مصرف داروهای پروپرانولول هیچگونه تداخلی با بدنسازی یا دیگر فعالیتهای ورزشی ایجاد نمیکند. فقط چون فعالیتهای ورزشی باعث افزایش ضربان قلب شده و داروی پرانول عملکردی برع، دارد، بهتر است که قبل از فعالیت ورزشی آن را مصرف نکنید.
نقش پرانول در تست اعتیاد چیست؟
داروی پروپرانولول را میتوان با غذا یا بدون آن مصرف کرد. پس مصرف پروپرانولول با معده خالی هم مشکلی ندارد. اما بهتر است که قبل از مصرف، نبضتان را شمرده و فشارخون خود را اندازه بگیرید. یادتان باشد که مصرف این دارو برای افراد با نبض کمتر از 60 بار در دقیقه یا فشار سیستولی کمتر از 80 میلیمتر جیوه، باید با هماهنگی پزشک باشد.
بهتر است درصورت داشتن علائمی مثل ضربان قلب بالا، با استفاده از پلتفرم ،تدهی آنلاین دکتردکتر یک وقت معاینه پزشک متخصص رزرو کنید.
مصرف یک سری از قرصهای دارویی در دراز مدت، باعث ریزش مو میشود. پروپرانولول به ،وان یک قرص ضد فشارخون، به مرور زمان باعث نازک شدن ریشه مو میشود. پس در صورت استفاده دراز مدت از این دارو، باید منتظر علائم ریزش مو باشید.
پرانول را با مشورت پزشک مصرف کنید!
پروپرانولول یا ک،دیازپو،اید کدام یک برای اضطراب بهتر است؟
یکی دیگر از اثرات مصرف پروپرانولول، تسکین علائم اضطراب و کاهش ضربان قلب است. این موضوع باعث شده تا بسیاری از دانشآموزان یا دانشجویان از این دارو برای کنترل استرس استفاده کنند. ی،ی دوز مشخصی از این دارو را مصرف کرده و سپس در جلسه کنکور یا دفاع از پایاننامه شرکت میکنند. اقدامی که بدون مشورت با پزشک، کاملا اشتباه و خطرناک است.
معمولا مصرف سروقت و متن، پرانول با توصیه پزشک، هیچگونه عوارض جدی نخواهد داشت. اما شاید در دفعات ابتدایی از مصرف و تا زم، که بدن با دارو وفق پیدا کند، شاهد ی،ری عوارض طبیعی همچون احساس سرگیجه، مشکلات خواب، درد معده، خستگی، تغییرات بینایی، تهوع، اسهال و استفراغ باشید. این عوارض در اغلب موارد به مرور رفع شده و جای نگر، نیست.
اگر علائمی مثل تپش قلب، فشار خون یا استرس بالا دارید و باید از این دارو استفاده کنید، باید به تداخلات دارویی پرانول با سایر داوها نیز توجه داشته باشید. لیستی از داروهایی که احتمال تداخل آنها با داروی پروپرانولول وجود دارد را در ادامه آوردهایم:
- داروی ک،پرومازین
- اپینفرین
- داروهای مسدود کننده آلفا مانند پرازوسین
- هالوپری،
- داروی مفلوکین
- هیدرو،ید آلومینیوم
- ریزاتریپتان
- داروی تئوفیلین
- تعدادی از داروهای قلبی مانند پروپافنون و دیگو،ین
- فینگولیمود
- آنتیکولینرژیکها مانند آتروپین
- وارفارین
- تیوریدازین
- داروهای موثر بر آنزیمهای کبدی همچون سایمتیدین
- داروهای مربوط به درمان فشار خون بالا مانند متیل دوپا و کلونیدین
- هورمونهای تیروئید مانند لووتیرو،ین و غیره.
شیوه نگهداری پروپرانول
اثرگذاری این دارو ممکن است تا 12 ساعت پس از مصرف نیز طول بکشد. نکنه مهم در خصوص این دارو، دفع بیش از 99 درصد آن از طریق مدفوع است. ی،ی پس از استفاده از قرص پرانول و تاثیرگذاری من،، مواد شیمیایی آن از بدن دفع میشود.
آشنایی با نامهای تجاری پروپرانولول و نحوه عملکرد آن
اگر تجربه مصرف این دارو برای درمان بیماری داشتهاید، از تجربیات خود برای ما و دیگر خوانندگان این مطلب بنوسید.
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%82%D8%B1%D8%B5-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%84%D9%88%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%84/
نکته مهم بعدی در خصوص داروی پرانولول، مصرف به موقع و متن، با توصیه پزشکی آن است. پس سعی کنید این دارو را در زمان توصیه شده توسط پزشک و داروساز استفاده کنید تا اثربخشی آن بهتر باشد.
عوارض مصرف پروپرانولول چیست؟
اهمیت این موضوع برای بیمار، که سابقه مشکلات تنفسی، بیماری کبدی و کلیوی، اختلالات رو،، نارسایی قلبی و یا مشکلات گردش خون دارند به مراتب بیشتر است. چون پزشک در نهایت با در نظر گرفتن شرایط و سوابق پزشکی شما، در خصوص دُز مصرفی یا کنار گذاشتن همیشگی این دارو تصمیمگیری خواهد کرد..
تداخلات دارویی پرانولول با دیگر داروها
پروپرانولول با مسدود ، گیرندههای هورمون اضطراب در سراسر سیستم اعصاب مرکزی، تاثیر خود را میگذارد. اثربخشی این دارو بالا است و مصرف آن توسط فردی که دچار حمله قلبی شده، میتواند حتی شانس زنده ماندن را افزایش دهد.
در مواردی نادر هم بروز بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خارش و تورم در هنگام مصرف این دارو مشاهده شده است. در صورت مشاهده علائم مربوط به واکنش آ،ژیک، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا شدت این عوارض بیشتر نشود.
اما یک سری دیگری از عوارض مصرف پرانول جدی بوده و نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد. این عوارض خطرناک شامل موارد زیر هستند:
- آهسته بودن ضربان قلب
- بروز علائم جدید
- افزایش تشنگی و ادرار
- سوزنسوزن شدن دست و پاها یا احساس بیحسی
- کبودی و خونریزی آسان
- احساس ضعف
- افسردگی یا تغییرات روحی و رو،
- کاهش قوای ،
- داشتن تب یا دیگر علائم عفونی مانند گلودرد
- نشانههای نارسایی قلبی همچون تنگی نفس یا التهاب پا و مچ آن و غیره.
واکنشهای احتمالی بدن پس از مصرف قرص پروپرانولول
مصرف پروپرانولول یا هرگونه داروی شیمیایی دیگر، باید با مشورت و تجویز پزشک انجام گیرد. چون دوزهای مختلفی از پرانول در بازار وجود داشته و استفاده سرخود این دارو ممکن است خطرناک باشد. هدف از نگارش این مقاله، معرفی داروی پرانول و کاربرد آن در درمان یک سری بیماریها است.
ضربان قلب افراد دیابتی در هنگام افت بیش از حد قند خون (هیپوگلیسمی)، سریعتر میزند. اما مصرف داروی ایندرال باعث پنهان شدن این موضوع خواهد شد. از طرفی مصرف پرانول تاثیری بر علائم دیگر قند خون پایین مانند سرگیجه و تعریق ندارد.
اما با وجود این نگر،ها، هنوز پزشک، هستند که مصرف این دارو را برای افراد مبتلا به آسم تجویز میکنند. در هر صورت دوز مصرف برای چنین بیمار، باید متن، با شرایط بدنی و پاسخهای بالینی تعیین شود.
تاثیر مصرف پروپرانولول در ریزش مو
همانژیوم، نام یک بیماری ژنتیکی در نوزادان است که در اثر رشد غیرطبیعی رگهای خونی ایجاد میشود. این بیماری خود را با زخم یا لکههای قرمز روی پوست نشان میدهد و معمولا برای درمان آن از داروی همانژئول (Hemangeol) استفاده میکنند.
اگر مصرف پرونال بیش از توان متابولیک بدن باشد، فرد دچار عارضه بیشمصرفی یا اوردوز خواهد شد. دلیلش هم این است که این دارو در وهله اول باعث کاهش ضربان قلب خواهد شد. به این ترتیب اگر میزان مصرفی بیش از اندازه باشد، قلب کندتر زده و تنفس سخت میشود. البته مقدار پروپرانولی که باعث ایجاد این شرایط میشود، از یک فرد به فردی دیگر متفاوت است.
پرانول به صورت قرص، کپسول یا شربت خوراکی ساخته شده و در دُزهای 10، 20، 40، 60، 80، 120 و 160 میلیگرم تولید میشود. نوع محلولی آن بیشتر برای مصرف اطفال کاربرد دارد. البته یک نوع آمپول پروپرانولول هم برای تزریق و، در دسترس است که پزشک در موارد خاص تجویز میکند.
مصرف پرانول در دوران بارداری باید با مشورت پزشک و صرفا در شرایط ضروری باشد. چون جنین مادری که چنین دارویی مصرف کند، به احتمال زیاد یکی از مشکلات کم وزنی، تنفس آهسته یا قند خون پایین به دنیا خواهد آمد. حتی پس از تولد نوزاد و در دوران شیردهی باید درخصوص مصرف این دارو احتیاط کرد.
پروپرانولول برای کودکان
نکتهای در خصوص مصرف پرانول باید در نظر گرفت، تداخل این دارو با یک سری خوراکیها است. نوشیدنیهایی همچون قهوه که حاوی کافئین زیاد هستند، باعث افزایش اضطراب و فشار خون میشود. ی،ی از نظر تاثیرگذاری بر بدن، برع، داروهای ایندرال عمل میکنند. همچنین مصرف الکل موجب بالا رفتن سطح پروپرانول در خون شده و سطح ایمنی بدن را از بین میبرد.
مصرف پرانول برای بدنسازی
پرانول برای درمان چه بیماریهایی استفاده میشود؟
بههمینخاطر کنترل قند خون بیماران دیابتی بعد از مصرف این دارو سختتر خواهد شد. پس باید قند خون فرد دیابتی را بهصورت منظم بررسی کرده و نتایج آن را با پزشک خود در میان بگذارید. این شرایط برای کودک، که استفراغ کرده یا مرتب غذا نمیخورند، جدیتر است.
مصرف پروپرانولول تاثیری در کاهش اضطراب و آرامبخشی دارد؟
پروپرانولول با کاهش فشارخون بدن، گردش خون در اندامهای بدن را کنترل میکند. بههمینخاطر شاید بعد از مصرف این دارو، میزان خونرس، به دست و پاها کم شده و احساس سردی داشته باشید. شدت این شرایط برای یک فرد سیگاری بیشتر از سایر افراد است. در چنین شرایطی برای کم ، خطر سرگیجه و سبکی سر، هنگام برخاستن به آرامی از جای خود بلند شوید.
داروی پروپرانولول را با دو نام تجاری «پرانول» یا «ایندرال» در بازار میشناسند. البته نام «Inderal» اشاره به برند اصلی این دارو دارد و با توجه به طول، بودن نام، این دارو را به اختصار با نام پرانولول یا پروپرانول بیشتر میشناسند.
ایندرال به چه اشکالی در بازار موجود است؟
شیوه اثرگذاری این دارو باعث شده تا از آن برای درمان طیف گستردهای از بیماریها استفاده کنند. پس علاوهبر موارد اشاره شده در بخش ابتدایی، از پروپرانولول برای درمان بیماریهای زیر هم استفاده میشود:
- هیستری
- تسکین دردهای قلبی
- درمان بینظمی تپش قلب
- درمان فشار خون بالا
- جلوگیری از سردردهای میگرنی
- سم زدایی سریع اپیوئیدها
- درمان گلوکوم (آب سیاه چشم) و غیره.
دُز دارو پروپرانول و نحوه مصرف آن
پروپرانولول دارویی برای کنترل تپش قلب است و درعین حال برای درمان نامنظمیهای تپش (از نوع تاکی کاردی)، فشار خون بالا و اختلالات اضطرابی نیز استفاده میشود. این دارو همچنین میتواند به کاهش علائم فیزیکی اختلال اضطراب مانند عرق ، و ،زیدن نیز کمک کند.
این دارو در اصل مایع خوراکی از پروپرانولول با دُز 4.28 میلیگرم است که برای نوزادان با سن حداقل 5 هفته و وزن بیشتر از دو کیلوگرم تجویز میشود. تشخیص دُز مصرفی و میزان مصرف این دارو در کودکان، برعهده پزشک است.
تاثیر پرانول در افراد دیابتی
در برگه اطلاعات همراه داروی ایندرال، بهطور صریح بیان شده که مصرف این دارو برای بیماران مبتلا به آسم من، نیست. این منع مصرف در راستای مدیریت علائم اضطراب در چنین بیمار، است. حتی گزارشهایی از جانب آژانس کنترل دارو مبنیبر فوت بیماران آسمی به خاطر مصرف پرانول وجود دارد.
پروپرانولول، دارویی با سرعت اثرگذاری بالا برای درمان طیف گستردهای از بیماریهای مربوط به افزایش فشارخون یا حتی اختلالات روحی و رو، است. پروپرانولول ضربان قلب را کاهش داده و باعث میشود قلب راحتتر خون را به اطراف بدن پمپاژ کند. این دارو در کنار اثربخشی، عوارض و خطراتی هم دارد؛ بنابراین توصیه میشود که این دارو را بدون تجویز پزشک و متخصص قلب استفاده نکنید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر درباره قرص پروپرانول و عوارض آن توضیح دادهایم؛ برای آشنایی با این دارو با ما همراه باشید.
پروپرانولول (propranolol) چیست؟
داروهای مصرفی حاوی ،یبات شیمیایی مخصوص به خود هستند. بههمینخاطر شاید مصرف داروهایی همچون پرانول، باعث اختلال در نتیجه تست اعتیاد شود. ی،ی فرد معتاد نیست اما ،یبات شیمیایی این دارو باعث شده تا تست اعتیاد مثبت شود. در چنین شرایطی باید قبل از انجام تست اعتیاد، لیست داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
آیا مصرف پروپرانولول در آسم تاثیر منفی دارد؟
مصرف پروپرانول به خودیخود با احساس سرگیجه همراه است. حتی مصرف الکل یا استعمال ماری جوانا میتواند باعث تشدید چنین شرایطی شود. بههمینخاطر نباید پس از خوردن پرانول، رانندگی کرده یا کارهایی انجام دهید که نیاز به هوشیاری دارد.