برای پیگیری وضعیت کمخونی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. یکی از بهترین روشها برای دریافت ،ت هم استفاده از سیستم سایت ،ت دهی پلتفرم دکتردکتر است.
مقدار آهن موردنیاز برای دختران نوجوان با پسران نوجوان متفاوت است. دختران در سنین ۱۴ تا ۱۸ سال به ۱۵ میلیگرم آهن در روز و پسران در این بازه سنی به ۱۱ میلیگرم آهن نیاز دارند.
کودکان
میزان و مقدار آهنی که بدن هر فرد در دورههای سنی مختلف نیاز دارد، گوناگون و متفاوت از ردههای سنی دیگر است. برای اینکه بد،د که وضعیت آهن بدنتان چگونه است، باید با این موضوع آشنا باشید. در ادامه به مقدار آهن لازم برای بدن افراد در سنین مختلف پرداختهایم.
سالمندان
در آزمایش خون مقدار موارد زیر ارزیابی میشود:
- هماتوکریت
- هموگلوبین
- فریتین
- اندازه و رنگ گلبولهای قرمز
درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن چیست؟
از جمله موادی که برای تدارکدیدن رژیمی سرشار از آهن کاربرد دارند، موارد زیر هستند:
- حبوبات؛ نخود، لوبیا، پنیر توفو یا پنیر سویا
- نان و غلات؛ نان با آرد کامل، غلات سبوسدار و با گندم
- سبزیجات؛ اسفناج، بروکلی، کلم، سیبزمینی، گوجه و کلم برو،ل
- پروتئین؛ گوشت ،، مرغ، تخممرغ، جگر و ماهی
- میوهها؛ انجیر، ،ما، کشمش
آیا کم خونی فقر آهن باعث سرطان میشود؟
کم خونی ناشی از فقر آهن شدید میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی را بالا ببرد. برای مثال، ضربان قلب سریع غیرطبیعی یا تاکیکاردی (tachycardia) یا نارسایی قلبی از جمله این بیماریها خواهد بود. در نتیجه چنین وضعیتی، قلب قادر به پمپاژ خون کافی در بدن با فشار من، نیست.
چه زم، باید به پزشک مراجعه کرد؟
بیشتر نوزادان بنا به سن حاملگی مادر، وضعیت آهن بدن مادر و زمان بستن بند ناف، آهن کافی در بدن خود دارند. این مقدار تا حدود ۶ ماه نخست زندگی کافی است. با این حال، تا سن ۶ ماهگی، نوزادان به منبعی خارجی برای تأمین آهن به غیر از شیر مادر نیاز دارند. این مقدار را پزشک مشخص میکند.
منابع:
مصرف آهن روزانه برای مردان هم در طیف سنی ۱۹ تا ۵۰ سال در حدود ۸ میلیگرم است.
نوجوانان
دلیل اصلی کم خونی ناشی از فقر آهن ریشه در از دستدادن خون دارد. از دلایل دیگر این مشکل هم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- خونریزی در مجرای گوارشی یا ابتلا به وضعیتهایی مانند سرطان روده
- خونریزی در مجاری ادراری
- از دستدادن خون در اثر جراحی یا آسیبدیدگی
- ،های سنگین
- اهدای خون متداوم
- دادن آزمایش خون مداوم
از نتایج این شکل از کمخونی، وقوع عوارضی مانند تنگی نفس یا خستگی است. این نشانهها به مرور زمان به وجود میآیند و با تشخیص مشکل کمخونی، نیاز به مصرف مکملهای آهن پیش میآید. پزشکان برای نتیجهگیری درباره این وضعیت از آزمایشهای مختلف و پرسش سؤالات مختلف کمک میگیرند.
با مصرف مکملهای آهن میتو،د با مشکل کمخونی ناشی از فقر این ماده در بدن مق، کنید. گاهیاوقات از مکملهای تزریقی و گاهی هم از قرصهای خوردنی در این زمینه استفاده میشود.
ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن باعث بروز عوارض و مشکلاتی برای بیمار هم میشود. از جمله این عوارض به موارد زیر دقت کنید:
- خستگی مزمن و کمبود انرژی از عواقب دچارشدن به کمخونی ناشی از کمبود آهن است.
- امکان دچارشدن به عفونت بالا میرود.
- مشکلات ریوی و قلبی محتملتر میشوند.
- در صورت بارداری، مشکلاتی رخ میدهد.
افراد مسن باید در طول روز، ۱۰ میلیگرم آهن مصرف کنند. این مقدار در افراد سالم و مسن قابل جذب و استفاده در بدن است.منظور از سالمندان هم افراد بالای ۵۰ سال است.
،ن
کم خونی فقر آهن در کودکان چگونه است؟ در رده سنی ۹ تا ۱۳ سال کو دوران کودکی به حساب میآید، افراد به حدود ۸ میلیگرم آهن در طول روز نیاز دارند. در بازه سنی ۴ تا ۸ سال هم این مقدار در حدود ۱۰ میلیگرم است. کودکان ۱ تا ۳ساله هم به ۷ میلیگرم آهن در روز نیاز دارند.
نوزادان
پیشگیری از کم خونی ناشی از کمبود آهن چگونه است؟
بیشتر افراد، به واسطه از دستدادن خون زیاد یا جذبنشدن آهن در بدنشان به کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا میشوند. با کشف علت این دو مشکل است که روشهای درم، مختلف هم در نظر گرفته میشود. گاهی با درمان علت و ریشه این دو مشکل است که کمخونی هم خودبهخود درمان میشود.
مکمل آهن
تا،می نوعی کم خونی است که باعث کاهش سطح هموگلوبین می شود. این موضوع گلبولهای قرمز را شکننده و کمعمر میکند. نباید آن را با کم خونی فقر آهن اشتباه بگیرید، چون به طور معمول، تا،می ارتباطی با کمبود آهن ندارد.