اینکه زن باردار شما هوس یک خوراکی کرده و مجبور به فراهم ، آن شوید، مشکل یا بیماری نیست که نیازی به درمان داشته باشد. پس داشتن ویار بارداری موردی نداشته و ا،ر پزشکان این موضوع را تایید کردهاند. پس در حالت کلی نیازی به درمان ویار بارداری نیست.
ویار زن حامله در اغلب موارد یک خوراکی ساده و بدون ضرر است. مثلا زن به یکباره هوس خوردن یکی از خوراکیهای زیر را می کند:
مواد غذایی ترش
پنیر، خامه ترش و دیگر لبنیات
قهوه
سبزیجات و میوه
الکل
کربوهیدراتهای پرکا،ی و نشاستهای همچون چیپس
آبمیوه، شکلات و بستنی
آبنبات و شیرینی
ویار بارداری، تجربهای جدید برای مادران!
بسیاری از هوسها و بیزاریهای دوران حاملگی، ریشه در باورهای ذهنی دارد. مادری که تا دیروز سابقه حساسیت غذایی نداشت، امروز برای محافظت از جنین داخل شکم خود برخی خوراکی ها را کنار میگذارد. مثلا از عوارض مصرف گوشت نیمهپخته برای آلودگی باکتریایی جنین مطلع است، پس آن را مصرف نمیکند و بهطور کلی سمت غذاهای ناسالم مانند استیک نیمهپخته، قهوه و الکل نمیرود.
ویار دوران حاملگی را نمیتوان به طور کامل حذف کرد. چون بخشی از ویار مربوط به تغییرات هورمونی بوده و اجتناب ناپذیر است. اما بخش دیگری از آن که مربوط به رژیم غذایی است را میتوان تا حدودی کنترل کرد. ی،ی برای ،ب ویتامینهای مغذی و مورد نیاز بدن خود، یک برنامه غذایی خاص داشته باشیم. چون با داشتن یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری، میتوان سلامت مادر و جنین را تضمین کرد.
فقط زم، ویار بارداری مضر میشود که خوراکی مضر و یا غیر معمول باشد. مانند مواردی که در جای جای این مطلب به آنها اشاره کردیم.
البته شاید دردسرهای این نوع ویار بیشتر از پیدا ، خوراکی های خاص باشد. چون بهرحال ویار خوردنی را به هر قیمتی هم که شده میتوان پیدا کرد. اما چگونه میتوان با تنفر زن باردار نسبت به شوهرش کنار آمد؟
آیا ویار بارداری فوایدی دارد؟
چیپس، قهوه، الکل، فستفود، لبنیات غیراستریل و انواع فست فود از جمله خوراکیهای خطرناک برای سلامت جنین و زن باردار است. اما چگونه میتوان از مصرف این خوراکیهای مضر دوری کرد؟ شاید رعایت نکات زیر، کمکحال شما برای درمان و کنترل ویارهای بارداری نامن، باشد:
برای اینکه چشم شما به خوراکیهای غیر سالم نخورد و هوس خوردن آن به سرتان نزند، از یک نفر دیگر بخواهید تا این قبیل ،یدها را انجام دهد.
از ترفند خودفریبی استفاده کنید. مثلا به جای خوردن یک همبرگر چرب در رستورانهای شهر، خودتان یک ساندویچ را با گوشت بدون چربی در منزل درست کنید. یا برای اینکه اسیر خوردن شکلاتهای خوش قیافه موجود در آشپزخانه نشوید، به تماشای برنامه تلویزیونی بپردازید.
ساعات خواب خود را تنظیم کرده و به قدر کافی استراحت کنید. چون معمولا میل به مصرف خوراکیهای مضر در افراد کم خواب بیشتر از بقیه مردم است.
وعدههای غذایی کامل و منظم داشته باشید. مثلا به جای سه وعده غذایی مفصل در روز، شش وعده کوچکتر و سیر کننده داشته باشید. بهترین راهکار در این زمینه، کنترل میزان کا،ی مصرفی مورد نیاز بدن است.
بیشتر از غذاهای با شاخص گلیسمی (GI) استفاده کنید. چون این غذاها باعث اضافه وزن نمیشوند و برای ساعتهای طول، حس سیر بودن خواهید داشت. نانهای سبوسدار، میوههای تازه، جو دو سر پخته و لوبیای پخته از جمله خوراکیهایی هستند که باعث قطع ویار بارداری شما به خوراکیهای ناسالم میشوند.
اما مشکل مربوط به زم، است که ویار بارداری یک تغذیه ناسالم باشد. مثلا خوردن بیش از اندازه شیرینی باعث اضافه وزن، ابتلا به دیابت بارداری و پوسیدگی دندان خواهد شد. یا اگر به بهانه داشتن ویار خاک بخورید، باید منتظر مشکلات گوارشی باشید.
این خوراکیها از ویارهای رایج در بین ا،ر بانوان است. ولی ویار همیشه به این اندازه سالم نیست و گاهی اوقات خوراکیهای ناسالمی همچون سوسیس، کالباس، فستفودهای رستور، و شکلاتهای مضر را هم شامل میشود. حتی گاهی اوقات ویار کمی خاص و خنده دار میشود. مثلا زن حامله هوس خوردن صابون یا خاک رس میکند. ی،ی دلش چیزی را میخواهد که حتی جزو خوراکیها نیست.
شدت ویار بارداری در بانوان متفاوت است. مثلا نوع شدت یافتهای از ویار زن حامله، منجر به کاهش وزن مادر و نوزاد میشود. چون زن حامله نسبت به یک خوراکی حساسیت دارد و همین موضوع باعث بر هم خوردن برنامه غذایی او شده است.
چون تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن از طریق خوراکیهای سالم تامین میشود و عطش خوردن خوراکیهای غیر سالم در زن باردار فروکش خواهد شد.
چه زم، و به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اغلب مردم بر این باورند که ویار حاملگی همان هوس، خوراکیهای مختلف است که زن حامله در دوران بارداری دلش میخواهد. اما برخلاف تصور عامه، به تهوع و استفراغ زن باردار در هفتههای ابتدایی از حاملگی ویار گفته میشود.
ویارهای رایج بارداری
در طب سنتی نیز یک سری راهکار برای کنترل ویار بارداری به مواد غذایی ناسالم وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
خوردن آب انار ملس در ماههای ابتدایی از بارداری
خوردن انجیر خشک و تازه
بو ، یک تکه لیمو ترش
خوردن ترشیهای سالم مانند آلو خشک، رب انار و لواشک خانگی (برای بانوان گرم مزاج)
مصرف زیاد آب و دیگر مایعات مقوی
مصرف روغن زیتون به قدر کافی
خوردن ،ما و سنجد به صورت ناشتا
عوارض ویار بارداری چیست؟
مانند زم، که ویار بارداری زن حامله صابون، یخ، خاک رس و یا چیزهای عجیب و غریب باشد. حتی شاید زن باردار دچار عارضه پیکا شده و خطر مسمومیت گوارشی سلامت او را تهدید میکند.
چون حس بویایی و جوانههای چشایی یک زن در دوران بارداری تغییر میکند. پس شاید این تمایلات به قدری در ذهن زن باردار تقویت شود که میل به خوردن یک غذای خاص پیدا کند. البته ذکر این نکته ضروری است که ویار بارداری در هر شخصی، میتواند کاملا متفاوت از سایر مادران باردار باشد و این موضوع به ملیت وابسته نیست.
بهترین غذاها برای ویار بارداری
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ا،ر مردم دلیل ویار بارداری را در افزایش نیاز بدن به مواد معدنی و ویتامینها میدانند. ی،ی زن باردار مانند قبل نیست و باید غذای دو نفر یا بیشتر را تامین کند. پس دلیل اصلی ویار را به خاطر کمبود مواد غذایی میدانند. اما جالب اینجاست که تاکنون هیچگونه شواهد علمی مبنی بر ارتباط بین ویار بارداری و کمبود مواد غذایی پیدا نشده است.
این وضعیت در اثر کمبود مواد معدنی و کم خونی رخ میدهد که در اصطلاح به آن «پیکا» میگویند. احتمال وقوع چنین وضعیتی در جوامع پیشرفته که بانوان تغذیه من، دارند، کم است. بهرحال برای درمان ویار بارداری در چنین شرایطی، باید با یک ماما یا پزشک متخصص ،ن مشورت کرد.
این نوع از ویار نسبت به دیگر ویارهای رایج در دوران بارداری خاصتر است چون این بار ویار خوردن یک خوراکی خاص نیست؛ بلکه حساسیت نسبت به شوهر و یا یکی از نزدیکان است.
یا اینکه زن حامله سابقه اعتیاد به الکل دارد و ویار او در دوران بارداری مصرف مواد مخدر یا الکل باشد. موضوعی که شاید در ظاهر ساده به نظر برسد؛ اما گاهی اوقات سهل انگاری در این خصوص منجر به بروز نقصهای احتمالی در جنین خواهد شد. با مشاهده هر کدام از این علائم در زن باردار، باید به پزشک متخصص ،ن و زایمان مراجعه کرد.
بر اساس همین تغییرات است که خانمها در خصوص خوردن بیشتر یک غذا و یا کنار گذاشتن آنها تصمیم میگیرند. حتی تغییرات هورمونی در برخی بانوان باعث قوی شدن حس بویایی میشود. ی،ی بوی برخی غذاها را از فاصلههای دور حس میکنند.
۲. تغییر باورهای ذهنی
البته کاهش وزن در ماههای ابتدایی از دوران حاملگی عادی بوده و جای نگر، ندارد. اما شاید نوع ادامه داری از این عارضه منجر به زایمان زودرس، سقط جنین و یا کم وزنی نوزاد شود.
اما اگر با وجود رعایت تمامی این نکات همچنان ویار مصرف خوراکیهای ناسالم را دارید، پس به پزشک مراجعه کنید. البته یک سری راهکارهای درم، در طب سنتی و گیاهی وجود دارد که در ادامه یک اشاره کوتاهی به آنها خواهیم داشت.
بر اساس مطالعات انجام شده، ویار بارداری در ،ن جهان بر اساس فرهنگ آنها تعیین میشود. مثلا ویار ا،ر بانوان باردار آمریکایی، شکلات است. اما ،ن حامله در ژاپن بیشتر هوس خوردن برنج را دارند. این تمایلات ریشه در روان و تغییرات هورمونی آنها دارد.
برای بانو، که درگیر ویار بارداری به غذاهای ناسالم هستند، لازم است که دمنوشهای زیر را به ،وان میان وعده مصرف کنند:
دمنوش پونه
دمنوش ن،ا و بادرنجبویه
دمنوش میوه و برگ توت فرنگی
دمنوش ،یبی سیب و به
دمنوش برگ تمشک قرمز
دمنوش زنجبیل
بنابراین باید در کنار تغییرات هورمونی بدن به دنبال دلایلی باشیم که بر روی حس چشایی و بویایی نیز تاثیر میگذارد. در این بین، چند نظریه مختلف برای علل ویار وجود دارد که آنها را توضیح میدهیم:
۱. تغییرات هورمونی بدن
بیشتر تغییرات اساسی هورمون بدن در سه ماهه اول بارداری رخ میدهند. حالتی که بیشتر شبیه به سندروم پیش از قاعدگی (PMS) البته باشدت بیشتر است. این تغییرات هورمونی باعث عوض شدن روحیه و حس بویایی زن حامله میشود و ولع او را نسبت به برخی خوراکی ها تغییر میدهد.
اهمیت مصرف مواد مغذی همچون آهن و کلسیم برای زن باردار، به مراتب بیشتر از غذاهای دیگر است. چون مادر برای تقویت استخوانهای خود و فرزندش به کلسیم نیاز دارد. یا برای اینکه دچار کمخونی نشود، باید آهن مورد نیاز خود و جنینش را با خوردن یک سری خوراکیهای ارزشمند تامین کند.
درمان ویار بارداری با استفاده از داروهای گیاهی
دلیل ویار بارداری چیست؟
ویار فقط هوس، یک خوراکی نیست و گاهی اوقات با نوعی انزجار همراه است. ی،ی زن حامله نسبت به بعضی خوراکیها یا حتی افراد نیز حساس میشود به طوریکه با دیدن آنها، حالت تهوع به او دست میدهد.
اگر ویار بارداری شما به مواد غذایی لبنی و پروتئینی بود، از نوع پاستوریزه و پخته شده آن استفاده کنید. چون احتمال ابتلا به باکتریهای اشریشیا و سالمونلا وجود دارد که باعث یک سری بیماریها همچون تو،وپ،موز یا لیستریا میشوند.
پس بههمینخاطر سراغ غذاهایی میرود که حاوی چنین موادی هستند. اما هدف نهایی حفظ سلامتی است و نباید به بهانه ،ب مواد مغذی، به هر خوراکی مختلفی روی آورد. مثلا برای تامین کلسیم لازم نیست که به سراغ ماستهای پاستوریزه نشده، بستنیهای و،لی سرشار از کا،ی و یا حتی خاک رس و گچ بروید.
تمامی این موارد از نشانههای ویار بارداری هستند. پس اگر اول صبح از خواب بیدار شده و به یکباره هوس خوردن غذای ترش و شیرین یا شکلات در دوران بارداری به سرتان زد، خیلی تعجب نکنید.
ویار بارداری از چه زم، شروع و تمام میشود؟
اما شما از دوران بارداری چه تجربههایی دارید؟ آیا ویار را تجربه کردهاید؟ از چه راهی برای رفع آن اقدام کردهاید؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.