از جمله مواد غذایی که مصرفشان به سالمندان دچار کمخونی توصیه میشود به مواد زیر دقت کنید:
- سبزیجاتی با برگهای تیره مانند اسفناج
- نخودفرنگی، نخود، عدس، لوبیای سفید و قرمز پخته
- کشمش و قیسی و آلوی خشک
- نانها و غلات غنیشده با آهن
- آب آلو
فقر آهن یکی از دلایل ابتلا به کم خونی در سالمندان است. این موضوع بیشتر برای ،، رخ میدهد که به اندازه کافی، گوشت قرمز مصرف نمیکنند؛ برای مثال گیاهخواران. خونریزیهای مزمن در اثر برخی بیماریها مانند زخم معده یا مشکلات رودوی هم میتوانند باعث بروز چنین مشکلاتی در سالمندان شوند.
از علائم کمخونی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- خستگی
- ضعف
- تنگی نفس
- ضربان قلب بالا
- سردرد
- کاهش فشار خون؛ به ویژه در زم، که کمخونی ناشی از خونریزی است.
- رنگپریدگی؛ با نگاهی به پلک پایین فرد هم مشخص میشود که پلکش بیرنگ و کمخون است.
به طور کلی، با ایجاد برنامه غذایی من، که از سوی متخصص تجویز شده هم میتو،د به حفظ سلامت فرد کمک کنید. برای رفع مشکلات ناشی از کمخونی به پزشکان مراجعه کنید و یادتان باشد که یکی از بهترین روشها برای دریافت ،ت از آنها، مراجعه به سایت ،ت دهی اینترنتی دکتردکتر است.
بنا به نوع کمخونی و دلایلش، نیاز به استفاده از روشهای درم، مختلفی وجود دارد. گاهی برای جبران کمخونی نیاز به راهکارهایی مانند تزریق خون یا درمان عامل آن ی،ی بیماریهایی است که موجب از دسترفتن خون یا کمخونی میشوند.
قرص کم خونی برای سالمندان
منبع: https://drdr.ir/mag/%DA%A9%D9%85-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86/
سالمندان باید به طور روزانه، ۸ میلیگرم آهن مصرف کنند. منظور از سالمندان هم افراد بالای ۵۰ سال است. کمبود این ماده در بدن میتواند منجر به کمخونی شود.
تشخیص کم خونی در سالمندان چگونه است؟
در این صورت است که از میزان و امکان بروز التهابات در بدن کم میشود و امکان جذب آهن به وجود میآید. برای درمان کمخونی و جلوگیری از آن، مصرف دستکم ۱۷۰۰ کیلوکا،ی در روز توصیه میشود. این مقدار باید حاوی پروتئین و مواد مغذی باشد.
عوارض کم خونی در سالمندان چیست؟
زم، که گلبولهای قرمز میمیرند و از بین میروند، بدن آهن خود را بازیابی میکند و آن را برای تولید گلبولهای قرمز جدید به کار میگیرد. اگر این فرایند طبیعی دچار مشکل شود، کمخونی رخ میدهد.
در کهنسالان، دلایل مختلفی میتوانند باعث بروز کمخونی شوند. به طور کلی، دو دسته از عوامل باعث بروز این مشکل میشوند:
- مشکلات در تولید گلبولهای قرمز
- مشکلات از بینرفتن گلبولهای قرمز
مشکلات در تولید گلبولهای قرمز
این دسته از عوامل کم خونی در سالمندان معطوف به مشکلاتی هستند که در مغز استخوان رخ میدهند. علاوه بر آنها، کمبود ویتامینها و مواد دیگر هم از علل شکلگیری این نوع از کمخونی هستند. از جمله دلایل مذکور باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- استفاده از برخی داروها یا شیمیدرم،
- کمبود آهن
- کمبود ویتامین B12 یا فولات
- التهابات مزمن
- اختلالات مغز استخوان
مشکلات از بینرفتن گلبولهای قرمز
گلبولهای قرمز خونی از هموگلوبین برای حمل ا،یژن از ششها به نقاط مختلف بدن استفاده میکنند. بنابراین، زمان که بدن یک فرد سالمند به اندازه کافی گلبول قرمز نداشته باشد، شروع به ابراز واکنشهایی مبتنی بر نداشتن ا،یژن کافی میکند.
گاهی هم بنا به دلایلی، گلبولهای قرمز از بدن خارج میشوند و از شمارشان کم میشود. در این صورت هم احتمال بروز خونریزی قوت میگیرد. از جمله این عوامل و دلایل هم باید به موارد زیر دقت کنید:
- آسیبدیدگی و جراحت و خونریزی
- خونریزیهای مزمن داخلی
- خوندادن مداوم (مثلاً ،، که بستریاند و باید مدام مورد آزمایش قرار بگیرند).
علائم کم خونی در سالمندان چیست؟
کمخونی روی سلامت عمومی بدن اثرات منفی میگذارد. سالمند، که به این مشکل دچار هستند، در معرض خطراتی جدی قرار میگیرند. آنها بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به بیماریهای قلبوعروقی هستند.
امکان درگیرشدن با مشکلات شناختی هم در سالمندان مبتلا به کمخونی وجود دارد. عملکرد جسم و بدن افراد هم با مشکلاتی روبهرو میشود. در برخی از موارد هم احتمال ش،تگی استخوانها با وجود کمخونی قوت میگیرد.
رژیم غذایی کم خونی در سالمندان چیست؟
زم، که شخصی به کمخونی مبتلا میشود، شمار گلبولهای قرمز بدنش پایین میآید یا مقدار هموگلوبین موجود در آنها کمتر ز مقدار لازم میشود. کمخونی میتواند در نتیجه از دسترفتن خون یا تولید ناکافی و معیوب گلبولهای قرمز به وجود بیاید. ت،یب اینها هم از دلایل کمخونی است.
اگر درباره کم خونی در سالمندان پرسش دیگری هم دارید، حتماً از ما بپرسید تا در رسیدن به پاسخ کمکتان کنیم.
در مقایسه با سلولهای دیگر بدن، سلولهای خونی بازه عمر کوتاهتری دارند؛ در حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ روز. با این اوصاف، بدنی سالم باید مدام در حال تولید گلبولهای قرمز باشد. این تولید در مغز استخوان صورت میگیرد و حدود ۷ روز طول میکشد. بعد از تولید، سلولهای خونی تقریباً ۳ تا ۴ ماه میتوانند در خون باشند و مورد استفاده قرار بگیرند.
باید بد،د که شدت میزان علائم کم خونی در سالمندان و افراد دیگر وابسته به این است که چقدر سطح هموگلبینشان پایینتر از حد نرمال است و دیگر اینکه سرعت افت هموگلبین چقدر است.
سالمندان چه مقدار آهن نیاز دارند؟