، باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه داشته باشید. احتمال دارد که بنا به شرایطتان، این پزشکان از قرص نئوتادین برای درمانتان استفاده کنند. داروی نئوتادین در قالب قرص بلعیدنی و شربت کاربرد دارد. شربت نئوتادین معمولاً برای کودکان بالای ۶ سال تجویز می‌شود، چون مصرف آن راحت‌تر است.

برای مشورت با پزشکان و استفاده از داروهای ضدحساسیتی مانند نئوتادین به سامانه دکتردکتر سر بزنید. در این پلتفرم آنلاین، نظرات کاربران درباره هر دکتر موجود است و می‌تو،د از پزشک موردنظرتان به طور اینترنتی، وقت بگیرید.

منابع:

webmd.com

go.drugbank.com

my.clevelandclinic.org

سوالات متداول قرص نئوتادین

بر،ب‌ها:

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

اشتراک گذاری

]
منبع: https://drdr.ir/mag/neotadin/