سالانه بیش از ۷۰۰هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند. در سال ۲۰۱۹ میلادی، خودکشی چهارمین علت مرگ جوانان ۱۵ تا ۲۹ساله در دنیا بود. دلایل مختلفی وجود دارد که یک فرد را به نقطه پایاندادن به زندگی خود میرساند. تجربه از دستدادن، تنهایی، تبعیض، قطع روابط، مشکلات مالی، درد و بیماری، خشونت و سواستفاده و عوامل متنوع باعث میشوند که فردی جان خود را بگیرد و از این دنیا برود. به نظر میرسد که این اقدام یک انتخاب نیست و راه نامن،ی است که با حلنشدن مسائل و پرسشهای مختلف به ذهن بعضیها میرسد. پیشگیری از خودکشی مقدور است. روشهای مختلفی برای جلوگیری از این تصمیم و اقدام وجود دارد. اگر احساس میکنید، ،ی را در وضعیت تمایل به خودکشی میشناسید، به روشهای مختلف میتو،د به او کمک کنید که زندگیاش را حفظ کند و با بازگشت به زندگی، آن را در مسیر تازهای پیش بگیرد. همیشه راهی برای بهتر زیستن هست، فقط باید آن را پیدا کنیم؛ شک نداشته باشید. کمک متخصص روانشناس در این زمینه هم بسیار اثربخش خواهد بود. روانشناسان با دانش و تجربه کافی در این زمینه دست مراجعان را برای بازگرداندن به راه سالم زندگی میگیرند.
برای پیشگیری از خودکشی چه باید کرد؟
منابع:
در برخی از مواقع فرد به علت اختلالات روان و مشکلات مغزی دچار افکار مربوط به خودکشی میشود. چنین فردی باید تحت نظر روانپزشک قرار بگیرد و در صورت نیاز، داروهای تجویزی برای کنترل وضعیتش را مصرف کند. با مراجعه به متخصص روانپزشک خوب میتو،د این اوضاع را کنترل کنید. با سرزدن به سایت دکتردکتر و شناسایی بهترین متخصصان روانپزشک میتو،د از خدمات آنها بهره ببرید.
پیشگیری از خودکشی در ایران
اطلاعرس، درباره شیوه من، پیشگیری از خودکشی مهم است
اگر درباره پیشگیری از خودکشی سوال و نکته مبهمی در ذهنتان باقی مانده است، حتما از ما بپرسید تا در رسیدن به جواب به شما کمک کنیم. این را فراموش نکنید که همیشه راهی بهتر هم وجود دارد و نباید تسلیم شد.
خودکشی در ،ن در جوامع سنتی به دلایل ننگهای اجتماعی و بر،بهایی که گاهی به بعضی از آنها زده میشود هم رایج است. برای مثال، مقوله مشکلات ناموسی و مباحثی نظیر آبرو در برخی از موقعیتها، ،ن را بهسوی خودکشی هدایت میکند. مراقبت از افراد در چنین جوامعی ضروری به نظر میرسد. گاهی پای بیماریهای رو، مانند اسکیزوفرنی هم به میان است و باید به متخصصان حرفهای برای درمان و استفاده از دارو مراجعه صورت بگیرد.
نشانههای خودکشی
در کشور، پایگاههایی برای حفظ سلامت اجتماعی هم وجود دارد که در کان،ها یا مکانهای ثابت به افراد خدمات رو، و درم، میدهند. با مراجعه به این پایگاهها، امکان صحبت، درباره خودکشی و مشاوره فراهم میشود.
منبع: https://drdr.ir/mag/%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C/
دلایل خودکشی
اگر فکر میکنید که دوست یا عزیزتان درباره خودکشی تصمیماتی جدی در سر دارد، با او صحبت کنید. برخی معتقدند که نباید این کلمه را با چنین فردی مطرح کرد اما اینطور نیست. اگر حس میکنید که افکار خودکشی در سر فرد جان گرفتهاند، بد نیست که از او بپرسید. با این کار میتو،د به فرد موردنظر فضای امنی برای صحبت، از وضعیتش بدهید و بار افکار سنگینش را کم کنید.
گوش، جدی و موثر به فرد
موارد زیر میتوانند دلایلی برای سوقدادن یک فرد بهسمت خودکشی باشند. البته وجود چنین چیزهایی در زندگی یک فرد حتما دلیل نمیشود که به سمت خودکشی برود اما باید بد،د که تجربه نشان میدهد، این شرایط پیشتر باعث خودکشی بعضی از افراد شدهاند:
- اختلالات رو،، به ویژه اختلالات خلقی، اسکیزوفرنی
- برخی اختلالات شخصیتی
- اقدام(های) قبلی برای خودکشی
- دسترسی آسان به وسایل کشنده
- نبود حمایت اجتماعی و احساس انزوا
- اختلالات مصرف الکل و سایر مواد
- تمایلات تکانشی و/یا تهاجمی
- سابقه خانوادگی خودکشی
- سابقه ضربه یا سوء استفاده
- بیماریهای جسمی مزمن
- اختلالات اضطرابی
- از دست دادن عزیزان
- ضرر شغلی یا مالی
- افسردگی شدید
- ناامیدی
یکی از مهمترین نکات برای کنترل خودکشی در هر جامعه، اطلاعرس، در این خصوص است. با برگزاری کمپینها و برنامههای آگاهیرس،، افراد متوجه میشوند که چطور باید به عزیزان، نزدیکان و بهطور کلی ،، کمک کنند که مشکوک به خودکشیاند.