پزشکان درباره وضعیت روحی مادر هم از او سؤالاتی میپرسند. معاینه شکم، واژن و دهانه رحم هم انجام میشود. بهتر است که پیش از هر جلسه، سوالاتتان را برای مطرح، با پزشک آماده کنید.
مراقبت از برش و زخم
بعد از بهبود نسبی باید با یک همراه روانه منزل شوید تا بیشتر استراحت کنید.
اگر درد شدیدی احساس کردید یا دچار نشت ادرار شدید، باید به پزشک معالج یا مامای خود مراجعه کنید. خونریزی واژنی سنگین و درد در زمان ادرار، هم نیاز به پیگیری دارند. درد و تورم پاها، تنگی نفس، عفونت و قرمزی زخمهای جراحی هم از مواردی هستند که نیاز به مراجعه به پزشک را بالا میبرند.
بخیههایی که جذب نمیشوند، معمولاً بعد از ۵ تا ۷ روز از عمل از سوی ماما کشیده میشوند.
مراقبتهای بعد از کشیدن بخیههای سزارین
اگر نکتهای درباره مراقبتهای بعد از سزارین از نظر ما جا مانده، مطرح کنید تا برایتان بیشتر بگوییم. عمل سزارین با عوارضی همراه است که نیاز به مراقبت را زیاد میکند. با رعایت نکاتی که گفته شد، به راحتی از این دوران هم به سلامت گذر خواهید کرد.
منبع: https://drdr.ir/mag/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%82%D8%A8%D8%AA-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%86/
حدود ۸ هفته طول میکشد که دوباره به زندگی معمولی بازگردید. با این حال نباید از فعالیتهای جسم، خود را دور نگه دارید. از جمله ورزشها و فعالیتهای بدنی من، بعد از زایمان به روش سزارین به موارد زیر دقت کنید:
- پیادهروی
- دویدن
- شنا
- دوچرخهسواری
به طور متوسط، تا ۴ روز بعد از زایمان به روش سزارین در بیمارستان بستری خواهید شد. احتمال اینکه زودتر از این تعداد روز به منزل بازگردید هم وجود دارد. البته این به شرطی است که خودتان و نوزاد در وضعیت خوبی بهسر ببرید. بهتر است که با مراقبتهای بعد از سزارین و روند ماندنتان در بیمارستان آشنا باشید:
- برای تسکین دردهایتان به شما مسکن داده میشود.
- با نوزاد در ارتباط خواهید بود و به او شیر هم میدهید.
- در صورت توانایی، به شما در راهرفتن و قدمزدن کمک میشود.
- امکان غذاخوردن و نوشیدن مایعات به محض تمایل خودتان وجود خواهد داشت.
- لولهای نازک موسوم به کاتتر (catheter)، حداقل به مدت ۱۲ ساعت در مثانهتان باقی میماند.
- زخمهایتان هم دستکم به مدت ۲۴ ساعت پانسمان میشوند.
همراه و ،ی که در خانه از شما مراقبت میکند هم باید با روش رسیدگی به زخمها آشنا باشد. در توصیهها برای مراقبتهای بعد از سزارین به این موارد توجه کنید:
- هر روز زخم را به آرامی تمیز و خشک کنید.
- از لباس زیر نخی و لباسهای ، و راحت استفاده کنید.
- اگر زخمی دردناک دارید، مسکن مصرف کنید. بیشتر خانمها در دوران شیردهی از پاراستامول یا ایبوپروفن (از آسپرین استفاده نکنید) استفاده میکنند.
- مراقب علائم عفونت باشید.
یادتان باشد که شما فرایند مهم و دشواری را پشت سر گذاشتهاید، پس لازم است که به وضعیت خود و نوزادتان رسیدگی زیادی کنید و به نکات مهم در زمینه مراقبتهای بعد از سزارین و عوارض عمل سزارین توجه داشته باشید:
- ورزشهای سنگین برایتان مطلوب نیستند. در عوض، به راهرفتن آرام و پیادهروی اکتفا کنید. یادتان باشد که تحرک اندک و معقول به جلوگیری از ،هشدن خون کمک میکند و نمیگذارد دچار یبوست شوید.
- اگر عطسهتان گرفت یا خواستید سرفه کنید، حواستان به زخمها و بخیهها باشد و این کارها را به آرامی انجام بدهید.
- چیزی سنگینتر از نوزاد را بلند نکنید و به ناحیه شکم و لگنتان هیچ فشاری وارد نکنید.
فعالیتهای جسمی و بدنی بعد از سزارین
منابع: